سلام وقت بخیر البته شاید باورش سخت باشه ولی بنده بعد از سالها با همین پاسخ شما که فارغ از درستی یا اشتباه دیدگاه تون مشخصه که از سر لطف و بانیت خیر وقت گذاشتین و همین باعث شد که بلاخره نگاه از بیرون رو به حضور درون اینجا به فراموشی بسپارم و به قول شما تغییر کنم .
و پیشاپیش عذر میخوام اگر چیزی میگم که شاید اختلاف نظر بین حرفهای من و شما یا سایرین به نظر بیاد ... که اصلا قصدنقد یا خرده به دیدگاه عزیزان نیست بلکه صرفا نظر شخصی هست و میتونه هر چیزی محتمل باشه...
اما اصل مطلب یعنی جاهایی که بولد کردم ترجیجا خیلی سریع نکاتی رو باید خدمتتون عرض کنم ...
1- مثالتون در مورد ایستگاه و قیاسش با دیوار که بهرحال بازم بنده متوجه نشدم که منظورتون این بود که ایستگاه بازی رو به دیوار باخت یا دیوار در قیاس با ایستگاه به دنیا نیومده خودشو بین ایرانیها جا داد ... و علت موفقیت ایستگاه سئوی سایتش بوده که بقیه سئو نبودن و این باعث شکستشون شده ....
باید در کمال احترام به نگاه شما عرض کنم خیر ... به نظر بنده اصلا قیاس ایستگاه با دیوار درست نیست و در عین ظاهر شبیه بهمی که دارن صدوهشتاد درجه از نظر استراتژیک متفاوت هستند.
بگذریم از اینکه بعضی ها فکر میکنن ایستگاه بازی رو به دیوار باخته ولی در حقیقت بلاهایی که سر ایستگاه دراومد اگر یه دهم سر دیوار درمیومد یا دربیاد بعد خواهیم دید که این دو چقدر با هم فرق دارن ... و بگذریم چون اگر کسی یه نگاهی به همون فقط صفحه اول سایت ایستگاه که نه اپ داره و نه آی او اس میبینه که همین الانش هم ایستگاه برا خودش ایستگاهه چون قد خودش شایدم بیشتر از خیلی از سایتها و برندهای بالایی داره بی سروصدا کارشو میکنه و پولشو درمیاره !!!
البته نه ایستگاه ... که حتی بلاگفا رو هم اگر بررسی کنیم و امروز مثلا به چشم شما یه بازنده هست به خوبی بررسی کنیم میبینیم از همون سال 1 اینترنتی که بلاگفا اومد بالا و تا الانم هست آهسته و پیوسته داره فقط با یه بنر 120 در 240 ساده و گوشه ای سایتش پولشو درمیاره و کاری هم به این چیزا نداره که بهش بگن رتبه اول الکسابوده یا الان به اعماق دل الکسا سقوط کرده !!!..
متاسفانه یا بدبختانه ما ایرانیها خیلی خیلی درگیر توهماتی شدیم که بهمون از روز اول دیکته کردن ...!!! یکیش همین الکساست !!!
که همه ازش میپرسن رتبه من چنده ولی هیچکی از خود الکسا نمیپرسه الکساجون بیا کج بشین و راست بگو که رتبه خودت چنده ؟؟؟
یا همه به دنبال استانداردهای سئویی هستند که گوگل ذلیل شده وضع کرده و هر سال ساز جدید میزنه ولی هیچکس نگیم محض رضای خدا که محض خنده شیطون هم که هست یه بار نمیره سئوی خود گوگل رو بگیره ببینه سئوی خودش چنده !!!
من نمیگم سئو یا ترافیک چیزای بی خودی هستن ولی قطعا اگر شرط لازم باشن کافی نیستند و قطعا در درجه های 3 و 4 اهمیت هستند!!!
