چنین استدلالی درست نیست. نمیشود به علّت اینکه عدّه ای سوء استفاده کرده اند، یک جمع را متهم کرد. اصولا نسبت دادن یک صفت به یک جمع اشتباه محض است. شرکتهای خارجی هم بر این اساس کار نمیکنند. علّت همان تحریم است.
وگرنه بسیاری از افراد از سایر کشورهای تحریم نشده که قانون کپی رایت محکمی ندارند نیز همین کار را میکنند. به طور مثال برخی کاربران روسی و چینی، کشورهای جهان سوم تحریم نشده مثل ترکیه و یا حتّی آمریکایی. ولی هیچ وقت به خاطر عملکرد چند نفر کل آن کشور را تحریم نمیکنند.
در همه کشورها، ملیتها و قومیتها افراد درستکار و خلافکار وجود دارند.
مثلا آیا اگر عده ای کلاهبردار اهل شهر x از شما کلاهبرداری کنند، شما کل اهالی آن شهر را کلاهبردار قلمداد نموده و به آنها خدمات نمیدهید؟
علّت این موضوع صرفا به علّت ترس شرکتها از این است که ممکن است قوانین مبهم و پیچیده تحریمهای آمریکا را نقض کرده باشند و مشمول جریمه شوند. آنها هم برای پیشگیری از این موضوع از بین این همه کشورهای جهان از معامله با چند کشور تحریمی (که ایران هم جزء آنها است)، منصرف میشوند. خود شما هم اگر یک شرکت آمریکایی یا غربی بودید، همین کار را میکردید و راه محافظه کاری را در پیش میگرفتید. وگرنه هیچ شرکتی به خاطر چند نفر از معامله با طیف زیادی از افراد و درآمد ناشی از آن صرف نظر نمیکند.
مشخصا خود ریسلو هم به کشورهای OFAC(دفتر کنترل داراییهای خارجی آمریکا که ناظر بر اجرای تحریمهای این کشور علیه سایر کشورها است) اشاره کرده است نه آن چیزهایی که شما گفته اید.
- - - Updated - - -
پاسخ شما هم همان موارد بالا است. وگرنه خود ریسلو هم نگفته که این موضوع به دلیل تعداد بالای abuse است. بلکه گفته به دلیل تحریم رجیستری xyz بر اساس قوانین و دستورالعملهای OFAC است.
- - - Updated - - -
در واقع ما اگر بخواهیم مشکل را اساسی حل کنیم، باید با ارسال ایمیل به OFAC از آنها بخواهیم که در یک دستورالعمل و راهنمای عمومی روشن سازند که ثبت دامنه و hosting دست کم برای افراد معمولی و غیر دولتی ایران آزاد است. چون ممکن است بر اساس نظر آنها همین الان هم این مورد مشکلی نداشته باشد. امّا به دلیل اینکه قوانین و دستورالعمل صریح و روشنی وجود ندارد، شرکتها محافظه کاری به خرج داده و حتّی اگر آن مورد مشمول تحریم نباشد، از ارائه خدمات به کشورهای تحریم شده صرف نظر میکنند.