در مورد کیفیت سرورها و آفرهای مناسبی که میدهند xlhost دیتاسنتر خوبی هست و خود جناب خرازی هم فرد بسیار محترمی هستند .
اما در مورد پشتیبانی متاسفانه اصلا پرسنل خوبی نیستند و یا با ایرانی جماعت درگیری دارن ؟ من حدود 1.5 2 سال پیش یک آفر مناسب از جناب خرازی گرفتم و سرور را تحویل گرفتم که برای مشتری vmware نصب کرده بودند .
اما سرور هر چند ساعت یکبار قطع میشد . هنوز هیچ سرور مجازی ای روش نصب نشده بود . مرتبه اول که تیکت زدم گفتند که پاورسرور مشکل داره که stable نیست و پاور را مثل اینکه عوض کردند . اما باز سرور آمد بالا و 2 3 ساعت بعد مشکلات شروع شد.
بعد پشتیبانی شیفت شب گفت که سرورتون زیر دیداس هست ! جالب این بود که آی پی که به آن سرور داده شده بود آی پی نو نبود و در گراف های خود سایتشان حدود 1 2 ماه قبل در اختیار یک مشتری دیگری بود و ترافیک برای آن آی پی در گراف ها نمایش داده شده بود .
خلاصه پشتیبانی بعد از کلی بحث گفتند که رفع دیداس و یا null route کردن آی پی جزو وظایف ما نیست ! kvm هم نداشتم که بتوانم خودم از کنسول برم و آی پی کارت شبکه را عوض کنم . دقیق خاطرم نیست اما packet lost سرور در اثر ddos طوری بود که اصلا نمیشد با سرور کار خاصی کرد .
خلاصه مجبور شدم به مشتری مانی بک بدهم که سرور از جای دیگری بگیره ( که کلا آن مشتری که کلی خرید از من میکرد از دست رفت ) - بعد هم که بعد از چند ساعت جناب خرازی خودشان جواب ایمیل را دادند و با کمی بحث مشخص شد که ddos 300mbps روی شبکه بوده و پورت سرور که 100 بود از کار می افتاد . البته ایشان محبت کردند و مانی بک کامل برای من زدند و سرور را کنسل کردیم . اما به هر حال بعد از آن من هم خرید دیگری از آن شرکت نزدم و فقط سرورهای قدیمیمون رو با ایشان تمدید می کنیم . بقیه سرورهای آمریکا را از datashack , phoenixnap خرید زدیم.
جالبی datashack اینه که با اینکه سرورهای بسیار ارزانی ارائه می کنند و گاهی تیکت را خیلی دیرجواب میدهند مخصوصا تیکت های خرید سرویس را . اما سریعترین رکورد تیکت پاسخ دادن را از این سایت داشتم . یک بار تیکت به پشتیبانی فنی زدم و تا ارسال کردم پاسخ را طرف ارسال کرد . زیر 20 ثانیه پاسخ تایپ شده برایم آمد انگار طرف داشت نگاه میکرد من چه تایپ میکردم که بخواند و پاسخ بدهد ! بعد ما در ایران مثلا زمان پاسخگویی به تیکت هایمان 3 4 ساعت باشه راضی هستیم ! یا مثلا در مورد null route کردن دیداس خودشان اتوماتیک حتی قبل از اینکه سرور داون شود و یا من متوجه وجود مشکل و packet lost , ddos بشوم خودشان یک خط ایمیل میزنند که
null route in place on ip xxxx
البته بعد اگر بهشون بگید که باز کنند و یا توضیح بدهند که از کجا بوده و بلاکش کنند و یا کمکی در مورد رفع مشکل بکنند جواب خاصی نمیاد اما در کل حداقل فقط یک vps که زیردیداس هست آی پی ش بسته میشه نه اینکه کل سرور داون بشه و کسی زحمت قطع یک آی پی را نخواهد بکشد!
به هر حال با وجود ارادتی که به جناب خرازی دارم اما بهتر هست در مورد دیداس و نحوه برخورد تیم پشتیبانی خارجیشان ( احتمالا با ایرانی ها ) تجدید نظر کنند که مشتری ای که 1 2 سال ازشان خرید میکرد ( هرچند ناچیز ) را از دست ندهند.
