انواع حملات شبکه ای با توجه به حمله کننده

حملات شبکه ای را میتوان با توجه به حمله کننده به چهار گروه تقسیم کرد :

1 – حملات انجام شده توسط کاربر مورد اعتماد – داخلی - : این حمله یکی از مهمترین و خطرناکترین نوع حملات است ، چون از یک طرف کاربر به منابع مختلف شبکه دسترسی دارد و از طرف دیگر سیاست های امنیتی معمولا محدودیتهای کافی درباره این کاربران اعمال نمیکنند .

2 – حملات انجام شده توسط افراد غیر معتمد – خارجی - : این معمولترین نوع حمله است که یک کاربر خارجی که مورد اعتماد نیست شبکه را مورد حمله قرار می دهد . این افراد معمولا سخت ترین راه را در پیش دارند زیرا بیشتر سیاست های امنیتی درباره این افراد تنظیم شده اند .

3 – حملات انجام شده توسط هکرهای بی تجربه : بسیاری از ابزارهای حمله و نفوز بر روی اینترنت وجود دارند . در واقع بسیاری از افراد میتوانند بدون تجربه خاصی و تنها با اتفاده از ابزارهای اماده برای شبکه ایجاد مشکل کنند .

4 – حملات انجام شده توسط کاربران مجرب : هکرهای باتجربه و حرفه ای در نوشتن انواع کدهای مخرب متبحرند . انها از شبکه و پروتکل های ان و همچنین از انواع سیستم های عمل اگاهی کامل دارند معمولا این افراد ابزارهایی تولید میکنند که توسط گروه اول به کار گرفته میشود انها معمولا پیش از هر حمله اگاهی کافی درباره قربانی خود کسب میکنند .

5 پردازش تشخیص نفوز – تا بحال با انواع حملات اشنا شدیم . حالا باید چگونگی شناسایی حملات و جلوگیری از انها را بشناسیم .

امروزه دو روش اصلی برای تشخیص نفوز به شبکه ها مورد استفاده قرار میگیرد :

ids مبتنی بر خلاف قاعده اماری

ids مبتنی بر امضا یا تطبیق الگو


روش اول مبتنی بر تعیین استانه انواع فعالیت ها بر روی شبکه است مثلا چند بار یک دستور مشخص توسط یک کاربر در یک تماس با یک میزبان host اجرا میشود لذا در صورت بروز یک نفوذ امکان تشخیص ان به علت خلاف معمول بودن ان وجود دارد اما بسیاری از حملات به گونه است که نمیتوان براحتی یا با کمک این روش انها را تشخیص داد .

در واقع روشی که در بیشتر سیستمها تشخیص نفوذ به کار گرفته میشود ids مبتنی بر امضا یا تطبیق الگو است منظور از امضا مجموعه قواعدی است که یک حمله در حال انجام را تشخیص میدهد . دستگاهی که قرار است نفوذ را تشخیص دهد با مجموعه ای از قواعد بارگزاری میشود هر امضا دارای اطلاعاتی است که نشان میدهد در داده های در حال عبور باید به دنبال چه فعالیتهایی گشت .

هرگاه ترافیک در حال عبور با الگوی موجود در امضا تطبیق کند ، پیغام اخطار تولید میشود و مدیر شبکه را از وقوع یک نفوذ اگاه میکند در بسیاری از موارد ids علاوه بر اگاه کردن مدیر شبکه با کمک فایروال و انجام عملیات کنترول دسترسی با نفوذ بیشتر مقابله میکند .