سلام دوستان
دیشب موضوعی مطرح شد (http://www.webhostingtalk.ir/f118/48309/)
و به دلیل خارج شدن بحث از موضوع اصلی، موضوع بسته شد.
دوستانی که به این جلسه و جلساتی که دیشب برگزار شد رفتن،
چه گذشت در این جلسات؟
با تشکر از دوستان
نمایش نسخه قابل چاپ
سلام دوستان
دیشب موضوعی مطرح شد (http://www.webhostingtalk.ir/f118/48309/)
و به دلیل خارج شدن بحث از موضوع اصلی، موضوع بسته شد.
دوستانی که به این جلسه و جلساتی که دیشب برگزار شد رفتن،
چه گذشت در این جلسات؟
با تشکر از دوستان
ظاهرا شورای عالی فضای مجازی می خواد تصمیم گیری هایی در رابطه با مدیریت اینترنت بکنه که یکیش انتقال کلیه هاست ها به ایران می باشد و موضوع کلی بحث دیشب درباره امکان و چگونگی انجام آن بود و موافقین و مخالفین دلایل خودشون را ابراز کردند.
خوبیش اینه که مسئولان این شورا مثل رئیس جمهور و .... قصد دارن حرف ما را بدون واسطه بشنوند و بقول آقای مومنی نسب که دیشب رئیس جلسه بود خواندن گزارش های گل و بلبل مخابرات و دیگر نهادها که همش می گن همه چی عالیه، ما چقدر خوشبختیم..... فایده نداره....
---------- Post added at 12:37 PM ---------- Previous post was at 12:32 PM ----------
وقتی خوب فکر کردم دیدم انتقال این سیستم به داخل برابر میشه با نابودی ما.... چرا که در نهایت همه ما باید بریم زیر مجموعه مخابرات یا 4-5 ما غول مثل تبیان و پارس آنلاین و .... که دیتا سنتر هستند مطمئنا بعد از مدتی که قضیه جا افتاد مشتری های ما هم میرن مستقیم با اونها طرف میشن..... مخصوصا که مخابرات و دولت در کشور ما بستر ساز نیستند بلکه رقیب و تاجر هستند.
خدا رفتگانت رو بیامرزه ماه هم همینو میگیم !! اینا میخوان سرور ها و هاستینگ ها کلا ایرانی بشه اون هم تازه دولتی ؟! دیدن سودش خوبه دیگه میخوان بیان توش مثل adsl که همرو بدبخت کردن !!! ولی دیتاسنتر بچه بازی نیست دیتاسنتر های خارجی از چندین کشور با حجم بسیار بابا دارن اینترنت میگیرن ولی ایران همچین کاریو نمیتونه بکنه چون هنوز تحریمه !!! از کجاش میخواد بیاره ؟؟؟ حتما میخواد از امارات بگیره نه ؟؟؟؟؟ :65:
خیلی اسکریپت ها و نرم افزار ها برای مدیریت سایت مثل cpanel خودمون هست که با انتقال به ایران دیگه از دسترسمون خارج میشن! با تحریم های روزافزون خیلی ها که الان هم مشکل ندارند مشکل دار خواهند شد و باید فکری به حال این ها بشه که دیشب به ذهنم نرسید که در جلسه مطرح کنم.... امیدوارم در جلسات بعدی مطرح بشه...
---------- Post added at 12:46 PM ---------- Previous post was at 12:43 PM ----------
خب قضیه اینه که وقتی هاست ها بیاد داخل مصرف اینترنت و درگاه بین المللی میاد پایین و اکثر دیتا از پهنای باند داخلی یا اینترانت یا اینترنت ملی استفاده می کنه. که این هم برای مخابرات سود خواهد داشت چرا که به شرکت ها پهنای باند اینترنت می فروشه اما در اصل اینترانت میده و درصد کمی برای بازدید کننده های خارجی از اینترنت بین المللی استفاده می کنه.
---------- Post added at 12:48 PM ---------- Previous post was at 12:46 PM ----------
سود به کنار، امنیت ملی اصل قضیه است. برای اینکه بتوانند به راحتی و با مشکل کمتر هر لحظه که نیاز باشه اینترنت بین المللی را قطع کنند نیاز به این کار هست.
