آقای صادقی، من اصلا و ابدا خودم رو صاحب نظر در این زمینه نمیدونم. یه مثال میزنم از یک استادی به نام آقای مظلومی که صنعت بیمه ایران رو به بلوغ رسوندند. "کسی که چیزی رو خوب بلد باشه میره خودش بی سر و صدا انجام میده، کسی که یه مقدار بلد باشه میره مشاوره میده و کسی که کم بلد باشه میره اون رو درس میده." البته امیدوارم در گرفتن نکته خلط نشه. منظور ایشون بی سوادی اساتید نیست. منظور نحوه انتفاع از علم هست.
در مثال ما، بنده اگر خوب اینکار رو بلد بودم حتما خودم انجام میدادم. ولی از افرادی که کارهای بزرگتری دارند چیزی که یاد گرفتم رو بیان کردم. طلا بی حساب و کتاب بالا و پائین میره و بیشتر جنبه سیاسی داره. ولی در هر صورت بالا میره چرا که میزان ذخایر طلا در جهان خیلی کمتر از چیزی هست که مردم فکر میکنند. برای همین به درد خرید و فروش با ریسک کم در کوتاه مدت نمی خوره. از ارزها هم پولی در نمیاد چرا که جدا از شرایط سیاسی ایران و و و مسائلی که مربوط به داخل ایران هست و ارز رو بالا و پائین میکنه، پول شما هم اگر یک میلیون دلار باشه باز در مبادلات یک و نیم تریلیون دلاری ارز در روز قطره ای هست در دریا. و تاثیر پذیره تا تاثیر گذار.
زمین و ملک (به خاطر زمینش) همیشه خوب هست ولی دیدتون کوتاه مدت نباید باشه بلکه دید میان مدت میخواد. ملک و زمین یه ذره یه ذره گرون میشن. مگر اینکه یک وزیر اقتصاد بی سواد بیاد تو تلویزیون بگه: "تورم ملک در ایران در سال 15 درصد هست بنابراین چون 4 سال رشدی نداشته 60 درصد تورم عادی خواهد بود". سال 84 و 85 ملک به این شکل رشد داشت.
فرانک سوئیس در خارج از ایران (ایران رو اصلا نمیدونم) ارز معتبری هست و استیبل، کسی برای سود خرید و فروش نمیکنه. ولی برای استیبل بودن خرید میکنن. چرا؟ چون سوئیس رشد ثابت و ثبات سیاسی داره. هر کشوری که به این شکل باشه ارزش بالا میره. سال 76 دلار آمریکا اگر درست خاطرم باشه دو برابر دلار کانادا بود. ولی چون کانادا استیبل هست تا همین سه هفته پیش دلار کانادا از دلار آمریکا قوی تر بود. یعنی طی 16 سال از دلار آمریکا جلو زده بود. همون موقع دلار استرالیا از کانادا هم بی ارزش تر بود و الان هم از آمریکا قوی تره هم از کانادا.
در نهایت، بسته به این هست که هدف شما چیه! اگر ایرانید و میخواید تشریف ببرید خارج، ارز تبدیل کنید چون در میان مدت ارز میره بالا. طلا هم میره بالا ولی اصولا طلا قابل رد گیری هست و راحت نقل و انتقال نمیشه مگر در کشور هایی مثل اتریش که نیازی به اعلام و ثبت نداره.
اگر در ایران میمونید، زمین در شهرهای بزرگ ولو اندازه یک زیرپله!