نوشته اصلی توسط
VPS
سلام
سوالاتی در مورد هارد در سرور ها دارم که در ادامه می پرسم.
1-یک سوال برام پیش اومده ، و اون هم اینه که از کجا میشه فهمید که هارد های سرور به چه صورتی raid شده است .؟
2- از کجا میشه فهمید که raid انجام شده نرم افزاری است یا سخت افزاری ؟
3- چطور می توان فهمید که کدوم پارتیشن sata و کدام پارتیشن ssd هست ؟
هر کس حواب رو می دونه همین جا بگه ! یک سرور دارم که فقط به ssh دسترسی دارم و فقط می خوام از طریق ssh به این اطلاعات دسترسی داشته باشم.
سلام
اول از همه از کاربر VPS تشکر می کنم بابت ایجاد این تاپیک و از ایشان عذر خواهی می کنم بابت تاخیری که در پاسخگویی رخ داده است .
1 : با دستور زیر می تونید از raid بودن هاردمطلع بشید..
cat /etc/mdstat
2 : سوال دوم رو به عهده دوستان میذارم . به عنوان تحقیق 
جواب سوال سوم به همراه نقل قول زیر :

نوشته اصلی توسط
VPS
مگه ssd یک تکنولوژی نیست ؟
با این روشی که گغتید تونستم بفهمم که ssd کدومه.
ولی من دنبال این بودم که بتونم با یک دستور موضوع را در همون سیستم عامل ببینم.
3 : اگر دنبال دستوری هستی که به طور مستقیم این موصوع رو بفهمی می تونی از دستورات kernel message ویا دستورات display message or driver message که یکی از این دستورات دستور dmesg می باشد.
ویا از دستور parted استفاده کنی که هر دو دستور را به صورت زیر می تونی استفاده کنید.
دستور dmesg :
dmesg | grep SSD
دستور parted :
sudo parted -l | sed -n '/^Model: /,/^Disk /p'

نوشته اصلی توسط
VPS
حالا یک سوال دیگه هم اضافه شد .
ایا میشه در سروری که در حال حاضر run است و پارتیشن SSD به مسیر مثلا /boot متصله ! مسیر اتصال را از /boot به /var/lib/mysql تغییر داد ؟ بدون از دست رفتن اطلاعات .
ممنون
می شود ولی ریسک خیلی بالایی دارد که بهتر است سرور دوباره rebuild شود.

نوشته اصلی توسط
VPS
یک سوال دیگه :
این دستور چه کار می کند ؟
fdisk -H32 -S32 /dev/sdb
دوستان هر کس سوالی در مورد هارد دیسک داره همین جا بذاره تا بتونیم یک تاپیک جامع در مورد هارد دیسک داشته باشیم.
دستور بالا ابتدا head برای هارد دیسک رو بر روی 32 قرار می دهد و سپس تعداد sectore ها در هر دور را برای هارد دیسک بر روی 32 قرار می دهد.
اطلاعات بیشتر :
fdisk - Linux Command - Unix Command
از پیشنهاد شما بنده به شخصه خیلی حمایت می کنم و دوست دارم که این تاپیک پر رونق تر از این باشد.
با تشکر