درود بر شما
- از 6-7 سال پیش با خرید هاست های مختلف و بعد با بازاریابی فروش هاست شروع کردم، به نمایندگی رسیدم، و در نهایت حدود 2-3 سال سرور مجازی داشتم و در این چند سال و خوشبختانه در 99% موارد رضایتمندی مشتریان رو داشتم و موفق بودم.
- تجربه کار با انواع سرور هاست و غیر هاست (لینوکس سِنت(خط فرمان)، اوبونتو، کالی و استودیو (گنوم)) و ویندوز) رو داشتم و روی اغلب اونها تسلط متوسط و بعضا زیاد دارم.
- در حال حاضر تعدادی مشتری بر روی یک سرور مجازی دارم که ظرفیت سرور مجازی تکمیل شده و دیگه قابل ارتقا نیست و میخوام یک سرور اختصاصی تهیه کنم و کارم رو گسترش بدم.
- برای دامنه از چند کشور با مشخصات خارجی نمایندگی دارم و هرگز گرفتار تحریم نخواهم شد.
- با خرید آنلاین با مستر کارت و ... مشکلی ندارم.
- مشکلی در ارایه پشتیبانی هاستینگ ندارم.
- برای سرور تا حدود 30-40 میلیون تومان میتونم هزینه کنم. اگر بدونم با 5-10 تومن بیشتر، میتونم ارتقای خیلی خوبی توی سرور داشته باشم احتمال اینکه این هزینه رو انجام بدم هست.
- زمانبندی من برای شروع، ژانویه 2018 هستش. (حدود 3-4 ماه دیگه) ولی هیچ عجله ای ندارم.
- به دلیل اینکه خودم طراح سایت هستم هیچ مشکلی در طراحی های مربوطه و نصب اسکریپت ها و ... نخواهم داشت،
- کانفیگ و راه اندازی نرم افزاری رو خودم میتونم انجام بدم، ولی برای اطمینان بیشتر یکی از معتبر ترین شرکت های دنیا قرار هستش این سرور رو کانفیگ کنه و هماهنگی های لازم انجام شده.
- به Directadmin، CentOs 6 با custombuild و WHMCS تسلط کافی دارم.
- هدفم ارایه فقط و فقط اکانتهای هاستینگ هستش، نمایندگی فروش، سرور مجازی و .... هرگز در این سرور ارایه نخواهد شد.
و اما پرسش اصلی من این هستش:
- برای میزبانی 4000 الی 5000 مشتری با ظرفیت میانگین 1 گیگ برای هر مشتری به صورتی که فرض کنیم بیشتر اونها از وردپرس استفاده می کنند چه سخت افزاری پیشنهاد می کنید؟
- کدام کولوکیشن رو انتخاب کنم که پورت خوب و بی دردسری با پینگ پایین و کیفیت بالا ارایه بده؟
- من میخوام تا 4-5 سال دست به سخت افزار سرور نزنم (به غیر از تعوض SSD ها برای جلوگیری از بروز خطا در هر 2-3 سال) و تمرکز رو روی بازاریابی و فروش منعطف کنم.
سروری که خودم مد نظر دارم ولی نمیدونم برای 5000 مشتری کفایت می کنه یا خیر:
سخت افزار:
- Dell PowerEdge R630
- Intel Xeon E5-269X v4
- 64GB Ram DDR4 2400
- 6Tb NVMe SSD - یکی از Raid های 5 یا 50 برای سیستم عامل و کاربران
- 16TB HDD - یکی از Raid های 1-5-10-50 برای بک آپ
نرم افزار:
- Cloudlinux - با ماژول های امنیتی و آنتی شل و ویروس
- LiteSpeed - با ماژول های مربوط به کش
- Directadmin - با قالب اختصاصی و کنترل پنل کاملا فارسی
- WHMCS - با قالب پریمیوم اوریجینال و اختصاصی
- همگی با لایسنس اوریجینال
- همگی با طراحی اختصاصی
کولوکیشن:
- پارس آنلاین: آشنا زیاد دارم، در حال حاضر هم ازشون سرویس دارم، راضی هستم ولی از نظر قیمتی سرویسی که ارایه میدن با قیمت همخوانی نداره.
- شاتل: آشنا دارم، ولی تا حالا باهاشون کار نکرد
- افرانت: خیلی وقت پیش باهاشون کردم، متوسط بودن با قیمت بالا.
- تبیان: کار نکردم
- آسیا تک: کار نکردم
- ترجیح خود من این هستش که در سرور رو دیتاسنتر برج میلاد کولوکیت کنم که فکر می کنم آسیا تک این خدمت رو ارایه میده.
اگر سخت افزاری کم و ضعیف و یا بیش از نیاز و خیلی قوی بود ممنون میشم ذکر کنید.
و اینکه به دلیل هزینه بالای کولوکیشن من میخوام دو تا raid داخل یک سرور تنظیم کنم.
می دونم که کار خیلی جالبی نیست ولی چاره ای نیست. اگر تجربه ای در این زمینه دارید که میتونه من رو متقاعد کنه که یک سرور جداگانه برای بک آپ تهیه کنم، ممنون میشم تجربه تون رو با من در میون بگذارید.
اصلا هدف کوتاه مدت ندارم، هدفم 5 ساله هستش، شرکت ثبت شده ندارم، ولی هیچ مشکلی در ثبت شرکت و عضویت در هر صنفی ندارم.
فکر می کنم توضیحاتم خیلی کامل بود، ولی اگر پرسشی دارید حتما پاسخ خواهم داد.
دوستان گرامی، سطح پرسش کاملا مشخص هستش پس خواهش می کنم در صورتی که تجربه کافی دارید پاسخ بدید.
از اینکه پرسش طولانی من رو خواندید سپاسگزارم.
منتظر پاسخ کارشناسان عزیز هستم.
ارادتمند.
حامد