افزایش سرعت سایت و کاهش زمان لود شدن کامل سایت از مهمترین مسائل برای به دست آوردن رتبه بالا در موتورهای جستجو است که لازم است در سایت خود از هر ابزاری برای افزایش سرعت سایت وردپرس کمک بگیرید. افزایش سرعت سایت wp rocket و افزایش سرعت سایت با gzip دو مورد از گزینههایی است که در وردپرس از آن استفاده میشود.
وقتی اقدام به تولید محتوا میکنید و میخواهید با استفاده از بازاریابی محتوایی به رشد و موفقیت کسب و کار خود کمک کنید، باید سایت خود را به گونهای ایجاد کنید که از سرعت لود بالایی برخوردار بوده و تا جای ممکن در کوتاهترین زمان ممکن لود شود. با تغییر الگوریتمهای گوگل در نمایش نتایج جستجو حساسیت به مسئله افزایش سرعت سایت بیشتر شده و به سادگی نمیتوان از کنار آن عبور کرد. محتوایی که در سایت خود تولید میکنید باید روی آن تمرکز کرده و کیفیت آن را افزایش دهید. چرا که صدها محتوای بی کیفیت در مقابل چند محتوای با کیفیت از نظر موتورهای جستجو قابل قبول نبوده و درست مثل این است که شما هیچ محتوایی تولید نکردهاید. تولید محتوا از نظر گوگل درست مشابه این میماند که شما باید با تولید محتوای کاربردی و با کیفیت در جهت رشد جهان حرکت کنید و کاربران از آن استفاده کنند.
به جای تولید دهها محتوای دیده نشده، یک محتوای با کیفیت تولید کنید.
حال که در کنار موضوع افزایش سرعت سایت گذری هم به اهمیت تولید محتوا در وبسایتها داشتیم به مبحث اصلی خود میپردازیم.
افزایش سرعت سایت با ۸ ترفند طلایی!
از مزیتهای مهم بالا بردن سرعت لود سایت این است که در موتورهای جستجو میتوانید رتبه خوبی را تجربه کنید و در وحلهی دوم باعث افزایش رضایت کاربران خواهد شد. چرا که بر اساس آخرین آمار منتشر شده به صورت میانگین ۵۳ درصد کاربرانی که در مدت ۳ ثانیه صفحه برای آنها لود نشود سایت را ترک خواهند کرد.
در این مقاله من به ۸ ترفند اصلی که باعث افزایش سرعت در لود سایت خواهد شد میپردازم که این تعداد در واقع جزو اصلیترین موارد هستند. روشن است که بر اساس سیستم مدیریت محتوا و محوریت سایت این موارد متفاوت خواهند بود. در این مقاله سیستم مدیریت محتوای پیشفرض وردپرس در نظر گرفته شده است.
افزایش سرعت سایت در 8 مرحله
۱. انتخاب بهترین هاست
استفاده از بهترین هاست و هاست مناسب برای وبسایت مهمترین و اصلیترین نکته برای افزایش سرعت لود سایت خواهد بود. سعی کنید همیشه از شرکتهای میزبانی که هاستی با استفاده از بهروزترین نرمافزارها و جدیدترین تکنولوژی در ساخت سرور ایجاد شدهاند استفاده کنید.
معمولا در ایران همه ما از هاست اشتراکی استفاده میکنیم که برخی میزبانیهای هاست تعداد هاستی که بر روی سرور خودشون ایجاد میکنند را بیشتر از حد استاندارد در نظر میگیرند. همین مسئله باعث میشود که هاست از سرعت مناسبی به دلیل پردازش در تعداد سایتهای بالا برخوردار نباشد. بنابراین تا جای ممکن سعی کنید از هاست اشتراکی استفاده نکنید. برای اینکه بتونید یک هاست مناسب انتخاب کنید میتونید با کلیک روی دکمه زیر به مقالهای که در آن به مقایسه هاست های ایرانی پرداخته شده مراجعه کنید.