یا مثلا کلوب که فرمودین به تعطیلی رفته .. نه دوست عزیزم ... صاحب کلوب فردی بود به اسم محمدجواد شکوری مقدم که روز اول کلوب و تیم کلوب رو با خواهش و تمنا از کاربراش سرپا کرد ...!
اونم با دامنه غلط و اشتباهی که به جای نوشتاری U دوتا oo استفاده می کرد ..!!!
ولی از همه این ضعفای شکوری که بگذریم .. از قوتش که صبر و قناعت و طمع نکردن بود نمیشه گذشت !!!
اگه شما فکر میکنی کلوب به اعماق جهنم اینترنت رفته بازم شاید در ظاهر اینجوری باشه ولی درعمل همون شکوری مقدم با استفاده از کلوب دات کام بود و خون دل خوردنهاش بود که امروز مدیر موسسه صباویژن شده و وب سایت هایی مثل آپارات و فیلیمو از تصدق سر کلوب هست که امروز زنده هستن و اگر کلوب نبود شاید هیچکدوم از اینها هم امروز وچود نداشتن !!!
همون کلوب و ایستگاه میدونین چندبار ***** شدن و چندبار پله های دادگاهها رو رفتن و اومدن ... اونم نه به خاطر اینکه مسئول اعمال خودشون نبوده باشن که چون کاربرانشون مسئول رفتاروکردارشون نبودن اونها مجبور شدن به خاطر موفقیت هم که هست جور اونارو بکشن و تحمل کنن!!!
سختی کشیدن ... بی پولی ها کشیدن ... تا اینکه یه باره از همون جایی که بهشون میگن افراد یا نهادهای شبه دولتی خواهان پیدا شد و همین شبه دولتی ها که توی همه سایتایی مثه شیپور و کلوب و آپارات و دیجی کالا و ... میتونیم ردپاشون رو پیدا کنیم اومدن و موفقیتشون رو تضمین کردن !!!
بله دوست عزیزم شما که در مورد یاهو فرمودی بازی رو به گوگل باخت خوبه یه سر به سایت NSA بزنی و ببینی که اونا بازی نکردن بلکه اونا من وشمارو بازی دادن ...!! و اتفاقا یاهو وجیمیل و .... صددر صد مطابق برنامه تا امروز پیش رفتن !!!
در این بازار هم مثل همه بازارهای سنتی و حتی انسانهای نخستین طمع آدمی ... غجول بودن و رفتن ره چندساله به یه شب ... اونم با تفکر پول و تبلیغات که میتونه منجی باشه ... همین عوامل بودن و هستن که باعث شکست شدن ...!!
همونجور که همه مردم فکر میکنن اگر پول بیشتری داشته باشن پس ثروتمندترن !!! .... اما اگه ذره ای به 10 یا 15 سال قبلشون که شاید دهمی یا صدمی از پول امروزشون رو هم نداشته بودن توجه میکردن خوب میفهمدن که پول و تفکر پولدار شدن فقط یه بازی بود که بهمون دیکته کردن تا خودشون به چیزی بالاتر از پول برسن !!!
نه دوست من همونجور که ایستگاه وبلاگفا و وب گذر و سافتگذر و ... از صفر مطلق و بدون تبلیغ و هزینه کمپین دادن های میلیاردی امروز به اینجا رسیدن هنوز هم من و شما و هرکسی میتونه حتی با یه اسکریپت رایگان وشاید قدیمی دوباره برسه ...!!!
تفکر اینکه کامپیوتر ها کمرنگ و بی رنگ شدن و موبایل هابولد شدن به نظرمن اگر به واسطه تیز بینی و زیرکی باشه خوبه که از خودمون بپرسیم پس زمانی که اکثریت مردمی که رفتن توی موبایل اقلیت حاکم برمردم چرا هنوز پشت کامپیوتر نشستن ؟؟؟!!
