نوشته اصلی توسط
demonvictor
انتظاری که از دیجیکالا دارید، و دارید مقایسه میکنیدش، اگر، هرکدوم از شما فقط برای هفت روز، مدیریتش رو برعهده بگیرید، بعد از هفت روز، باعث پایین اومدن کل کسب و کار میشید.
دیجیکالا درسته که بهش خیلی انتقاد هستش، اما به اقتضای سن و تجربه، ممکنه که شما همه چیز رو به شکلی ببینید که اونها هیچی بلد نیستن و شما بلد هستید. این که شما تصورتون این هستش که اونها فقط به فکر پول به جیب زدن هستن و خدمت دهی به کاربران براشون مهم نیست، یه جور توهم هستش. علتشم اینه که مدیریت دیجیکالا، به قدری حرفه ای هست و دانشش از من و شماها بالاتر هستش که قطعا میدونه، باید رضایت مشتریان رو در بالاترین حدممکن، نگهداره.
اما بزرگترین مساله اینه که یک کسب و کار وقتی میره تو مقیاس، دیگه معادله ها تغییر میکنه.
زنجیره ی تامین، بسیار بزرگتر میشه و چالش هایی وجود داره که شما حتی نمیتونید هیچ درکی از مسایلی که ایجاد میشه داشته باشید.
من هم نقد میکنم، اما انتقاد با این موضوع که اونها فقط سرویس هارو گرون میکنن و اصلا به فکر خدمترسانی نیستن و به فکر پول به جیب زدن هستن اشتباست.
یادتون باشه، هیچکدوم از شما، حتی توانایی اینکه یک کسب و کار رو به اندازه ای به درآمد برسونید که وارد مقیاس بشه رو ندارید. چه برسه به اینکه بجای نقد، این کسب و کارهایی که وارد مقیاس شدن رو هم بخوایید تخریب کنید.
مدیریت این کسب و کارهایی هم که وارد مقیاس شدن، چیزی نیست که به این سادگیا بشه مهندسیش کرد.
بدون درنظر گرفتن فاکتورهای متغیر، فقط با کسب و کار های بیرون از مملکت مقایسه میکنید. درصورتی که فاکتورهای دیگه رو بررسی نمیکنید.
همیشه یادتون باشه نقد به اینکه، فلان کسب و کار در فلان قسمت، فعلا دارای مشکل هستش، فرق داره با اینکه، اونها بطور کامل، همه چیز رو گرون میکنن و خدمات رسانی شون نصف میشه.
من هم به تیپاکس نقد دارم. به خدمت رسانی ایرانسل نقد دارم. به خدمت رسانی دیجیکالا نقد دارم.
اما اونا هم هرروز دارن تلاش میکنن که شمارو در بالاترین حد ممکن، راضی نگهدارن. ولی بحث سره اینه که به چه شکل.