انتخاب هاست مناسب
۲. فشردهسازی فایلهای CSS و JS
استفاده از فناوریهایی مثل CSS3 و جاوا اسکریپت برای اینکه در ظاهر سایت خود انقلابی ایجاد کنید این روزها طرفداران خاص خود را دارد. بنابراین افزایش کیفیت ظاهر وبسایت رابطه مستقیمی با افزایش حجم فایلهای مربوطه دارد که در نهایت باعث افزایش حجم صفحات خواهد شد. پس اگر به ظاهر سایت خود اهمیت میدهید باید از خلاصه نویسی در این فایلها استفاده کرده و حجم فایلهای CSS و JS را تا جای ممکن کاهش دهید.
همچنین لود کردن فایلهای JS در فوتر هم میتواند باعث بهبود در سرعت لود سایت از دید کاربر باشد. با استفاده از سایت csscompressor.com میتوانید اقدام به فشرده سازی فایلهای CSS و JS بکنید.
۳. بهینهسازی تصاویر
استفاده از تصاویر و انواع فایلهای چندرسانهای این روزها هم برای مدیران سایتها و هم برای کاربران به یک مقوله مهم تبدیل شده است. همین مسئله باعث شده تا موتورهای جستجو برای این مورد هم به فکر چاره بیفتند و به عنوان یکی از راههای بهینهسازی سایت از آن استفاده شود. اما مسئله مهم در استفاده از تصاویر در صفحات سایت این است که بسیاری افراد بدون توجه به بهینه سازی تصاویر و کاهش حجم تصاویر باعث ضربه زدن به سایت خود میشوند.
در هنگام استفاده از تصاویر متادادههای هر تصویر مثل زمان ساخت تصویر، اطلاعات رزولوشن، اطلاعات دستگاهی که با آن عکاسی شده و… را حذف کنید.
حتما این نکته را در نظر بگیرید که استفاده از تصاویر در سایت بیشترین تاثیر را روی افزایش سرعت سایت دارد. بنابراین سعی کنید با استفاده از نرمافزارهایی نظیر فتوشاپ در ویندوز و گیمپ در گنو/لینوکس ضمن حفظ کیفیت تصاویر حجم آنها را تا جای ممکن کاهش دهید. ابزار آنلاین برای کاهش حجم تصاویر نیز وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید. به عنوان نمونه سایتهای pxhere.com، tinypng.com و tinyjpg.com از پرطرفدارترین آنها هستند.
۴. استفاده از کش وردپرس و Gzip
کش سایت نیز باعث خواهد شد فایلهای ثابت در مرورگر کاربر ذخیره شده و هر زمان که بازدیدکننده وارد سایت میشود به جای لود تکراری و مجدد از سرور سایت از سیستم کاربر لود شوند. این موارد بیشتر شامل فایلهای CSS، فایلهای JS و تصاویر هستند که زیاد تغییر پیدا نمیکنند. از بهترین افزونههای کش وردپرس میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
افزونه wp-ffpc
افزونه wp fatest cache
افزونه تجاری wp rocket
در استفاده از کش سایت دقت کید که مدت زمان تعیین شده برای حذف کش را در زمان کوتاه و مناسب تعیین کنید تا اگر تغییری در سایت ایجاد شد، باعث ایجاد مشکل نباشد.
Gzip وردپرس نیز یکی از راههای افزایش سرعت سایت میباشد که با فعال بودن روی سرور باعث میشود کلیه دادهها در سایت در فشردهترین حالت ممکن برای کاربر لود شوند.
۵. استفاده از قالب مناسب
استفاده از قالب بهینه هم از نکات دیگری است که برای افزایش سرعت سایت حائز اهمیت است و باید به آن توجه کرد. برخی قالبها هستند که به صورت کاملا بهینه و اصولی کدنویسی شدهاند و در کوتاهترین زمان ممکن لود میشوند، در مقابل نیز قالبهایی هم وجود دارند که حتی در صورت استفاده از هاست مناسب و رعایت سایر نکات باز هم بیش از ۱۰ ثانیه برای لود صفحات زمان لازم دارند.
