-
November 27th, 2012, 16:35
عضو انجمن
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd

نوشته اصلی توسط
tizparvaz
در مورد ریکاوری یه مقدار بیشتر توضیح بدید
ببخشید ریکاوری رو یادم رفت توضیح بدم
چیز خاصی نیست و در عمل الان نرم افزارهای ریکاوری، این کار رو مثل سایر هارد ها انجام میدن
شما حتی از روی حافظه های فلش USB هم درصورت حذف شدن اطلاعات، میتونید اونها رو ریکاوری کنید
اما یادمون باشه که خرابی هارد با حذف شدن اطلاعات و بعد ریکاوری فرق میکنه
اما چیزی که اون هارو از هارد های دیسکی جدا میکنه، درصد واقعا ناچیز خرابی سکتور (اینتل رقم 1 در 10 به توان 16 سکتور رو ارائه میده: ARK | Intel® SSD 710 Series (300GB, 2.5in SATA 3Gb/s, 25nm, MLC))
و عمر مفید بسیار بالای اونها هست (مثلا 2 میلیون ساعت که میشه 230 سال !!!) که این یعنی میتونن 230 سال بدون وقفه و مشکل کار کنن (حداقل برای خوانده شدن اطلاعات از روی آنها)
-
تعداد تشکر ها ازRezaFH به دلیل پست مفید
-
November 27th, 2012 16:35
# ADS
-
November 27th, 2012, 17:01

نوشته اصلی توسط
RezaFH
ببخشید ریکاوری رو یادم رفت توضیح بدم
چیز خاصی نیست و در عمل الان نرم افزارهای ریکاوری، این کار رو مثل سایر هارد ها انجام میدن
شما حتی از روی حافظه های فلش USB هم درصورت حذف شدن اطلاعات، میتونید اونها رو ریکاوری کنید
اما یادمون باشه که خرابی هارد با حذف شدن اطلاعات و بعد ریکاوری فرق میکنه
اما چیزی که اون هارو از هارد های دیسکی جدا میکنه، درصد واقعا ناچیز خرابی سکتور (اینتل رقم 1 در 10 به توان 16 سکتور رو ارائه میده:
ARK | Intel® SSD 710 Series (300GB, 2.5in SATA 3Gb/s, 25nm, MLC))
و عمر مفید بسیار بالای اونها هست (مثلا 2 میلیون ساعت که میشه 230 سال !!!) که این یعنی میتونن 230 سال بدون وقفه و مشکل کار کنن (حداقل برای خوانده شدن اطلاعات از روی آنها)
ممنون
مطالبی که من مطالعه کردم همه شدیدا به عمر کوتاه اشاره میکردن بعضی جاا میگفتن عمر بیشتر نسبت یه هارد دیسکهای معمولی تو تقریبا همشون این مطلب همخونی نداشت یعنی هم گفته بود عمر کم هم گفته بود عمر زیاد
الان شما اشاره به عمر زیاد کردید
اینجور که من متوجه شدم عمر این اس اس دی ها کاملا مشخصه و بستگی به تعداد رید ورایتهای انجام شده داره ، حالا سوالی که پیش میاد اینه که منظور از رید ورایت چیه فرضا اگر از این دیسکها برای دیتابیس یک سایت استفاده بشه خوب به مراتب نسبت به یک پی سی رید ورایتهای خیلی زیاد شاید در روز بالای 10000 بار رو تجربه میکنه اینجا عمر این دیسک چی میشه یعنی در ارز 2 3 سال تعطیل میشه کامل ؟
-
تعداد تشکر ها از tizparvaz به دلیل پست مفید
-
November 27th, 2012, 17:38
عضو انجمن

