شرکت ارتباطات زیر ساخت کشور که وظیفه تامین اینترنت کشور را برعهده دارد در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۹۵ خبری را منتشر کرد که میگوید مراکزی برای تبادل ترافیک داخلی کاربران به بهره برداری رسیده است
شبکه ملی اطلاعات معروف به اینترانت ملی ایران نام پروژهای است که گفته میشود قرار است تا پایان برنامهٔ پنجم توسعه کامل گردد. طبق تبصره ۲ ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه شبکه ملی اطلاعات کشور، شبکهای مبتنی بر قرارداد اینترنت (IP) به همراه سوئیچها و مسیریابها و مراکز دادهای است به صورتی که درخواستهای دسترسی داخلی و أخذ اطلاعاتی که در مراکز داده داخلی نگهداری میشوند به هیچوجه از طریق خارج کشور مسیریابی نشود و امکان ایجاد شبکههای اینترانت و خصوصی و امن داخلی در آن فراهم شود.
شبکه درون کشوری (اینترانت) به دنبال برگزاری جلسه پانزدهم شورای عالی فضای مجازی در تاریخ ۱۳۹۲/۱۰/۰۳ این تعریف از شبکه ملی اطلاعات از سوی این شورا از غالب برنامه توسعهای حالت دائمی پیدا کرد و در ادامه، مصوبه شورای عالی الزامات حاکم بر تحقق شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیر ساخت ارتباط فضای مجازی کشور به شرح زیر اعلام شد:
- شبکهای ساخته شده از زیرساختهای ارتباطی با مدیریت مستقل کاملاً داخلی
- شبکهای کاملاً مستقل و حفاظت شده نسبت به دیگر شبکهها (از جمله اینترنت) با امکان تعامل مدیریت شده با آنها
- شبکهای با امکان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی سراسری برای همه مردم با تضمین کیفیت از جمله قابلیت تحرک
- شبکهای با قابلیت عرضه انواع خدمات امن مانند رمزنگاری و امضای دیجیتالی به کلیه کاربران
- شبکهای با قابلیت برقراری ارتباطات امن و پایدار میان دستگاهها و مراکز حیاتی کشور
- شبکهای پرظرفیت، پهن باند و با تعرفه رقابتی شامل مراکز داده و میزبانی داخلی
مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی داده به بهره برداری رسید
مراسم بهره برداری از مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات (مراکز مشهد – شیراز – تبریز) با حضور دکتر واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، مهندس رشیدیان استاندار استان خراسان رضوی، نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی ، مدیران استانی و جمعی از مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل استاندرای این استان برگزار شد.
در این مراسم مهندس جهرمی معاون وزیر، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به راه اندازی مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات این رویداد را گامی بزرگ در راه اندازی شبکه ملی اطاعلات دانست.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به اینکه شرکت ارتباطات زیرساخت با راه اندازی این مراکز از بخش عمدهای از درآمدهای خود چشم پوشی میکند ابراز امیدواری کرد که این کاهش درآمد از طریق ترانزیت ارتباطات بین الملل جبران شود.
وی با تأکید بر اینکه بزرگترین دستاورد راه اندازی مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطاعلات کاهش هزینه های استفاده کننده نهایی و افزایش کیفیت خدمات ارتباطی و اینترنتی است ابراز امیدواری کرد که مردم به زودی شاهد آثار این رویداد بزرگ در فعالیتهای ارتباطی خود باشند.
مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات به بهره برداری رسید رئیس هیأت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در ادامه سخنان خود افزایش چهار برابری مجموع ظرفیت اینترنت این استان و ایجاد ۹۰۰ کیلومتر مسیر فیبرنوری را از دست آوردهای دولت تدبیر و امید در این استان دانست.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود با اشاره به موقعیت استراتژیک و ممتاز این استان افزود که ظرفیتی معادل Gbps20 اینترنت از طریق شش نقطه مرزی در این استان به کشور افغانستان ترانزیت می شود.
ویژگی های ایجاد مراکز تبادل ترافیک ملی داده
- اتصال مستقیم اپراتورها به یکدیگر و افزایش کیفیت و سرعت دسترسی بین آنها
- ایجاد یک نقطه مشترک در راستای ایجاد شبکه ملی اطلاعات و اشتراکگذاری بانکهای اطلاعاتی دستگاهها
- ارائه سرویس های کاربردی مانند Cache Server و آموزش های مجازی با هزینه ای مناسب تر، تلفن اینترنتی و..
- فراهم نمودن امکان ارایه محتوای داخلی و کاهش تقاضا جهت سرویس اینترنت و در نتیجه استفاده بهینه از پهنایباند بینالملل
- و..
سرچشمه ها :
وبلاگ شرکت ارتباطات زیر ساخت
ویکی پدیا
کاپ کد
بامهر