مدیریت وب سایت یکی از بخشهای اساسی در موفقیت کسب و کارهای آنلاین می باشد و پس از اینکه مراحل طراحی وب سایت به پایان رسید باید بتوانید وب سایت خود را به خوبی مدیریت کنید. مدیریت وب سایت نقش مستقیمی در سرپا ماندن یک کسب و کار آنلاین بازی می کند.
برای مدیریت حرفه ای وب سایت خود باید به این 5 نکته توجه کنید و آنها را به کار ببرید:
تماس با ما:

هر وب سایت حتما باید یک بخش فعال برای ارتباط با کاربران داشته باشد. این وظیفه به عهده صفحه تماس با ما می باشد. سعی کنید علاوه بر فرم تماس با ما، حتما شماره تماس، شماره فکس و آدرس دفتر یا شرکت خود را در این صفحه قرار دهید. برای سادگی کار می توانید در صفحه تماس با ما موقعیت خود را بر روی نقشه نمایش دهید.
قرار دادن امکاناتی مانند چت آنلاین و اسکایپ در وب سایت نیز مفید خواهد بود به این شرط که همواره آفلاین نباشید! اگر مدت زیادی از شبانه روز آفلاین هستید توصیه می کنم این دو ابزار را بکار نبرید. زیرا باعث خواهد شد که کاربران سایر بخشهای ارتباطی وب سایت مانند صفحه تماس با ما را نیز جدی نگیرند.
قراردادن آدرس پروفایل شما در شبکه های اجتماعی نیز مفید خواهد بود بشرطیکه حضوری فعال در این شبکه ها داشته باشید.
با هر اتفاق مهمی که در وب سایت می افتد باید یک پیامک دریافت کنید:

فرض کنید کاربری از طریق صفحه تماس با ما یک پیام برای شما ارسال کرد، نظری برای یکی از مقالات شما درج کرد و یا سفارش خرید یکی از کالاهای وب سایت شما را ثبت کرد. در این حالت اگر در وب سایت خود لاگین نباشید باید نرم افزار وب سایت شما این امکان را داشته باشد که با ارسال یک پیامک شما را از این موضوع آگاه کند.
در این موارد علاوه برا ارسال پیامک، ارسال ایمیل نیز مفید خواهد بود.
یک مدیر خوب پس از اطلاع از این اتفاقات بلافاصله اقدامات مقتضی را انجام خواهد داد.
با درج اطلاعات دقیق، جلوی تماسهای بی مورد را بگیرید:

با استفاده از صفحه درباره ما، صفحه پرسشهای متداول، صفحات جانبی، درج قیمت محصولات، درج اطلاعات محصولات (مانند مشخصات، کاربردها و مزایای محصولات شما)، درج کاتالوگ، تصاویر، کلیپ های ویدیویی و هر نوع اطلاعات مفید دیگر مانع از این شوید که کاربران برای کسب اطلاعات بیشتر وقت خود و شما را هدر دهند.
اطلاعاتی که در وب سایت قرار می گیرد باید بگونه ای باشد که همه نیازهای کاربر را برطرف کند بگونه ای که پس از مطالعه وب سایت تصمیم نهایی خود را بگیرد.
فقط به بررسی تعداد بازدیدهای روزانه و ماهانه اکتفا نکنید:

برای اینکه بدانید وب سایت شما در دنیای مجازی از چه میزانی از محبوبیت برخوردار است علاوه بر مقایسه آمار و ارقام تعداد بازدید وب سایت باید این موارد را نیز مد نظر قرار دهید:

  1. انتشار مقالات شما در وب سایتهای دیگر
  2. تعداد استناد به وب سایت شما
  3. تعداد اعضای خبرخوان (RSS)
  4. تعداد و کیفیت نظرات، پیامها و سفارشهایی که در روز دریافت می کنید
  5. شما حس رقابت را در وب سایتهای رقیب ایجاد کرده اید یا خیر

از یک مشاور کمک بگیرید:

تجارت آنلاین یک تجارت سود آور می باشد و مدیریت چنین تجارتی نیاز به صرف زمان و هزینه فراوانی دارد. گاه این زمان و هزینه را نمی توان با چند سفارش اینترنتی جبران کرد.
برای اینکه بدانید وب سایت خود را چگونه مدیریت کرده اید به این سوال پاسخ دهید که آیا حاضر هستید کسب و کار آنلاین خود را بفروشید یا تعطیل کنید؟
طبیعی است که افراد موفق به این سوال پاسخ منفی خواهند داد. اما اگر پاسخ شما مثبت است یا باید نوع مدیریت خود را تغییر دهید، یا از یک مشاور که در زمینه مدیریت وب سایت و بازاریابی اینترنتی تخصص کافی دارد کمک بگیرید و یا باید فانوس خود در دنیای مواج اینترنت را خاموش کنید.