به گزارش ایکامیت ، بایدو موتور جستوجوی چینی پیشبینی میکند در بازار سهام چین به موفقیت چشمگیر دست یابد، یکی از سخنگویان شرکت چینی بایدو میگوید که قصد دارند از لیست سهامداران در بازار بورس آمریکا خارج شوند. آقای لی بابیان این نکته اظهار داشت که سرمایهگذاران آمریکایی هرگز ارزش و اهمیت بازار O2O (بازار آنلاین به آفلاین) را درک نمیکنند.
شرکت بایدو (به انگلیسی: Baidu) شرکتی چینی است که پنجاه و هفت سرویس متفاوت مانند جستوجو در اینترنت به شکل متن، عکس و فایلی صوتی MP3 و همچنین شبکه اجتماعی را ارائه میکند. این موتور جستجو در سپتامبر ۲۰۱۱ ششمین سایت پربازدید دنیا و پر بازدیدترین سایت چین بوده است.
با این اوصاف میتوان گفت که این موتور جستوجوی چینی یکی از غولهای دنیای مجازی در چین و یکی از قدیمیترین شرکتهای چینی است که در لیست بازار سهام آمریکا قرارگرفته است. این شرکت نخستین بار تقریبا ده سال پیش در بازار NASDAQ سهام خود را عرضه کرد. اما امروز در روزهای شروع دهه دوم فعالیت در بازار سهام آمریکا، این شرکت اعلام کرده که بازار خود را از این سوی اقیانوس آرام بر خواهد چید و تنها در چین سهام خود را ارائه خواهد کرد.
یکی از مدیران اجرایی بایدو، آقای روبین لی، میگوید بایدو در نظر دارد از لیست بازار سهام NASDAQ خارج شده و سهام خود را دوباره تنها در بازار سهام چین ارائه کند. به نظر میرسد این شرکت، تنها موردی نیست که اینگونه درباره بازار سهام آمریکای شمالی اظهارنظر میکند؛ و مطمئناً آخرین مورد نیز نخواهد بود. پیشتر نیز در اوایل تابستان، شماری از شرکتهای چینی و آسیایی اعلام کرده بودند که میخواهند از بازار سهام ایالات متحده خارج شوند.
البته اقتصاد چین هنوز از آن بحرانی که تابستان امسال بدان دچار شده بود خارج نشده است. در حقیقت هنوز هم نمیتواند عرضه اولیه عمومی یا IPO را قبول کند؛ اما برخلاف این روند، بسیاری همچنان خواهان خروج از لیست بازارهای سهام آمریکا هستند، ولی در مورد بایدو، باید محافظه کارانه گفت که این شرکت هنوز برای ثبت سهام در بازار سهام چین مردد است. چراکه میخواهد بورس پکن از رکود خارج شود تا پس از آن اقدام به عرضه سهام کند. بااینحال، آقای لی میگوید، دلیل خروج بایدو از آمریکای شمالی این است که سرمایهگذاران آمریکایی نمیتوانند ارزش تجارت الکترونیک آنلاین به آفلاین (O2O) را بهخوبی درک کنند.
به نظر میرسد که این شرکتها دلیل اصلی خروج از بازار آمریکا را پنهان میکنند چراکه بزرگترین شرکتهای ارائه دهنده خدمات تجارت الکترونیک آنلاین به آفلاین جهان مانند Groupon یا Uber در خاک آمریکا شکل گرفته و رشد یافتهاند.
تجارت الکترونیک آنلاین به آفلاین (O2O)
بایدو به شدت روی ایده خرید و فروش آنلاین به آفلاین سرمایه گذاری کرده است. بایدو به جز سرویس های تجارت الکترونیکی آنلاین به آفلاین و سرویس های کنونی اش محصولات خودش که شامل سرویس تحویل کالا Waimai و سایت معامله Nuomi میشود، روی شماری دیگر از خدمات از جمله طراحی و راهاندازی شماری استارتاپ نیز سرمایه گذاری کرده است که مشهورترین آنها “Uber” است اما شماری دیگر نیز وجود دارند که کمتر شناخته شدهاند. برای نمونه، بایدو اخیراً بزرگترین سرمایهگذار در “سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری” برای شرکت خدمات خشکشویی مبتنی بر تجارت الکترونیک O2O به نام Edaixi بوده است.
پیشنهاد می کنیم بخوانید:
واشیو : استارتاپی که خدمات شستشوی لباس ارائه می دهد
از نگاه بایدو حرکت بهسوی بازار آنلاین به آفلاین یک گام بسیار بزرگ محسوب میشود. Kaiser Kuo، سخنگوی بایدو در ایمیلی به نویسنده این مطلب میگوید “فرصتهای ما بسیار زیاد است.
“او همچنین متذکر میشود که “تلاش میکنیم پیوند خود را با بازارهای ایالات متحده قطع کنیم و در بازاری سرمایهگذاری کنیم که حداقل ده برابر این بازار است و رشد توسعه و پیشرفت آن نیز بسیار سریعتر خواهد بود.”
این بازاری است که حداقل بر اساس گفتههای آقای Kuoو همکارش در بایدو، شرکت بایدو در نخستین مراحل شروع به آن پیوسته است و برای شکوفایی در آن بهخوبی مجهز شده و همچنین برنامهریزی دارد تا عمق نفوذ خود را به جستوجوی موبایلی و جستوجو در نقشه نیز توسعه دهد. بهرغم رقابتهای بسیار زیاد، این شرکت انتظار دارد درآمدی که از طریق خرید و فروش آنلاین به آفلاین کسب میکند بهمراتب بالاتر از درآمد ناشی از تبلیغات باشد.
استارتاپ Edaixi سفارشات مشتریان را از طریق اپلیکیشن پیام رسان WeChat دریافت می کند
اما سرمایهگذاران آمریکایی هنوز هم ارزش این دست سرمایه گذاریها را نمیدانند و یا آن را بهخوبی درنیافتهاند و یا هم متقاعد نشدهاند. امروزه پسازاینکه بایدو یکی پس از دیگری سرمایه گذاری کلان جذب میکرد، با اعلام این خبر باعث شده است که زمینبازی در حوزه تجارت الکترونیک O2O را به دیگر رقبا واگذار کند، بهگونهای که قیمت سهام آن از ۲۵۰ دلار بر هر سهم، در نوامبر گذشته به کمتر از ۱۵۰ دلار در هرسهم، در زمان حال رسیده است. درک این مسئله احتمالا باعث دلسردی شرکت بایدو شده است. از آنجایی که آنها انتظار دارند که سرمایهگذاران چینی برخورد دیگری با آنها داشته باشند، آقای لی چندین بار تکرار کرد که آنها در چین به سرعت پیشرفت خواهند کرد.
هنوز حقیقتا مشخص نیست که آیا بایدو حقیقتا از لیست خارج خواهد شد -و اگر بشود، چه وقت- و یا اینکه فعلاً از لیست خارج نخواهد شد. ازاینرو، لی در پاسخ به این سوال که چه وقت از لیست خارج خواهید شد، تنها پاسخ داده ما این گزینه را در نظر گرفتهایم و بدان فکر میکنیم.