بسیاری بر این باورند که با افزایش اهمیت حریم خصوصی فضای آنلاین و مطرح شدن هر چه بیشتر این موضوع، کاربران نسبت به انتخاب کلمه عبور و یا پسورد سیستمهای خود سختگیرتر شدهاند و سعی میکنند با احتیاط بیشتری به فضای آنلاین وارد شوند. در حالی که اینگونه نیست و براساس پژوهشهای انجام گرفته در مورد کلمات عبور انتخابی، رفتارهای امنیتی کاربران نسبت به گذشته تغییر چندانی پیدا نکرده و مردم همچنان از همان کلمات عبور ساده برای وارد شدن به حساب کاربری خود یا لاگین کردن به تبلت و گوشی هوشمندشان استفاده میکنند.
لیست ارائه شده در این خبر توسط مرکز تحقیقاتی SplashData ارائه شده است و شامل مجموعهای از پسوردهای هک شده در سال گذشته میلادی است و جالب است بدانید که نخستین کلمه عبور انتخابی ناایمن همان 123456 خودمان است که بسیاری از کاربران برای سهولت به خاطر سپردن، آن را انتخاب میکنند.لیست زیر حاوی 25 پسورد متداول و ناایمن سال 2013 است:
- 123456
- Password
- 12345678
- Qwerty (در واقع همان دکمههای پشت سر هم ردیف اول هر کیبورد است)
- Abc123
- 123456789
- 1111111
- 1234567
- Iloveyou
- Adobe123
- 123123
- Admin
- 1234567890
- Letmein
- Photoshop
- 1234
- Monkey
- Shadow
- Sunshine
- 12345
- Pasword1
- Princess
- Azerty
- Trustno1
- 000000
اما یک پسورد ایمن چه مشخصاتی باید داشته باشد؟
یک کلمه عبور ایمن مشخصات زیر را دارد:
- حداقل از هشت کاراکتر تشکیل شده است.
- شامل نام کاربری، نام واقعی و یا نام شرکت شما نباشد.
- شامل یک کلمه کامل نباشد.
- با کلمات عبور قبلی شما کاملا فرق داشته باشد.
- شامل حروف بزرگ، حروف کوچک، عدد، علائم و فاصله یا Space باشد.
روشهای به خاطر سپردن کلمات عبور دشوار
- یک عبارت معنی دار را تبدیل به کلمه عبور نمایید: برای نمونه عبارت My son's birthday is 12 December, 2004 (به معنای تولد پسر من 12 دسامبر 2014 است) را به این صورت بنویسید: Mi$un's Brthd8iz 12124.
- از بازی یا سرگرمی مورد علاقه خود کلمه عبور بسازید: مثلا عبارت I love to play badminton (به معنای من بدمینتون بازی کردن را دوست دارم) را اینگونه بنویسید: ILuv2PlayB@dm1nt()n
البته روشهای مبتکرانه دیگری هم برای نوشتن پسورد وجود دارد که هر شخص برای خود انتخاب میکند. نظر شما چیست؟ آیا شیوه خاصی را برای ساختن پسوردهای خود در پیش میگیرد؟