نوشته اصلی توسط
tizparvaz
ممنون
مطالبی که من مطالعه کردم همه شدیدا به عمر کوتاه اشاره میکردن بعضی جاا میگفتن عمر بیشتر نسبت یه هارد دیسکهای معمولی تو تقریبا همشون این مطلب همخونی نداشت یعنی هم گفته بود عمر کم هم گفته بود عمر زیاد
اینجور که من متوجه شدم عمر این اس اس دی ها کاملا مشخصه و بستگی به تعداد رید ورایتهای انجام شده داره ، حالا سوالی که پیش میاد اینه که منظور از رید ورایت چیه فرضا اگر از این دیسکها برای دیتابیس یک سایت استفاده بشه خوب به مراتب نسبت به یک پی سی رید ورایتهای خیلی زیاد شاید در روز بالای 10000 بار رو تجربه میکنه اینجا عمر این دیسک چی میشه یعنی در ارز 2 3 سال تعطیل میشه کامل ؟
در واقع SSD ها دو نوع عمر دارند
یکی Write Endurance هست که نسبت به هاردهای معمولی پایینتر هست
یکی عمر سخت افزاری هست که نسبت به هارد های معمولی خیلی بالاتر هست (همون 230 سال که عرض کردم)
Write Endurance همانطور که از اسمش پیدا هست، فقط به نوشتن اطلاعات روی هارد مربوط میشه و حداقل 100 بار هست
یعنی روی هارد 512 گیگابایتی میشه 51 ترابایت اطلاعات نوشت تا عمرش تمام بشه
که البته این مقدار برای هارد های مختلف متفاوت هست و سری های Enterprise تا 10.000 بار قابل نوشتن هستند که میشه چند هزار ترابایت (یا چندین پتابایت برای هر هارد)
برای مثال میتونید این عدد رو برای سری 710 اینتل مشاهده کنید:
Intel® Solid-State Drive 710: Endurance Performance Protection
که برای هارد 300 گیگابایتی، 3 پتابایت نوشته شده
-
-
December 4th, 2012, 21:35
بعد از تموم شدن Write Endurance چه اتفاقی برای ssd میفته ؟ مثلا بخوایم روش یه فایل جدید بریزیم چه خطایی میده؟
-
تعداد تشکر ها از afrateam به دلیل پست مفید
-
December 4th, 2012, 21:47
عضو انجمن

نوشته اصلی توسط
tizparvaz
ممنون
سلام
یک نمونه دقیق خدمتتون بگم!
هارد دیسکهای SSD 512 Crucial دیتاسنتر که از نوع M4 می باشند عمر آنها 42ترابایت می باشد ! یعنی 40 گیگابایت اطلاعات در روز برای 5 سال !
البته این رو عرض کنم این هارد دیسکها از نوع High endurance نیستند !
و مدل 400 این دیتاسنتر 175 ترابایت عمر داره !
-
تعداد تشکر ها از wanener به دلیل پست مفید
-
December 4th, 2012, 23:03
عضو انجمن

نوشته اصلی توسط
afrateam
بعد از تموم شدن Write Endurance چه اتفاقی برای ssd میفته ؟ مثلا بخوایم روش یه فایل جدید بریزیم چه خطایی میده؟
به تدریج، عمر هر سکتور که تموم میشه دیگه قابل استفاده نیست و عملا حجم هارد کاهش پیدا میکنه تا به صفر برسه!
(اگر اشتباه نکنم)
-
-
December 4th, 2012, 23:24
عضو دائم

نوشته اصلی توسط
RezaFH
در واقع SSD ها دو نوع عمر دارند
یکی Write Endurance هست که نسبت به هاردهای معمولی پایینتر هست
یکی عمر سخت افزاری هست که نسبت به هارد های معمولی خیلی بالاتر هست (همون 230 سال که عرض کردم)
Write Endurance همانطور که از اسمش پیدا هست، فقط به نوشتن اطلاعات روی هارد مربوط میشه و حداقل 100 بار هست
یعنی روی هارد 512 گیگابایتی میشه 51 ترابایت اطلاعات نوشت تا عمرش تمام بشه
که البته این مقدار برای هارد های مختلف متفاوت هست و سری های Enterprise تا 10.000 بار قابل نوشتن هستند که میشه چند هزار ترابایت (یا چندین پتابایت برای هر هارد)
برای مثال میتونید این عدد رو برای سری 710 اینتل مشاهده کنید:
Intel® Solid-State Drive 710: Endurance Performance Protection
که برای هارد 300 گیگابایتی، 3 پتابایت نوشته شده
یه چیزی
اون وقت رضای عزیز الان مثلا همین 512 که گفتید میشه 51 ترابایت در بدترین شرایط یعنی چه قدر عمر ؟ (به روز یا سال منظورمه)
(میدونم به سرعت خواندن و نوشتن بستگی داره ولی حساب کنید ممنون میشم
)
در این شرایط سخت افزاری خوب هست ولی خب در موارد دیگه فکر کنم sas 15k جلوتر بزنه از ssd در عمر نوشتن نه ؟ (برای دیتاسنترها هم به صرفه تر میشه دیگه)
پرووایدر خدمات دیتاسنتری در تهران
از سال 1385 تا کنون
-
تعداد تشکر ها از RoobinaServer به دلیل پست مفید
-
December 5th, 2012, 01:34
عضو انجمن