اما اگه از این جنبه که فکر کنیم عقب افتادیم و اونایی که توموبایل هستن جلوترن ... بازم باید عرض کنم خیر ... سخت در اشتباهید ... چون تاریخ مصرف همون یاهومسنجری که امروز قالبش عوض شده و به اسم تلگرام رو موبایل ها اومده خیلی وقته تموم شده که ما متوجه نشدیم !!!
بله ... تاریخش خیلی وقته تموم شده ... از همون زمانی که کارتون کاراگاه گجت و اون دختر مو طلایی که ساعت هوشمند به پشت دستش بود باید فاتحه تلگرام رو هم میخوندیم !!!
هرچند بماند که باز ساعت هوشمند هم نیومده به خاطره ها رفت یا نمیدونم خواهد رفت ... اما درکل اینقدر نگیم تکنولوژی ... !!! چون اصلا اینایی که ما میبینیم یا اسنپی که نه تنها اسمش بلکه حتی کدهای سورس اپلیکیشنش هم از اسنپ آمریکا و تاکسی اوبر کپی برداری شده اسمش تکنولوژی نیست !!!
این دنیای ما یا عصر ما عصر ارتباطات و مخابرات هست نه عرصر تکنولوژِی ...
چون تکنولوژی یعنی بدون نیاز به منت کشیدن گوگل و الکسا یا هرکسی دیگه بتونی در عرض یه ثانیه از شرق زمین به غرب بری !! فراتر از سرعت نور!!!
شرمنده طولانی شد ولی واجب بود حتما یه شوکی داده بشه و ما یه جایی بیدار شیم ... !!!
بیدار شیم چون اگر تمام پولهای عالم رو هم خرچ سایت و کانالمون کنیم بازم سایتمون توی اینترنت هست که دست یکی دیگه به سادگی دی ان اس های دامنه بهش میرسه !
یا کانال تلگرامی که هرچند با 7 میلیارد نفر هم ممبر بازهم توی رحم و شکم تلگرام خوابیده و به سادگی میتونه تموم بشه !!
اما منظورمم اصلا این نبود که ناامید بشیم و دست رو دست بذاریم کاری نکنیم !!!.. چرا اتقاقا هرکاری در اینترنت چه با تخصص و دانش چه بی تخصص و دانش اگر باورش خدمات رسانی به خلق باشه میگیره... و گوگل که نه پدرجد گوگل هم نمیتونه اعتباری که آدم میتونه از این فضا بدست بیاره خراب کنه یا خاموش کنه ... ولی اگر باور به جای خدمت به خلق ... خدمت به خودم و جیب خودم و طمع خودم بود ... گوگل هم باشی باید دیر یازود بساط تارعنکبوتت رو جمع کنی !!!...
موفق باشید
- - - Updated - - -
سرمایه گذاری توی بانک و بانکهایی که خودشون پول و سرمایه رو خلق کردن ؟ ... مطمئنین سودش تضمینی هست و کسی بیچاره نمیشه ؟
چون من هرجور فکر میکنم همیشه جواب این سوالم مجهول مونده که اگر پول رو برای خرج کردن چاپ کردن یا ریختن توی عابربانکهامون پس چرا باز باید بریم پس اندازش کنیم ؟
دیگه چه برسه به اینکه باز ببریم دوباره به صاحبش و خالقش پس بدیم که بعدا بهمون یه ذره سود بده !!! ...
یه عده زرنگتر از ما دارن تند تند به اسم پول کاغذی مثه ریال و دلار .... یا پول پرداخت های غیرحضوری مثه عابربانکهامون یا ... پول و ارز مثلا اینترنتی مثه بیت کوین و پشکل کوین و.... خلق میکنن بقیه مردم دنیا صبح تا شب میزنن تو سرهم که هرکی بیشتر جمع کنه !!! ... بعد اسم گوساله سامری و قوم بنی اسرائیل بد دراومده !!!
البته بازم جسارت نباشه بلانسبت همگی ...
پایدار باشید