۱. موتور دیتابیس چیست؟ InnoDB? Xtreme? MyISAM?
در بعضی جدول ها MyISAM در بعضی دیگر InnoDB ولی سعی کردم در جدول های دارای رکورد میلیونی از InnoDB استفاده کنم.

۲. آیا داده ها قابلیت پارتیشن شدن رو دارن؟ اگر بله حتما بکنید. پارتیشنینگ روی سیستم ما با ۱۶۰ میلیون داده زمان سرچ ها رو ۳ برابر کاهش داد
بله، جدول های بزرگ پارتیشن شدند ولی جدول 1 میلیونی خیر! یک میلیون نیاز به پارتیشن داره؟

۳. در هنگام JOIN کردن از چه متدی برای مچ کردن استفاده شده؟ sq1.data1 = sq2.data1 ? یا از foreign key?
از JOIN معمولی
کد PHP:
SELECT FROM `kLEFT JOIN `jUSING(`k1`) 
۴. امکان کش کردن قسمتی از اطلاعات در php buffer هست که جوین نرم افزاری انجام بشه؟
در این مورد بیشتر توضیح می دید؟

۵. امکان آرشیو کردن قسمتی از تیبل بزرگ ۱ میلیاردی شما هست؟
منظورتون از آرشیو کردن دقیقا چیه؟

۶. با داشتن ۶۴ گیگ رم می تونید کل اطلاعات رو در رم بخونید و زمان دسترسی رو شدیدا کاهش بدید (تقریبا ۱۰ برابر)
اگر واقعا نمی شه کل دیتابیس رو تغییر داد پیشنهاد من استفاده از سرور با ۱۲۸ گیگ رم + ۱۶ سی پی یو و خوندن کل داستان در memcache هست
چطوری این کار رو انجام بدم؟

باید از apache lucene Or apache Solr OR استفاده کنید
در مورد ویژگی های اینا یه توضیح می دید؟
مثلا سرعت ورود رکورد در ثانیه

در facebook از mysql به شکل grid - clustered database استفاده می شه.... یعنی یک کوئری می دونه که کدوم سرور حاوی کدوم اطلاعات هست و می ره از اون می پرسه.
وقتی می خواد ببینه دوستای من چه مطالبی نوشتن که به من نشون بده حتما JOIN استفاده کردن دیگه، اونم JOIN دو جدول چند میلیارد رکوردی!!!!!!
نمیشه یه کاری کرد مثل فیس بوک قدرتمند بشه؟