با سلام؛
برای بحث امنیت باید بگم که ایران روزانه کلی از سایت هاش داره توسط عرب ها هک میشه روی خود هاست ایران !!! بعد امنیت ملی ؟؟ دو سوت ویروس میفرستن روی شبکه داخلی ایران اون وقت میخواد چی کار کنه ؟؟!! ماشاالله ایندر هم آمریکا و اسرائیل و اینا توی ایران جاسوس دارن که نگو دو سوت میاد ویروس رو میفرسته روی شبکه اینترانت !!! تا ایران بیاد جلشو بگیره کل شبکه رو منفجر میکنه !! نتیجه اینه که باید بگیم آقا بیخیال بشید بزارید ملت کار و کاسبی خودشونو داشته باشن اینقدر روی این مسئله مانور ندید ساماندهی کنید ولی اذیت نکنید !!! :65:
Best Regards :-*
کاش این آقای مومنی که مسئول این جلسات شده و دیگر مسئولین یک id در این سایت بسازند. مخصوصا که اینجا می تونن حرف دوستان غیر تهرانی رو هم بشنوند. این هم پیشنهادی که در جلسه بعد بهتره مطرح بشه. وقتی می خواهند رابطه و تعامل برقرار کننده یک راهش هم اینه...
از دوستان دیگه، کسی در این جلسات شرکت نکرد؟
جلسه فردا همایشی هست احتمالا با بیش از 1000 نفر شرکت کننده برای کلیه افرادی که می دونند اینترنت چیه! اما جلسه دیروز تخصصی برای میزبانی وب بود و شاید 20 نفر بودیم که جای تاسفه. بهتره دوستان مثل من ساکت باشند اما شرکت کنند. اینکه مسئولین متوجه بشوند که به جز 4-5 شرکت غول دولتی و رانت دار و .... افراد مظلومی مثل ما بسیار زیاد هستند که نباید فدای سیاست گذاری ها بشوند. هرچه بیشتر برای شغل خود اهمیت قائل باشید بهتون بیشتر اهمیت می دهند.
شیوا هاست برای شما چه جوری دعوت نامه اومده بود ؟
به زور میخوان کارمون رو بگیرند؛به قول دوستمون الان ای دی اس ال مخابرات دارن میدن؛بقیه ای اس پی ها دارند پرنده میپرونن؛مثل ما که تو شرکت کفتر بازی میکنیم؛حالا الان سودی از اینترنت نداریم؛حالا هم که میخوان هاست ایران بیارن؛ما رو هم از نون خوردن میندازن؛کسی هم نمی تونه بگه کشورای دیگه نیستن جو روانی میسازن این خود شمایید که جو سازی منفی میکنید؛فرض بر این میذاریم کشور بیگانه جو بد ساختن شما چرا جو اضافه میکنی؛به قول ضرب المثل میگه خودشون سرشون رو مثل کبک کردن زیر برف فک میکنن...
ما هم دعوت بودیم ولی متأسفانه نشد بیام
چرا دوستان فقط نکات منفی رو نگاه ميکنن ؟
فکر کرديد ماهانه چقدر پول کشور داره صرف خريد پهنای باند از همين امارات ميشه که با ملی شدن اينترنت خيلی از ترافيکی که الکی به بيرون از ايران هدايت ميشد تو خود کشور مصرف ميشه.
برای ملی شدن اينترنت اصلا نياز به خريد پهنای باند از خارج نيست. تازه خيلی از پهنای باندی هم که الان از خارج ميخريم خالی ميمونه.
اينکه هر چند وقت يک شايعه درست ميشه که با ملی شدن دسترسی ما به خارج از کشور قطع ميشه هم همش يک حرف هستش. اين شايعه ها رو درست ميکنن (دوستانی که سودی از خريد پهنای باند ميبرن) تا همه از اينترنت ملی بترسن.
اين موضوع که ميگيد ميخوان شما رو حذف کنن اصلا درست نيست. اتفاقا اگر ديدتون به قضيه در دراز مدت باشه خيلی هم به نفعتون هستش. همين الان هم شما سرورهاتون رو از ديتاسنتر ها اجاره ميکنيد. هر کس بخواد ميتونه بره با ديتاسنتر طرف قرار داد شما طرف بشه. تازه مگه فقط خريد هستش ؟ پس بحث پشتيبانی چی ميشه؟ اصل قضيه مشتری مداری پشتيبانی هستش.
به هر حال اينترنت بايد خيلی قبل تر از اينا ملی ميشد و اينشالا خيلی زودتر ملی بشه نه اينکه شرکت هایی که اين وسط دارن سود ميبرن کار رو عقب بندازن.
