با کمک عزیزانی که توی این تاپیک جواب دادند، مخصوصا جناب online24 و آزمون و خطایی که من روی دامنه یکی از مشتری های بدبختم انجام دادم، بالاخره جواب سئوالم رو به طور کامل گرفتم.
اینجا به صورت تصویری و به طور کامل، توضیح می دم تا دیگه ابهامی باقی نمونه، سئوالی هم بود بیاین از خودم بپرسید :>
========================
1) به مشتری ایمیل می زنید و می گید بره توی کنترل پنل دامنه IR، در سایت nic.ir و DNS هاش رو همونطور که در تصویر می بینید: 01..gif
تنظیم کنه.
نام گزار همون سایت مشتریه که اولش یه ساب دومین(فرقی نداره اسمش چی باشه) اینجا ns1.moshtari.ir هست.
IPهایی که می بینید هم، همون IPهای Resellerی خودتونه. یعنی اصلا هزینه ای رو برای اینکار متحمل نمی شید.
--------------------------
2) تا مشتری بخواد ایمیلشو باز کنه و بره تغییر بده به مدتی طول می کشه و تا DNS هایی که عوض داده، تغییر کنه (به قول سجادجون: (از ۱ دقیقه ممکنه ست بشه تا ۱ ماه که حالت عادی ۲۴ ساعت هست!) )
ولی به نظر من بستگی به محل ثبت دامنتون داره، IR معمولا 3-4 ساعت و در بعضی رجیستر ها لحظه ایه مثل دامنه رایگان: nic.cz.cc به هرحال تنها چیزی که باید در موردش صبر کرد، کار مشتریه و کار شما لحظه ای روی سایت اعمال میشه.
توی این مدت شما فرصت دارید برید تغییرات رو در whm یا همون پنل Reseller خودتون انجام بدید.
-------------------------
3) اگه مشتری کارش رو انجام بده ولی شما تنظیمات رو در whm انجام ندید،
یا اگه شما کارتون رو اشتباه انجام بدید،
یا اگه مشتری بدون شما و از طریق simple/advanced DNS zone داخل cpanel خودش انجام بده
یا ...
در تمام این حالات این مشکل برای DNS پیش میاد:
02..gif
شاید خیلی هاتون بگید، سایت که بالا میاد و این ارورر بی خوده و هیچ تاثیری نداره، اما تجربه ای که من در این مورد دارم می گه که در این حالت، سایت در بعضی مواقع برای بعضی ها نشون داده نمیشه اما همان افرادی که سایت را نمی بینند از طریق ip یا ViPN (حرف i اضافه است) می تونند به سایت دسترسی داشته باشند.This is listed as an ERROR because there are some cases where nasty problems can occur (if the TTLs vary from the NS records at the root servers and the NS records point to your own domain, for example).
و این یعنی مشکل در DNS
----------------------
4) و اما کاری که شما باید انجام بدید:
حتما باید از طریق whm وارد بشید: moshtari.ir/whm یا moshtari.ir:2086 یا moshtari.ir:2087
از قسمت DNS Functions به Edit DNS Zone برید.
*** توجه کنید اگه به Add a DNS Zone برید و ip ها و دامنه ها رو وارد کنید، این مشکل براتون پیش میاد:
03..gif
---------------------
5) این اطلاعات رو در قسمت Edit DNS Zone مشاهده می کنید:
04..gif
به این تغییرشون بدید:
05..gif
خب، تا اینجا کار شما تموم شده، ولی هنوز یه مشکلی وجود داره:
06..gif
---------------------
6) همونطور که نوشته، این قضیه مشکلی رو برای شما به وجود نمیاره ولی چرا محکم کاری نکنیم؟
خودش که نوشته چیکار کنیم تا درست بشه:
You can fix this for example by adding A records to your nameservers for the zones listed above.
باید برای نیم سرورهامون A رکورد بسازیم، همانند شکل زیر در همون قسمت Edit DNS Zone این رو انجام بدید:
07..gif
و بدین ترتیب، کارمون رو به درستی و خوبی انجام دادیم:
08..gif
به قول استاد online24، اگر پست مفید بود، از دکمه تشکر استفاده کنید.
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=
حالا من یه سئوال دارم، اگه مشتری بخواد ip بخره و DNS هاش رو روی ip/ipهای خودش ست کنه، باید چیکار کنیم؟
باید از قسمت Add DNS Zone وارد عمل بشیم؟