به قول دوستمون HyperServer خریدار سرور مجازی از پشت ماجرا خبر نداره!
من تجربه کار با تمام مجازی سازی های مذکور رو دارم. هر کدوم یه سری معایب و مزایایی دارند.
من Xen و KVM رو نسبت به vmware دارای برتری می دونم به چند دلیل:
1- Xen و KVM مجانی هستند درحالی که vmware پولیه
2- Xen و KVM اپن سورس هستند در حالی که vmware کلوز سورس هست
3- Xen و KVM از libvirt استفاده می کنند که API های کاملی رو ارایه می ده تا ابزارهایی مثل virsh و xe باهاش کار کنند درحالی که vmware واقعا دردسر داره تو این زمینه. فقط زمانی یه API بدرد بخور از vmware می شه گرفت که با vcloud director کار کنی. ابزارهایی مثل virsh و xe تمام امکانات مجازی ساز رو در قالب یه خط فرمان به شما ارایه می ده که می تونی همه کارها رو باهاش automate کنی.
4- Xen و KVM امکان استفاده از open vswitch رو دارند که امکانات یک سوییچ کامل رو روی هر نود پیاده سازی می کنه که می شه باهاش کارهایی رو انجام داد که توی vmware امکانش نیست. لزومی نداره که واسه این کارها یه سوییچ سخت افزاری تهیه بشه!
5- Xen و KVM در اصطلاح baremetal نیستند و این از نظر من یک ویژگی مثبته چرا که شما می تونید ابزارهای مختلفی رو که نیاز دارید به همراه مجازی ساز واسه مدیریت و کنترل سیستم نصب کنید. مثلا توی Xen و KVM می تونید به راحتی با استفاده از iptables خود لینوکس ترافیک رو مدیریت کنید.
6- پیاده سازی Xen و KVM هوشمندانه تر از vmware هست. مثلا xen در حالت PV کیفیت بسیار بالایی رو به سرور های لینوکس می ده که اصلا قابل مقایسه با vmware نیست. یا KVM به خاطر برخی ویژگی ها دسترسی بهتری به سخت افزار نسبت به vmware ارایه می ده.
من kvm رو به xen ترجیح می دم چون کیفیت بهتری رو نسبت به xen hvm ارایه می ده. همچنین به دلیل پشتیبانی redhat از این سیستم آینده اون روشنتر از xen هست. جوری که الان هر سیستم جدیدی که ارایه می شه اول واسه kvm اجرا می شه بعد به xen می رسه. اوایل انتشار نسخه 6 ردهت - سنت او اس بحث این بود که ساپورت پیش فرض xen رو از سیستم عامل حذف کنند که اجرا نشد ولی این موضوع نشون می ده که آینده xen در خطره.