متاسفانه حقوق مشتری در ایران یک کشک. خصوصا که برخی از فروشندگان احساس میکنند کالا یا خدماتشون آش کشک خاله هست.
دو تجربه خودم؛
1-کد معرف خودم رو در اپلیکیشن تاکسی اینترنتی تپسی دادم به یک نفر تا خودم کد سفر رایگان بگیرم. کد سفر رایگان رو گرفتم. بعد از مدتی یک ماشین با اون کد گرفتم. راننده قبل از اینکه اصلا به مبدا سفر برسه، بجای لغو، دکمه پایان سفر رو زد. نتیجه اینکه بدون اینکه ماشین بیاد دنبالم، اعتبار ناشی از کد تخفیف سوخت.
بعد من علاوه بر اینکه به راننده امتیاز منفی دادم، با پشتیبانی تپسی چند بار تماس گرفتم و اونها هم قول پیگیری دادن و گفتن یک کد تخفیف دیگه به ما میدهند.
نتیجه اینکه الان یک سال است که قراره تپسی یک کد تخفیف دیگه بده و اپلیکیشن خودش رو اصلاح کنه تا راننده نتواند قبل از رسیدن به مبدا، پایان سفر رو بزنه و پول ملت رو بخوره.
من هم از اون موقع دیگه سعی میکنم بجای تپسی از اسنپ استفاده کنم و اگر تپسی میگیرم، تپسی رو شارژ ریالی نمیکنم و وقتی ماشین میگیرم، نقدی پرداخت میکنم. اینجوری اگر راننده قبل از رسیدن به مبدا پایان سفر رو بزنه، خودش ضرر میکنه. چون بر اساس اینکه پایان سفر رو زده، پورسانت کرایه یک سفر رو به تپسی بدهکار میشه. بنابراین دیگه هیچ رانندهای این کار رو نمیکنه. مزیت دیگر این کار اینه که این تپسی هست که باید بعدا پورسانتش رو از راننده بگیره نه اینکه راننده بخواهد منتظر دریافت پولش از تپسی باشه. اینجوری هم به قشر راننده کمک میکنم. هم جلوی *** شدن همسایه(برخی از رانندهها نه همه آنها) را میگیرم. هم اینکه تپسی رو بخاطر عدم رعایت و پیگیری حقوق مشتری تنبیه میکنم. چون دیگه تپسی پولش نسیه میشه بجای راننده.
چون اون کد تخفیف بود که از بین رفت. دفعه دیگه ممکنه پول خودم که شارژ کردهام سوخت بشه.
2-تجربه دیگرم هم با پارس آنلاین هست که بعد از جابجایی به خونه جدید و با توجه به اینکه خونه جدید ما تلفن نداره که بشه از اینترنت پارس آنلاین استفاده کنم، درخواست دادهام پول حجم باقی مانده در حسابم رو که کم هم نیست، پس بده. ولی سه ماهه دارم به دفاتر مختلف پارس آنلاین در تهران و شهرستان زنگ میزنم. اونها هم میگن فکر نمیکنن پارس آنلاین پول رو پس بده ولی پیگیری میکنند. اگر پارس آنلاین پول رو پس نده، نه تنها خودم در آینده که تلفن دار بشویم، دیگه از پارس آنلاین اینترنت نمیخرم، بلکه کسانی هم که از من برای گرفتن اشتراک اینترنت مشورت بگیرند، توصیه میکنم از پارس آنلاین نخرند. اینجا پارس آنلاین کلی بیشتر از پولی که از من خورده، ضرر میکنه.
همینکه تجربه خودتان را درباره دیجیکالا در اینجا بیان کردید، خودش بهترین شکایت از دیجیکالا است.
درسته که ممکنه فکر کنید فرشگاه بزرگ دیجی کالا با نخریدن توسط چند نفر دچار مشکل نمیشه. ولی نکته این است که تجربههای مشابه شما که زیاد بشه، فروش دیجی کالا کم میشه و رشدش متوقف میشه. توقف رشد، برای شرکتهای بزرگ آغاز سقوط است.
سزای گران فروش در ایران نخریدن و توصیه به دیگران برای نخریدن است.