سلام.
عملاً نمیشه گفت کدام ورژن ویندوز بهتر هست و این رو ذکر کنم که ویندوز 2000 هم هنوز در حال استفاده هست و موارد مصرف خاص خودش رو داره.
در ادامه صحبت همکار عزیز LoveLife میتونم موارد زیر رو ذکر کنم:
ویندوز 2008 تکنولوژی جدید هست و CPU های انتخابی شما به شدت قدیمی هستند و به اندازه یک CPU 3220 هم جواب نخواهند داد و کیفیتی که ویندوز سرور 2008 داره رو لمس نخواهید کرد و همینطور هزینه دو CPU لایسنس برای ویندوز حساب میشه که این خودش هزینه اضافه و بی دلیل هست در صورتی که شما می تونید با یک سرور مثلاً سری 3200 با کیفیت بیشتر، هزینه مشابه و یا حتی کمتری پرداخت کنید و از تکنولوژی جدیدتر نسبت به سرور ذکر شده برخوردار بشید.
در مورد بانک اطلاعاتی SQL هم اگر سایت های مشتریان شما نیاز به Agent Hosting ندارند (که معملاً هیچ شرکت بزرگی هم این امکان رو به مشتری نمیده !!! ) بهتر هست از ورژن Express استفاده کنید که من خودم در سرور های شرکت های بزرگ هاستینگ ایرانی که همه باهاشون آشنا هستند، نصب و راه اندازی کردم و بدون مشکل در حال فعالیت هست (فقط حتماً Advanced Package به همراه Service pack 3 رو نصب کنید) و هر یک از ورژن های 2005 یا 2008 رو (بسته به نیاز مشتریانتون) میتونید روی سرور راه اندازی کنید.
مشکلاتی از قبیل Idle processor و Black Screen و Application Management Weakness و ... در واقع مواردی هستند که کماکان ویندوز 2008 ازشون رنج میبره (اطلاعات بیشتر، گوگل کنید) ولی در ویندوز 2003 **** در صورت config شدن صحیح **** با کمترین درصد خطا فعالیت می کنه و هاستینگ آرام و بی دردسری رو به صاحب سرور تحویل خواهد داد (همینطور پر سود).
در مورد Control Panel هم اگر سرور مدیریت شده هست و دیتاسنتر در موارد ویندوز قدرت مانور داره، از DotNetPanel استفاده کنید و از مزایای جدید این Panel قدرتمند بهره ببرید.
** نکته کلیدی و ریز: پیشنهاد می کنم از ویندوز 2003/2008 ورژن Enterprise استفاده کنید و ****** حتماً 32 بیت **** که میتونه بیشتر از 32 گیگابایت RAM رو در ورژن 32 بیتی پشتیبانی کنه که در کار هاستینگ 32 بیتی بودن ویندوز سرور بسیار معثر هست!
با تشکر.