1-وضعیت به رسمیت شناختن فاکتورهای خرید اینترنتی در اداره مالیات چگونه است؟ مثلاً اگر من یک سرویس هاستینگ از سایت یکی از دوستان که شرکت ثبت شده میباشد تهیه کنم، آیا صرف پرینت فاکتور اینترنتی یا ScreenShot از آن به عنوان هزینه شرکت مورد پذیرش اداره مالیات هست یا اینکه تنها فاکتور سنّتی مهر و امضا شده را میپذیرند؟
2-وضعیت به رسمیت شناختن فاکتورهای اینترنتی خارجی چگونه است؟ مثلاً اگر شما از ریسلو پنل خودتان را شارژ کردید یا یک سرور از یک دیتا سنتر خارجی خریدید، آیا فاکتور آن مورد پذیرش اداره مالیات به عنوان هزینه هست؟ یا اینکه شرکت خارجی باید فاکتور را بصورت کاغذی و مهر و امضا شده ارسال کند؟
کلّا با توجّه به رواج گسترده خرید اینترنتی و صدور فاکتور بصورت اینترنتی، آیا نباید اداره مالیات مکلّف به پذیرش این فاکتورها باشد؟
مثلا من در رجیسترر nic.ru اخیراً یک دامین تمدید کردم و بلافاصله یک ایمیل از اداره مالیات روسیه(البتّه به زبان روسی) دریافت کردم که حاوی یک نسخه از فاکتور صادر شده توسّط nic.ru بود و در آن میزان VAT یا مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده ذکر شده بود. توضیح داده بود که این فاکتور یک سند مالی برای تراکنشهای اینترنتی من است که اگر بخواهم در آینده چیزی(مثل پرداخت VAT و هزینه انجام شده) را به اداره مالیات روسیه ثابت کنم، رسمیت دارد. (هرچند من چون در روسیه شرکت ثبت شده ندارم، این فاکتور کاربردی برایم ندارد.) همچنین توضیح داده بود که ما ایمیل شما را از شرکتی که از آن خرید کردهاید، دریافت کرده ایم. توضیح اینکه این فاکتور نه توسّط ایمیل شرکت، بلکه توسّط ایمیل اداره مالیات روسیه به آدرس http://taxcom.ru ارسال شده بود. توضیح اینکه بالای فاکتور به روسی نوشته بود فاکتور برای پرداخت هزینههای دامین و هاستینگ(گروه هزینهها) و کد مالیاتی شرکت nic.ru هم بالاش بود. و یک QR Code هم داشت برای تایید اصالت و همچنین آدرسی در سایت ادراه مالیات برای اینکه بتوانم با وارد کردن شماره یکتای فاکتور، آن مشاهده کنم(اثبات کنم).
یعنی حتّی روسیه یک چنین سیستم پیشرفتهای دارد ولی ایران هنوز اداره مالیات بر اساس توافق(زور برسی) کار میکند.