به عنوان نمونه قالب فعلی که از آن استفاده میکنم توسط بهترین تیمی کدنویسی شده است که در فروش قالب جزو برترینها هستند که مواردی مثل Lazy Load برای تصاویر در آن استفاده شده است. یعنی تا زمانی که بعد از ورود به سایت اسکرول نکنید تصاویر موجود در صفحات لود نخواهند شد و هرچه به انتهای سایت پیش روید به مرور تصویر هر بخش نمایش داده میشود.
۶. استفاده از CDN و شبکه توزیع محتوا
شبکه توزیع محتوا باعث میشه تا محتوای غیراستاتیک که شامل تصاویر، فایلهای CSS، فایلهای JS و انواه پروندههای چندرسانهای هستند از نزدیکترین مکان هر سرور لود شوند. به عنوان مثال با اتصال سایت به شبکه CDN وقتی سرور اصلی شما در کشوری مثل آلمان قرار داشته باشد و یک کاربر در ایران قصد بازدید داشته باشد این فایلها به جای لود از سرور اصلی آمریکا از نزدیکترین سرور لود خواهند شد. به عنوان نمونه از کشوری مثل امارات که شبکه CDN کلودفلر در آن وجود دارد.
۷. بهینه سازی صفحه اصلی
درست است که با تولید محتوا دیگر صفحه اصلی سایت نسبت به صفحه مطالب از بازدید بالایی در لحظه اولین ورود کاربر برخوردار نیست. اما بسیاری از بازدیدکنندگان هستند که بعد از اینکه از موتورهای جستجو وارد یک سایت میشوند بعد از اتمام مطالعه یک نوشته به صفحه اصلی هم مراجعه میکنند تا سایر مطالب را ببینند. از طرفی دیگر این روزها به دلیل نمایش بلاکبندی شده مطالب بر اساس دستهبندی، برچسب و… در صفحه اصلی لود آن ممکن است کمی زمانبر باشد. بنابراین سعی کنید با حذف بلوکهای اضافی و تکراری آن را بهبود دهید.
۸. افزایش امنیت سایت
این نکته از این منظر باعث افزایش سرعت لود سایت خواهد شد که از تزریق کدهای مخرب در سایت جلوگیری خواهد کرد، وگرنه به خودی خود ایمن کردن سایت به صورت مستقیم تاثیری در سرعت سایت نخواهد داشت. بنابراین سعی کنید تا از انواع راهکارها همچون موارد زیر امنیت سایت خود را افزایش دهید.
رمزگذاری روی پوشه wp-admin
تغییر آدرس صفحه ورود به سایت
غیرفعال کردن امکان ویرایش قالب و افزونه از طریق پیشخوان وردپرس
غیرفعال کردن xmlrpc وردپرس در صورت عدم استفاده
محافظت از فایل wp-config.php
و…
نتیجه گیری نهایی
برای کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو و همچنین افزایش رضایت کاربر سرعت لود سایت خودتان را تا جایی که میتوانید با استفاده از راهکارهای معرفی شده بهبود دهید. سعی کنید تا با مطالعه مواردی که به صورت مثال در این مقاله ذکر کرده همه این موارد را در سایت خود پیاده سازی کنید تا از لود دادههای اضافی در سایت جلوگیری کرده و در نهایت با کاهش حجم صفحات سرعت را افزایش دهید. اگر از افزونههای گوناگون در وردپرس هم استفاده میکنید دقت کنید که افزونهها را مورد نقد و بررسی قرار داده و بهترین افزونه را انتخاب کنید، چرا که هر افزونه به صورت استاندارد کدنویسی نشده و از طرف دیگر به همه امکانات یک افزونه نیاز نخواهیم داشت.