البته مبلغ خرید سرورهای من مثل نویسنده پست اول نیست و در کل حداکثر ماهی 4 تا سرور با آن دیتاسنتر تمدید میشد که الان 2 تاشون فعال هستند فقط. اما به هر حال انتظار بیشتری برای پشتیبانی می رود چون به هرحال حتی اگر مبلغ خرید ماهانه سرور 1 میلیون تومان هم نبوده باشه اما همان هم برای سایت های کوچکی که اوایل کارشان بوده پرداخت و تمدیدش ساده نبوده و مشتری ای که با زحمت قادر بوده پرداخت کنه و حاضر به پرداخت مبلغ سرور اختصاصی میشد سر رفتار پشتیبان و عدم مسئولیت شان از دست رفته.
الان نگاه کردم هنوز ایمیل هایمان موجود هست موردی که برای من با پشتیبانی xlhost پیش آمد تاریخش 2012.10.10 بوده.
به هر حال من از 2 سروری که هنوز هم از ایشان داریم راضی هستم و حالا از خوش شانسی ما نه سخت افزارش سوخته و نه نیاز به پشتیبانی بیشتری پیدا کردیم در این مدت . پاسخ دادن به این تاپیک هم تاحدی دلگیری و درد دل بوده و قصد هیچ نوع بی احترامی و تخریب و ... در کار نیست.
- - - Updated - - -
در مورد پشتیبانی ovh از نظر اینکه پاسخ سربالا به تیکت می دهند درست هست برای من هم پیش آمده . اما در مورد سوختن هارد و تعویض سرور خوب عمل می کردند .
در مورد پشتیبانی تقریبا همه جا وقتی مشکل جدی پیش می آید درست رفتار نمی کنند . دیتاسنتر leaseweb که سرورهای اصلی من در آن دیتاسنتر هست بعد 4 5 سال خرید با قیمت بالا . یکی از 5هارد سرور اصلی که تمام dns , ... از آن سرور کنترل میشد ماه پیش سوخت و روز یکشنبه بود کسی اصلا پاسخ به تیکت نمیداد . هر 4 تا 7 ساعت یکبار جواب تیکت را می دادند بعد که تلفن زدم و داد و بیداد راه انداختم خیلی راحت طرف برگشته میگه شما sla support ندارید وظیفه ما برای تیکت های با اولویت عادی 24 ساعت هست ! میخواهید سریعتر پاسخ بگیرید sla بخرید. اینو که گفت یعنی منفجر شدم هرچی میتونستم بهش گفتم . فقط خوبه جای بستن کامل سرورها رفت مشکل رو حل کرد !
اما در کل با زحمت 15 20 تومان سر سرویس های ماهانه با این قیمت های پایین از مشتری های پرتوقغ ایرانی جمع می کنیم میشه مثلا یک میلیون که قیمت خرید سرور با این اوضاع دلار و یورو پیپال سربه سر درمیاد بعد انتظار دارن مثلا 300 400 یورو ماهانه هزینه sla بخواهیم بدهیم !
هتزنر هم همینطور پشتیبانی خوب تری ارائه می کنند اما کوچکترین کاری که برایتان انجام دهند 20 25 یورو فاکتور میکنند که ممکنه دو برابر قیمت خرید ماهانه سرور هزینه پشتیبانی ازتون بگیرند !
یا حتی resellerclub سر سرویس های هاست و دامینش خیلی اذیت می کند . کلا اوضاع پشتیبانی خیلی از شرکت ها نرمال نیست.
به هر حال به عنوان جمع بندی وقتی تعداد مشتریان بالا میره و پرسنل با دانش کافی در شرکت برای پاسخ دهی به تیکت ها با آن تعداد بالا وجود ندارد کیفیت پشتیبانی پایین می آید اما وقتی درآمد زایی یک سایت یا شرکت بالا هست و توانایی به کارگیری نیروهای دلسوز و با علاقه به کار را دارند انتظار میرود برای جلب رضایت مشتری تلاش بیشتری بشود . اگر شرکت خاصی میشناسید که انصافا پشتیبانی خوبی ارائه می کنند معرفی کنید !