اگر سایت خبری، شخصی و فتوبلاگ میخواین راهاندازی کنین بهترین انتخابتون وردپرسه. انعطاف بالایی تو بحث قالب داره و دستتون با توجه به افزونههای بسیار زیادی که براش نوشته شده بازه. با یه کار اصولی نتیجهی خوبی از نظر سئو هم میگیرین.
وردپرس
جوملا
اگر سایت خبری، شخصی و فتوبلاگ میخواین راهاندازی کنین بهترین انتخابتون وردپرسه. انعطاف بالایی تو بحث قالب داره و دستتون با توجه به افزونههای بسیار زیادی که براش نوشته شده بازه. با یه کار اصولی نتیجهی خوبی از نظر سئو هم میگیرین.
سلام
فکر می کنم مقایسه خوبی نباشه . وردپرس باید با موویبیل و دروپال مقایسه بشه نه جوملا اصلا سیستمشون کلی تفاوت داره
دوست عزیز هر کدوم مزایا و معایب خودشون رو دارن،
مثلا از نظر سئو وردپرس خیلی نتیجه ی بهتری میده. مهمترین دلیلش هم به نظر من اینه که موتورهای جستجو رو به صورت خودکار ping میکنه. البته یه سری موارد مربوط به ساختار قالباش هست که اونا رو هر سیستم دیگه ای هم قابل پیاده سازیه. به علاوه وردپرس ساختار taxonomy خیلی کاردرستی داره که به شما در طبقه بندی مطالبتون خیلی کمک می کنه و طبیعتا هم کاربر تجربه ی خوبی در مرور سایت شما داره و هم موتور جستجو ساختار navigation خوبی از سایت شما می بینه.
دو عیب عمده ی وردپرس که به عنوان برنامه نویس و پشتیبان سرور باهاش برخورد داشتم ایناست:
1- زیاده روی در برنامه نویسی شیئ گرا: در وردپرس همه چیز برای خودش شئ خاص خودش رو داره. این برنامه نویسی رو خیلی ساده می کنه ولی متاسفانه اشیاء در php قاتل رم هستند و به این ترتیب هر چه بیشتر وردپرستون رو توسعه بدید رم بیشتر درگیر خواهد شد. البته این مورد راه حل داره و خود من همین الان مشغول نوشتن کد دستی برای وردپرس هستم به نحوی که به یاختار object های وردپرس نیازی نداشته باشه.
2- هر پست وردپرس دارای اطلاعاتی در جداول زیر هست:
- wp-posts
- wp-postmeta
- wp-terms
- wp-terms-taxonomy
- wp-term-taxonomy-relationship
ذخیره و بازیابی هر پست به معنی درگیر کردن همرمان همه ی این جدول هاست. هر چه پست شما برچسب ها و دسته های بیشتری داشته باشه فراخوانی اون از دیتابیس زمان بیشتری می بره و رم و cpu بیشتری می طلبه.
ولی خب وردپرس مزایای زیادی هم داره:
1- قسمت مدیریتش خیلی از جوملا ساده تره و بدون دردسر مدیریت میشه
2- قالب ها، افزونه ها، آموزش های رایگان به مراتب بیشتری نسبت به جوملا داره
3- آپدیت های منظم تری داره و در صورت پیدا شدن باگ در سیستم خیلی سریع نسخه ی جدید منتشر میشه
4- هسته ی وردپرس از نسخه های اولیه تا 3.6.1 امروزی دارای ساختار کمابیش ثابتی بوده و به همین خاطر به روزرسانی هسته ی وردپرس خیلی ساده تر از جوملاست.
5- با استفاده از امکانات زیر می تونید وردپرس رو تا هر جا که مایل باشید سفارشی سازی بکنید:
- custom_post_type
- custom_taxonomy
- custom_menu
- sidebars and widgets
وردپرس استفاده کن. شک نکن
جوملا یک زمانی با مود سکیوریتی اپاچی مشکل داشت و احمق میزنه در این رابطه پس وردپرس
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)