نوشته اصلی توسط
RoobinaServer
یه چیزی
اون وقت رضای عزیز الان مثلا همین 512 که گفتید میشه 51 ترابایت در بدترین شرایط یعنی چه قدر عمر ؟ (به روز یا سال منظورمه)
(میدونم به سرعت خواندن و نوشتن بستگی داره ولی حساب کنید ممنون میشم

)
در این شرایط سخت افزاری خوب هست ولی خب در موارد دیگه فکر کنم sas 15k جلوتر بزنه از ssd در عمر نوشتن نه ؟ (برای دیتاسنترها هم به صرفه تر میشه دیگه)
صد درصد ! عمر SAS 15K ya SAS 10K بیشتر از SSD هست !
اما IOPS که SSD میتونه در خواندن و نوشتن اتفاقی ارائه بده ! SAS ها به گرد پاش هم نمیرسن !
-
تعداد تشکر ها از wanener به دلیل پست مفید
-
December 5th, 2012, 02:12
عضو دائم

نوشته اصلی توسط
wanener
صد درصد ! عمر sas 15k ya sas 10k بیشتر از ssd هست !
اما iops که ssd میتونه در خواندن و نوشتن اتفاقی ارائه بده ! Sas ها به گرد پاش هم نمیرسن !
خب بله در مورد سرعت و ... هارد اطلاعات کافی داریم
فقط اطلاعات جدیدی که نداشتیم و رضای عزیز فرمودند عمر هارد بود که بیشتر سر عمر هارد سوال من هست تا سرعت خواندن و نوشتن و دیگر فاکتور ها خیلی وقته اثبات شده سرعت ssd بیشتر از هر هاردیه ولی خب عمر هارد نشنیده بودم به این صورت
اینجوری که رضای عزیز گفتند سکتور به سکتور از بین میره هارد البته فکر کنم دیگه ارور بده تا فضاش کم کم بخواد کم بشه حالا در هر صورت اگر اینجوری باشه میشه یکی از معایت بزرگش دیگه. (البته هارد ssd طی سه سال که درگیرشیم مشکلی نخورده و داره کار میکنه ، ولی خب بد نیست ، که عمر دقیقش را در آورد که قبل بروز مشکل تقریبا بشه جلوگیری کرد از ، از دست رفتن اطلاعات)
پرووایدر خدمات دیتاسنتری در تهران
از سال 1385 تا کنون
-
تعداد تشکر ها از RoobinaServer به دلیل پست مفید
-
December 5th, 2012, 14:39
عضو انجمن
عمرش همونطور که مشخص کردم، کاملا بستگی به مدل هارد و تکنولوژی به کار رفته در اون داره
برای مثال اگر همین سری 710 رو در نظر بگیریم، هر هارد با هر حجمی رو میتونید برای 27 سال روزی یک بار پر و خالی کنید
(یعنی روزی 300 گیگابایت اطلاعات رو حذف و دوباره اضافه کنید)
اما برای مدل های پایینتر مثل سری 520 اینتل، این رقمت رو اگر بخوایم در نظر بگیریم 6 ماه دوام میاره!
ولی مساله اینجاست که در واقعیت، ما هیچ وقت روزی یک بار هارد رو پر و خالی نمیکنیم
بر فرض مثال اگر روزی 20 گیگابایت اطلاعات برای یک هارد 480 گیگابایتی در نظر بگیریم، عمرش میشه 10 سال حدودا
(بحث استفاده های حرفه ای و خاص جدا هست که برای همین پیشنهاد میشه از سری 710 برای این موارد استفاده بشه)
در کل نمیشه گفت ایراد خیلی بزرگ هست براش
چراکه شما شاید توی یک سال 10 بار هم هارد رو پر و خالی نکنید که همین رو در نظر بگیریم در بدترین شرایط باز هم 10 سال میتونید از هارد استفاده کنید (که هیچ هارد دیسکی ای این مقدار دوام نمیاره)
-