تنها جواب درست و حسابی که توی این تاپیک دیدم، این پست بود
فقط دو مورد هست که بولد کردم :
مورد اول گیگابایت درست هست (که مگابایت ذکر شده)
و مورد دوم اینکه Caviar Black و RE4 دو مدل جدا از هم هستند که اولی برای دسکتاپ و دومی برای سرور استفاده میشه
اولی مناسب Raid نیست ولی دومی برای Raid مناسب هست و اصولا Enterprise نامیده میشه
با کیفیت ترین هارد دیسک های موجود، مربوط به شرکت وسترن دیجیتال هستند که همانطور که گفته شد سری RE4 (و قبلا RE3) با تعداد دور 7200 پرکاربرد ترین هارد دیسک های این شرکت برای سرور میباشند. (قیمت حجم 1 ترابایت این هارد حدود 120 تا 150 دلار هست)
همچنین هارد دیسک جدید Western Digital VelociRaptor WD1000DHTZ میشه گفت درحال حاضر سریعترین هارد دیسک SAS شرکت وسترن دیجیتال (و کلا هارد های دیسکی) هست.
این هم review این هارد : AnandTech - Western Digital VelociRaptor 1TB (WD1000DHTZ) Review
این هارد sas با 1 ترابایت حجم، 64 مگابایت کش و 10 هزار دور در دقیقه در سایز 3.5 اینچی ساخته شده و واقعا performance بالایی داره و البته قیمت بالا (حدود 300 دلار)
در مورد هارد های SSD هم یک توضیح مختصر و مفید بگم
- این هارد ها عمر write محدودی دارند (Write Endurance) که هنگام خرید حتما باید به این نکته توجه داشته باشید
برای مثال چون اینجا اسم از سری 510 و 320 اینتل اومد، عمر نوشتن سری 510 اگر درست یادم باشه 150 بار و سری 320 هم 100 بار (یعنی عمر هر بایت پس از 150 بار Write/delete تمام میشود) که مثلا برای یک هارد 300 گیگابایتی، میشه 30 ترابایت نوشتن و حذف کردن.
- این دو سری (سری 320 و 510 اینتل) از نوع MLC هستند و یک نوع هارد SLC هم داریم که عمر write اونها حدود 100 برابر هاردهای MLC هست و قیمت بالاتری هم دارند. (مثل سری X25-E اینتل که عمر نوشتن اونها حدود 6 پتابایت هست یا سری جدیدتر 710)
- همچنین معمولا حجم این هارد ها هرچه بیشتر باشه، سرعتشون بیشتر هست
در لینک بالا مقایسه سرعت هارد های SSD رو با SAS و SATA رو هم میتونید ببینید
- قابل ذکر هست که بزرگترین برتری هارد های SSD میزان پاسخگویی به I/O در آنها هست که معمولا حدود 10 تا 90 هزار IOPS رو جوابگو هستند. (درحالی که هارد های دیسکی حدود 50 تا 250 IOPS رو میتونن پاسخگو باشن)
- دو سری هم هارد های PCI-E داریم که یک نوع اونها کاملا SSD هست مثل سری 910 اینتل (لینک) که میشه گفت اَبَر هارد هستند (سرعت خواندن و نوشتن حدود 2000 مگابایت بر ثانیه، عمر write چندین پتابایت و همینطور سرعت پاسخگویی در حد بالای 100 هزار IOPS (تا یک میلیون IOPS دیدم))
و اینکه تقریبا میشه گفت محدودیت خاصی برای حجم ندارند تا جایی که شرکت OCZ هارد 16 ترابایتی هم تولید کرده!
- یک سری هم به این شکل هست که یک هارد دیسک 2.5 اینچی با حجم 750 گیگابایت یا 1 ترابایت به همراه یک هارد SSD با حجم پایین (حدود 24 یا 32 گیگابایت) به عنوان کش هستند که این نوع هارد ها هم در نوع خودشون خیلی عالی و مقرون به صرفه (در مقایسه با SSD ها) هستند و فقط محدودیت موجود ، وصل شدن به پورت PCI-Express هست.
در آخر برای اینکه بحث تقریبا کامل بشه و چیزی از قلم نیافته، Segeate یک نوع هارد داره که مثل مورد آخر هست ولی با این تفاوت که پورت اش SATA هست و مثل هارد های معمولی استفاده میشه. (مدل دقیق یادم نیست متاسفانه)
یک سری اطلاعات اولیه هم توی وبلاگم هست که اگر کسی خواست میتونه مطالعه کنه : هارد دیسک ها @ RezaFH Blog – وبلاگ شخصی رضا فدای حسینی )
امیدوارم این پست بتونه مفید واقع بشه، هرچند سعی کردم خیلی خلاصه بنویسم
این تاپیک رو توی امضای خودم لینک میکنم تا هر کسی به این اطلاعات نیاز داشت بتونه استفاده کنه
پی نوشت : اگر مشکل یا اشتباهی توی عرایض بنده بود خوشحال میشم اطلاع بدید.
موفق باشید