البته تجربه کار با لینوکس خیلی خوب هست.
قابلیت های منحصر به فرد لینوکس هم بیش از آن چیزی که تا اینجا بهش اشاره شده می باشد.
اما با این همه، اصلا قابل قیاس با محصولات مایکروسافت نیست. البته از نگاه دولوپرها مایکروسافت زندان کاربران است، اما این حقیقت انکار ناپذیر است مایکروسافت بسیار قدرتمند تر و عمیق تر از آن روی سیستم عامل کار کرده که مثلا شما بخواهید تصور کنید به این زودی ها یکی از توزیع های لینوکس بتواند باش رقابت جدی داشته باشد. همانطور که تجربه نشان داد بر خلاف انتظار نه ردهت با اون همه تبلیغات توانست xp را زمین بزند که هیچ xp یکی از تاریخی ترین محصولات مایکروسافت شد، و بعد از اون هم تلاش گوگل با اوبونتو با رو نمایی ویندوز 7 که تقریبا میشه گفت شاهکار تاریخ مایکروسافت بوده چندان رونقی نگرفت. تا اونجا که زمزمه توقف پروژه هم شنیده شد.
اما، با این وجود، لینوکس قابلیت هایی را دارد که اگر نمی خواهید یک کاربر عادی باشید، واقعا باید از اونها بهره ببرید. اما باز تکرار می کنم، معناش این نیست چون کاربران حرفه ای تر به سراغ لینوکس میروند معناش برتر بودن لینوکس ها از ویندوزها باشد.
من الان در منزل هم سیستم خانگی دارم که روش سنت هست تقریبا چند سالی هست که کلا رو این سیستم با سنت کار میکنم یک مدت که ip استاتیک روش بود و سرورش کرده بودم برا استفاده شخصی خوب بود اتفاقا. رو لپ تاپ هم ویندوز و اوبونتو دارم. پیش تر با خیلی از توزیع های دیگر لینوکس هم کار کردم. حتی سیستم عامل هایی مثل اون لیندوز که یکی دو نسخه بیشتر نداشت هم من تجربه کردم.
این را عرض کردم، که بدونید اگر در مورد لینوکس و ویندوز دارم اینطور نظر میدم از سر بی اطلاعی نیست که اتفاقا کاملا به خم و پیج لینوکس و ویندوز آشنا هستم.
ویندوز برتر و حرفه ای تر است، اما لینوکس سبک تر و ساده تر است. در مقابل، کاربر ویندوزی نیازی نداره دانش بالایی داشته باشد. اما کاربر لینوکسی باید دانش بیشتری داشته باشد.
در یک قیاس ساده، و نگاه به فلسفه ماشین، خوب ویندوز در عرصه ماشین موفق تر بوده و لنیوکس هنوز محتاج تر است به بشر. اما از نظر کاربردی، خوب هر کدام کاربردهای خودشان را دارند.