بله جناب افراوب ، میدونم که نمیتونم بدون هزینه، کیفیت خوبی تهیه کنم. ولی نمیخوام هزینه هایی بشه که بیهوده باشه بلکه میخوام با مناسبترین قیمت کارم راه بیفته. و گرنه الان هم میتونم مثلا بگم 10 میلیون میذارم و فلان و فلان میگیرم 100% برای 10 کیلومتر که چه عرض کنم 100 کیلومتر هم جواب میده.
حالا من یه توضیح کلی از اونچه فهمیدم میدم تا برسیم سر مسائل دیگه. لطفا اگه جایی رو اشتباه متوجه شدم رو بهم اعلام کنید اگر هم درسته صحتش رو تایید کنید.
شبکه ای که میخوام راه بندازم سه تا نقطه اصلی داره. یکی مرکز هست که قرار اونجا تجهیزات نصب بشه. دو تا دیگه هم مراکزی هستن که قراره از مرکز وایرلس رو دریافت کنند.
این سه نقطه روی یک پاره خط هستن. یعنی شعاع 180 درجه. به طوری که مرکز شبکه وسط پاره خط هست و دو محل دریافت کننده دو راس پاره خط. به شکل زیر:
1 ------------------------- 0 ------------------------- 2
در شکل بالا نقطه 0 مرکز شبکه یعنی جایی که آنتن ها و تجهیزات دیگه قرار میگیره هست.
نقاط 1 و 2 هم جاهایی هستند که یک یوزر در اونجا هست و میخواد از مرکز 0 وایرلس رو به وسیله کارت وایرلس لپ تاپش دریافت کنه.
فاصله نقاط 0 تا 1 برابر با 6 کیلومتر هست . و همین طور 0 تا 2 هم 6 کیلومتر.
علاوه بر این دو نقطه حساس که دریافت کننده هست نقاط دیگری اطراف 0 هستند که 3-4 کیلومتر از اون فاصله دارن در جهات مختلف (اینجاست که به 360 نیاز میشه) که اینها هم دریافت کننده هستند.
حالا ما تو قسمت 0 یک آنتن امنی قرار هست روی پشت بام ساختمان قرار بدیم. این آنتن قرار هست یک شعاع 10 کیلومتری را ساپورت کنه که شامل کلیه کلاینت های ما میشه. پس اگر آلودگی خاصی وجود نداشته باشه که مزاحم کار ما نشه همین آنتن پاسخگوی کار ما هست. اما اگر آلودگی خاصی باشه که نتونه به صورت 100% دو فاصله 6 کیلومتری ما رو جواب بده ما به دو آنتن فلت احتیاج پیدا میکنیم که به دو نقطه مورد نظرمون هم وایرلسمون رو برسونیم . اون آنتن امنی هم فقط کارش ساپورت کردن یوزرهای نزدیک باشه.
یه چیز دیگه هم اینکه استفاده از این آنتن ها هم در فرکانس 2.4 نیاز به مجوز نداره خدا رو شکر.
حالا چرا ما که دورترین نقطه مون 6 کیلومتر هست اینقدر حرف 10 کیلومتر و 15 کیلومتر میزنیم ؟!
خوب یکی از دلایلش اینه که یه خورده بیشتر در نظر بگیریم تا با مشکل مواجه نشیم.
یکی دیگه از دلایلش هم اینه که در بین نقاط 6 تا 15 کیلومتر هم بعضی جاها لازم میشه ما به شبکه مون دسترسی داشته باشیم. اما اون نقاط خیلی واجب نیستند که اگر ساپورت نشدن ما ناراحت نمیشیم اما اگه بتونیم ساپورتشون کنیم خوشحال میشیم.
درست متوجه شدم قضیه رو ؟