شما فکر کنيد اگر سرور سايت های دانلود ايرانی بياد تو ايران چقدر پهنای باند خروجی کشور کمتر ميشه و سرعت هم بالاتر ميره.
هاست خوب و قوی می تونه برای کشور درآمد ایجا کنه. می تونیم صادرات هاست داشته باشیم. خیلی از ما الان مشتریانی داریم که خارجی هستند یا ایرانیان خارج از کشور هستند و سایتشون هم اصلا فارسی نیست. البته اگر روی سرور ایرانی بیاییم بخاطر مشکلاتی که دارد مثل پهنای باند کم و گران و ... این مشتری ها را هم از دست می دهیم.
مشتری به داخل يا خارج اوردن چيزی نيست که بخواد با زور تعيين بشه. برای اينکار بايد برسی انجام بشه. شما هم اصلا لازم نيست مشتری های بيرون از ايران که ترافيک غير ايرانی دارند رو به ايران بياريد.
يک مثال ميزنم برای دوستان. ما تو شرکت 5 6 تا سرور تو ايران داريم يک سرور خارج از ايران و المان.
هر سايتی که ترافيک ايرانی داره در ايران ميزبانی ميشه و هر سايتی که ترافيک غير ايرانی داره خارج از ايران.
برای بعضی سايت ها مثل زرين پال هم 2 تا ميرور تعريف شده يکی ايران و يکی خارج از ايران.
برای بحث هاستينگ هم همينطور هستش. تو مرحله اول بايد سايت هایی که ترافيک ايرانی دارند رو حتما تو ايران ميزبانی کنيم. اصلا دليلی برای هدر دادن پهنای باند و سود رسوندن به آدم های اضافه وجود نداره.
تو مرحله دوم اگر کيفيت قابل قبول و قابل رقابت بود چرا که نه سايت هایی که ترافيک خارج از ايران دارند رو هم ميتونيم تو ايران ميزبانی کنيم. (البته اين مال الانا نيست فعلا همون مرحله 1 اجرا بشه خوبه.)
همه کشور های دنيا هم همين کار رو کردند. الانم که ايران ميخواد اينکار رو بکنه خيلی خيلی خيلی دير شده.
شما خودتون حساب کنيد ماهی چندين هزار دلار داريد ميفرستيد خارج از ايران برای اجاره سرور.
چندين هزار دلار هم صرف خريد پهنای باند ميشه.
فکر کنيد اگر اين پول داخل کشور صرف بشه ما چه زير ساخت قوی ای خواهيم داشت.
چاره این کار این هست که آنقدر امنیت کاری در ایران بالا باشه و آنقدر کیفیت سرویس ایرانی بالا باشه که من جذب بشم سرمایه و وقتم رو در دیتا سنتر های ایرانی هزینه کنم
با اجبار که ما میخواهیم هزینه پهنای باند به فلان کشور ندیم و... ملی کنیم به هیچ وجه به نتیجه نخواهد رسید وتجارت یک عمل رقابتی هست نه دستوری موقعی که تونستیم با دیتا سنتر های سطح چندم اروپایی و آمریکا رقابت کنیم اون موقع حرف های این آقایان کمی ارزش فکر کردن داره و...
اول اینکه دسترسی به خارج قطع نمیشه اما امکان قطع آن در مواقع ضرور راحت تر و بدون دردسر تر میشه.
دوم اینکه شما به قضیه انحصار طلبی در ایران اعتقاد ندارید. الان ما وابسته به دیتا مثلا سنتر پارس آنلاین نیستیم. اما اگر بشویم زمین زدن ما براشون کاری نداره؟ خیلی راحت سرور ما رو با اختلال مواجه می کنند و خودشون رو تبلیغ می کنند و مشتری های ما را می گیرند. میشوند 4 - 5 تا دیتاسنتر بزرگ دولتی یا رانت دار و مجوز هم فقط به خانواده شهدا و جانبازانی که رانت دارند و ... می دهند و آنها هم میلیاردی میفروشند به دیگر پولدار ها....
الان ببینید isp های Adsl به چه روزی افتادند.....
الان ببینید شرکت های voip با آمدن 020 , 040 به چه روزی افتادند....
