فکر میکنم (یکی از) بی نیاز ترین شرکت در این انجمن برای آگهی و رپرتاژ یا اسپم، شرکت ما باشه. عرضی که در پست بالا کردم بخشی تکنیکال و بخشی تجاری اما فاقد جنبه تبلیغاتی بود. خط آخر بیانگر این مورد هست. این پیشنهاد به مصرف کننده ایرانی بود و نه مستقیم به شما.
همونطور که خودتون عنوان کردید بخش بزرگی از مصرف کننده های ایرانی به دنبال سرور از این دو دیتاسنتر هستند. چرایی این مسئله فقط رقابت برای قیمت هست و دلیل دیگه ای نداره. این دو شرکت قیمت های فوق العاده ای دارند که همه شرکت های رقیب رو که سرویس های mid market میدند رو متحیر کرده.
به عنوان مصرف کننده ایرانی که 11 سال پیش به دنبال تهیه سرور اختصاصی بودم (طبیعتا وقتی که این دو شرکت فعالیت بین اللملی نداشتند) فاکتور سخت افزار و پشتیبانی و تحریم برای ما مهم بود. نه مجازی سازی مطرح بود و نه شبکه های پرو کسی. اکثر شرکت هایی که همزمان با ما شروع کردند یا قبل از ما مثل پارس دیتا، میزبان، آریانیک و ایران هاست، همگی از آمریکا و کانادا سرویس میگرفتند و میگیرند. طبیعتا the planet که بخشی از softlayer شده اولین گزینه ایرانی ها بود فقط به دلیل سخت افزار. فاکتور تحریم (بعد از اخراج ایرنا و چند شرکت هاستینگ ایرانی از جمله هاست ایران) همه از the planet فراری شدند و دنبال iweb (امثال ایران هاست) و ev1 و 1&1 (امثال پایا هاست) رفتند. شرکت هایی مثل میزبان هم که حضور فیزیکی در دیتاسنتر آمریکایی داشتند سعی کردند در آمریکا باقی بمونند.
طبق فرمایش شما، اگر صرفا به دنبال پینگ و پهنای باند برای استدلال باشیم به جایی نمیرسیم. برای لود صفحه وب 6 ثانیه استاندارد زمان لازم هست. با تکنولوژیهای فعلی، بیشتر این فاکتور تاثیر پذیرنده از طراحی و معماری نرم افزار و خود سرور هست تا شبکه و پینگ.
امیدوارم اینبار عرایض من رو مقرضانه نبینید. صرفا به دنبال این هستم که قبل از اینکه دنبال پاسخ های مبتنی بر استفاده یا عدم استفاده از این دو دیتاسنتر باشید، دیدتون رو اصلاح کنید. چند مورد رو در نظر داشته بگیرید:
1- شرکت های بزرگ میزبانی وب ایران (عمدتا) از هتزنر و OVH سرویس نمیگیرند.
2- پینگ و قیمت پهنای باند فاکتورهای کیفی برای میزبانی وب (هاستینگ) نیستند. با توجه به لینک های جدیدی که کشیده میشه و بیشمار کنسرسیومی که برای کشیدن فایبر اپتیک سالانه تاسیس میشند سرعت در اینترنت بصورت همگن در میاد و خیلی بیشتر از این میشه که مصرف کننده بخواد لود صفحه رو حس کنه)
3- بحث پر فروش بودن هتزنر و OVH فقط در این انجمن هست و حکایت کفش چینی در ایران رو داره. این رقابت قیمتی هست و بس. (متوسط اجاره بهای سرورهای شرکت های بزرگ میزبانی وب در ایران که بنده باهاشون کار می کنم و شناخت دارم حدود 400 دلار ماهانه هست)
4- فاکتورهای انتخابی در طول زمان تغییر میکنند همونطور که بالا اشاره کردم. دیروز تحریم بود. امروز سرعت و پورت برای شبکه مجازی، فردا ممکن هست همه انتخاب کاربران ایرانی محدود به ایران باشه ممکن هم هست با برداشتن سوبسید تله کام در اتحادیه اروپا قیمت دیتاسنترهای اروپایی برای ایرانیان دیگه مقرون به صرفه نباشه.
مجددا عرض میکنم عرایض بنده رو مقرضانه نبینید. صرفا جهت اصلاح دید خوانندگان این تاپیک هست و چه بسا انتقال کمی از مسائل روز دنیا.