یکی از روش های فوق العاده سودمند و تخصصی برای طراحی سایت ،طراحی سایت با وایر فریم میباشد.اگر شما یک طراح حرفه ای وب سایت باشید میدانید که جلب رضایت مشتری از مهمترین فاکتورهایست که در سفارش طراحی سایت باید در نظر گرفت،ما نیز تصمیم گرفتیم به دلیل اهمیت همین موضوع یکی از استاندارترین روش های طراحی سایت که طراحی سایت با وایر فریم است را به شما بیاموزیم. پس جایی نرید و در ادامه مطلب آموزشی طراحی سایت با وایر فریم همراه ما باشید تا شما نیز بتوانید به طراحی تخصصی تر ولی در عین حال ساده تر دست پیدا کنید ،و در پایان این مطلب علاوه بر اهمیت و یادگیری طراحی سایت با وایر فریم به قدرت بسیار بالا وایر فریم در اخذ سفارش های بیشتر با درآمدی بیشتر پی خواهید برد.
ابتدا با توضیحی مختصر و مفید به شما میگویم که وایر فریم چیست؟؟
وایر فریم یک شمای کلی از اجزای تشکیل دهنده سایت میباشد،چیدمان قرارگیری انواع مختلف تصاویر محتوا و سایر امکانات سایت، که پس از مرحله بررسی نیازهای مشتری توسط طراح سایت برای مشتری رسم میشود.این شمای کلی از سایت که در برگیرنده امکانات سایت و نیازهای مشتری میباشد توسط نرم افزارها ی مخصوص و یا سایت های رسم وایر فریم آنلاین و یا در برگه ای سفید طراحی میشود.
هدف از رسم وایر فریم هم ساده تر پیش رفتن جلسه ی مشاوره میباشد و هم بررسی و تمرکز بر اصل نیاز های مشتری میباشد. در ادامه مطلب به برخی از مهم ترین مزایا وایر فریم میپردازیم.
مزایای استفاده از وایر فریم:
1.مشخص شدن نیازهای مشتری:
استفاده از وایر فریم قبل از مرحله طراحی وکد نویسی باعث مشخص تر شدن دقیق نیازهای مشتری میشود و باعث میشود که طراح در مرحله طراحی،و برنامه نویسان در مرحله ی کد نویسی فارغ از تحلیل نیازهای مشتری به کار خود بپردازند.
2.اجرا ایده هایی بهتر در زمان کم تر:
استفاده از وایر فریم در طراحی سایت باعث میشود تا ایدههای خود را در کمترین زمان ممکن و بدون مواجه با مشکلات کدنویسی به تصویر درآورند و به راحتی آنها را تغییر دهند. تکنیک طراحی با استفاده از وایر فریم منجر به تمرکز ذهن طراح و مشتری بر روی قسمتهای اصلی قالب سایت همچون هدر، منوی ناوبری، نوار سایدبار، ستونهای کناری صفحه، بخشهای مربوط به محتوا و اخبار، کادر مربوط به جستجو و مواردی از این قبیل شده و از درگیری با جزئیاتی همچون رنگها، عکسها و فونتها در امان میمانند. علاوه بر مواردی که در بالا ذکر کردیم بدون شک رسم وایر فریم مزایای دیگری نیز میتواند داشته باشد که ما به همین موارد بسنده میکنیم و به سراغ گام بعدی طراحی سایت میرویم.
مراحل طراحی سایت با وایر فریم:
1.مشخص کردن دقیق نیازهای مشتری
2.رسم وایر فریم و شمای کلی سایت با توجه به نیازهای مشتری ،زمینه کاری مشتری،تخصص و رقبای مشتری
در انتها پس از مشخص شدن طرح اولیه و توافق طرفین بر سر قالب طراحی شده با وایر فریم جزئیات کار با ابزارهایی همچون فتوشاپ و در نهایت کد نویسی تکمیل میگردد. در حقیقت میتوان گفت استفاده از تکنیک وایر فریم منجر به افزایش سرعت پیشرفت پروژه و صرفه جویی در هزینه ها میگردد.
بنابراین به طور خلاصه از مزایای استفاده از وایرفریم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صرفهجویی در زمان، هزینه و انرژی
- افزایش سرعت پیشرفت پروژه
- تصویر روشن از اهداف و نیازهای مشتری
- مشخص بودن طرح کلی و عدم سردرگمی
- تعیین معماری محتوای وب سایت
- ایجاد دید بصری از وب سایت پیش از شروع طراحی
- مشخص کردن عناصر اصلی قالب و المانهای آن
- نشان دادن عملکرد و اولویت اجزاء مختلف یک صفحه و ناوبری صفحه
- تغییر و تنظیم راحت عناصر و بخشهای مختلف
- طراحی کاربرپسند توسعهی محتوا
- بهبود عناصر رابط کاربری و عناصر تعاملی و ارزیابی اثر بخشی کلی آنها
- مشخصسازی ابزارهای مورد نیاز جهت برنامهنویسی و طراحی
- مشخصسازی تعداد توابع موجود به منظور اعمال در وبسایت
- و …
حال که با طراحی سایت به کمک وایر فریم و مراحل طراحی سایت با وایر فریم آشنا شدید،برای شما پیشنهادهایی بسیار عالی برای رسم شمای سایت با ابزارهای کمکی رسم وایر فریم داریم.
ابزارهای موجود برای وایرفریمینگ
گرچه شما عزیزان میتوانید در مراحل طوفان مغزی خود با استفاده از ابزارهای سادهای همچون قلم و کاغذ طراحی قالب کلی یک وب سایت را انجام دهید، اما با پیشرفت تکنولوژی امروزه وب سایتها و نرمافزارهای بسیاری در این زمینه مطرح گردیدهاند که با استفاده از آنها میتوانید با دقت بسیار بالا به انجام وایرفریمینگ بپردازید. در ادامه برخی از این ابزارها را معرفی میکنیم.
- ابزارهای دسکتاپ وایرفریم:
برخی از ابزارهای وایرفریم به صورت نرمافزار بوده و دارای قابلیت دانلود هستند. این نرمافزارها دارای عناصر گرافیکی و الگوهای متعددی جهت ایجاد طرح اولیه میباشند. از نمونه ابزارهای محبوب در این زمینه میتوان موارد زیر را نام برد:
- ابزار Pencil
- ابزار iPlotz
- ابزار MockFlow
- ابزارهای مبتنی بر وب وایرفریم:
علاوه بر ابزارهای دسکتاپی برخی ابزارهای مبتنی بر وب وجود دارند که میتوانید با استفاده از آنها در سایتها و به صورت آنلاین به رسم و ایجاد وایرفریم در آنها پرداخته و حتی با افراد تیم خود آنها را به اشتراک بگذارید. لازم به ذکر است بدانید استفاده از امکانات برخی از آنها رایگان بوده و برخی دیگر مستلزم پرداخت هزینه میباشد. نمونههایی از این ابزارهای مبتنی بر وب در زیر مطرح گردهاند:
- Mockingbird
- Lovely Charts
- Cacoo
- Lumzy
- Jumpchart
- Balsamiq
- Google Drawings
- Creately
بنابراین اگر میخواهید از طراحان برتر جهان و رقبای خود عقب نمانید و مشتریان خود را از دست ندهید همین حالا دست به کار ایجاد وایرفریم برای کارفرمایان خود شوید.
منبع: سایت وب یار