چون دولت و مخابرات ما و شرکت های خصوصی وابسته به آنها یک تاجر و رقیب هستند اجازه نفس کشیدن به ما را نخواهند داد و نهایتا ما باید ریسلر و خدمتکار آنها بشویم... البته من فعلا که خیلی کوچکتر از این حرف ها هستم اما آرزوهایم را روی هوا دارم می بینم....
این کار مثل وصل کردن دریای خزر به خلیج فارس هست
جلسه خوبی بود و همونطور که از اسمش مشخص بود یک هم اندیشی بود .
هر تفکر در روز اول خام هست و همیشه ایده های خام توسط دیگران مورد تمسخر و انتقاد قرار گرفته .
جای خیلی از دوستان خالی بود .
امیدواریم به موازات پیشرفت و گسترش خدمات میزبانی این جلسات بیشتر بشه و البته به تبع اون نتایج مثبتی هم داشته داشته باشه .
همه کشورهای دنیا خیلی کارهای دیگه هم کردند....
وقتی میزبانی سایت در ایران برای ما بی کیفیت تر و گرانتر از خارج آن است چرا تن به آن بدهیم؟
وقتی قیمت پهنای باند در ایران چندین برابر خارج است چرا باید بیاییم داخل؟
وقتی من کلا یک سرور دارم که برای 200 سایت استفاده میشه و هم خارجی روش هست هم ایرانی چرا باید مجبور بشم هزینه یک سرور دیگر را هم بدهم؟
هاستینگ در تمام دنیا یک تجارت بین المللی است و کلیه هاست های برتر دنیا مثل 1and1 - bluehost - hostgator و ... روی مشتری هایی خارج از کشور خودشون حساب می کنند و تجارتشون را در دنیا گسترش می دهند. اما نه تنها دنیا داره ما رو تحریم می کنه ما خودمون هم دارم خودمون رو تحریم می کنیم.
نهایتا: به کره شمالی خوش آمدید.... به زودی....
خوب هدف از ملی شدن اينترنت هم همين هستش. هدف اين هستش که پهنای باند داخلی خيلی پايين تر از پهنای باند خارجی بشه.
اين حرف شما از يک آدم فعال تو اين عرصه خيلی بعيد هستش :دینقل قول:
وقتی من کلا یک سرور دارم که برای 200 سایت استفاده میشه و هم خارجی روش هست هم ایرانی چرا باید مجبور بشم هزینه یک سرور دیگر را هم بدهم؟
قطعا شما اگر مجبور شدی 2 تا سرور هم بزاريد هزينه شما لازم نيست 2 برابر بشه. چون تعداد سايت های روی هر سرور شما نصف شده و مثلا 2 تا سرور داريد که رو هر کدوم 100 تا سايت ميزبانی ميشن.
در اين صورت ميتونيد برای هر سرور از سخت افزار پايين تری استفاده کنيد و هزينه رو پايين تر بياريد. کلا اين حرف شما از شمايی که واقف هستيد به اين مسائل بعيد هستش.
الان من یک دوستی دارم که ارتباط خوب و رانتی با وزارت ورزش داره و با قیمت های بسیار بالا سایت های مربوطه مثل مجموعه ورزشی آزادی و باشگاه انقلاب و .... را طراحی و میزبانی می کنه...
همشون هم یک cms هست که خیلی هم زشت و بی کیفیت و ناقص...
پس از 9 سال که برنامه 90 سایت ورزشگاه آزادی رو مسخره کرد تازه بهش فشار آوردن تکمیلش کنه...
شما نمی دونید این رانت برای مصرف بودجه های دولتی چه حالی میده...
خداییش طراحی سایت فورش هاستش رو ببینید: Welcome To Server Iran
هاست 500 مگ سالانه 310 هزار تومان....
شما می تونی همچین پولی از کسی بگیری؟
---------- Post added at 02:16 PM ---------- Previous post was at 02:15 PM ----------
از شما هم بعیده که هزینه این کار را فقط سخت افزار سرور می بینید!
منم موافق رانت نيستم. اما شما اين رو در نظر بگيريد که اونها هم روز اول که اين رانت رو نداشتن. يک سرمايه گذاری ای کردن يک خودی نشون دادن که تونستن اين وام ها رو بگيرند و اين مشتری ها رو بدست بيارند.
هيچ سازمان دولتی ای ديوانه نيست بياد ميزبانی سايتش رو بده به شخصی که حتی يک دفتر دستک برای خودش نداره. خوب اون شرکت دولتی هم برسی ميکنه ميبينه شرايط فلان شرکت بهتر هستش و ميره با اون قرار داد ميبنده.
