مجازات خرید وفروش مقاله و پایان نامه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت :خرید وفروش آثارعلمی منجر به کاهش اعتبار نظام آموزش عالی میشود که «لایحه مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی» در همین راستا مجازات قانونی برای عاملین آن تعیین کرده است.
جبار کوچکی نژاد درباره ضرورتهای لایحه مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی گفت:طی سال های اخیر ما شاهد واگذاری و خرید و فروش پایاننامهها و کارهای تحقیقی از سوی افراد به خصوص دانشجویان هستیم.
نماینده مردم رشت گفت: از آنجایی که فرایند غیرقانونی واگذاری پروژههای تحقیقاتی به غیر، در میان دانشجویان و ساختار آموزش عالی کشور و خارج از آن در میان فروشندگان وجود دارد، لازم بود ساز و کار حقوقی روشنی در این خصوص شکل گیرد.
وی افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر آن شد تا لایحه ای تحت عنوان «مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی» به مجلس ارائه کند که بر اساس آن از دانش، علم و فناوری حمایت می شود تا دستبردی به آثار علمی صورت نگیرد و در صورت بروز آن، قانونی برای برخورد وجود داشته باشد.
کوچکی نژاد گفت: در بخشی از ماده واحده لایحه «مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی» که دارای 7 تبصره است، مجازات جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه 7 برای افراد حقیقی و حقوقی که قصد انتفاع مالی یا کسب نمره از محل خرید و فروش تحقیقات علمی را دارند، مشخص شده است.
همچنین طبق این لایحه برای نهادها و افراد تبلیغ کننده این موضوع نیز مجازات هایی در نظر گرفته شده است، همچنین در صورت احراز تقلب در ارائه اثر علمی از سوی دانشجو که منجر به کسب مدرک تحصیلی شده باشد، آن مدرک فاقد اعتبار می شود .
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: برای ادامه بررسی این لایحه قرار شد کمیسیون مشترکی متشکل از کمیسیونهای تخصصی آموزش و تحقیقات، اجتماعی، حقوقی و قضایی و شوراها و امور داخلی کشور تشکیل شود، ضمن اینکه امیدواریم تا پایان مجلس کنونی این لایحه در این کمیسیون تصویب و آماده ارائه به صحن علنی شود.