البته اين رو هم بگم من خودم کلا مخالف رانت هستم و در جلسه اول که مسئولين سايت های کاربر محور (آقای شيرازی، چنگيزی، شکوری، شليله، بوترابی، اميری، فخری، مرئی، براتی، يوسفی و ...) بودن يکی از مواردی که در نهايت به عنوان درخواست اون جلسه مطرح شد: عدم فعاليت سازمانهای دولتی و نيمه دولتی در فعاليت های موازی بود.
در پايان همه اين جلسات يکسری موارد به تاييد حاضرين ميرسه که قطعا ديروز هم رسيده.
امکان اینکه که کل سرور های هاست ها بیاد داخل ایران تقریبا وجود نداره حالا سرور هایی که برای سرور مجازی استفاده میشه به کنار و هزینه پهنای باد و چگونگی تامین اون هم به کنار
مسئله سرمایه گزاری اولیه این همه سرور و راه اندازی آنها در ایران هست
اگر هم این سرمایه گذاری انجام بشه از طرف تعداد اندک شرکت های بزرگ و شرکت های دولتی خواهد بود که در این شرایط کار برای شرکت های نسبتا کوچکتر بسیار سخت خواهد شد .
شما ظاهرا در جریان چگونی شکل گیری این رانت ها نیستید. همه پسر و دختر و برادر و خواهر هستند و اگر دور بره میشن پسر خاله و پسر عمه و .... به من که چیزی نمی رسه، شما رو نمی دونم.
نمونه بارزش نمایندگی فروش اتومبیل لیفان از مدیران خودرو گرفتند برای پسرشون که لیسانس کشاورزی داره یکی از نزدیکان مدیر این شرکت و 2-3 سالی در کرمان خودرو کار کرده.... حالا خود مدیران خودرو چطور از کرمان خودرو شاخه و پر و بال گرفته الله اعلم...
شما بگيد هزينه هاتون چيا هستش من براتون توجيه اقتصادی ميارم که ضرر نکنيد.
---------- Post added at 02:27 PM ---------- Previous post was at 02:25 PM ----------
ما الان با اين طرح موافقت نکرديم. ما 2 سه سال هستش هر وقت به مومن نصب و همکاراش ميرسيم ميگيم توروخدا اينکار رو انجام بديد. هر چند مومن نصب در اين موضوع کاره ای نيستش. اما اين حرف بايد از يکجایی به گوش کسائی که کاره ای هستند برسه.
بهترين دليل هم همين پولایی هستش که هر ماه داره از کشور ميره بيرون.
جناب امیری به نظر یا خودتون رو به تغافل زدید ، یا شما هم از رانت بی بهره نیستید.
اما مسئله مهمی که در کشور هست عدم اعتماد مردم به دولت و مسئولین است.
تجربه من میگه همه در ایران مجرم هستیم مگر خلاف آن را ثابت کنیم. این ها میان سایت رو می بندند و بعد ما باید برویم ثابت کنیم بی گناهیم. اینطور نیست که گناهکار بودن ما را ثابت کنند و بعد ببندند.
خب ما سایت داریم از یک شاعر که اصلا حاضر نیست سایتش در داخل باشه. الان مشکلی نداره! ولی میگه هر لحظه امکان اشکال ساختن براش هست! ما هم گفتیم از ما هم بخری فردا به ما گیر بدن با اینکه سرور خارجه باز هم باید قوانین رو اجرا کنیم. طرف هم رفت مستفیم از خارجی خرید!
همه اينهایی که شما ميگيد 2 برابر ميشه مجموعشون 50% هزينه سخت افزار هم نيست.
اينا همش راه حل داره. ميتونيد 2 تا وی پی اس بزاريد (چون فشار روی سرورهاتون کمتر شده) و هزينه ها رو کمتر از قبل هم کنيد. برای مثال لايسنس سی پنل برای سرور ماهی 40 دلار برای وی پی اس ماهی 15 دلار. دو تا وی پی اس ميشه ماهی 30 دلار.
کلا اينا با يک 2 2 تا 4 تای ساده حل ميشه.
بعد هم اينو در نظر بگيريد که با ملی شدن کلی هزينه پهنای باند مصرفی شما کمتر ميشه. در کل سود ميکنيد نگران نباشيد. اين حرف شما از نظر کسی که داره تو اين بازار فعاليت ميکنه قابل قبول نيست.