نقل قول نوشته اصلی توسط ali0000 نمایش پست ها
به هر حال گفته های من مربوط به اطلاعات محدودی هست که در مورد شبکه دارم و ناشی از تست و بررسی های خودم بود ، این روزها با استفاده از ابزارهای مختلف بطور پیوسته بررسی هایی انجام دادم و سعی کردم توضیحاتی ارائه کنم که برای همه افراد قابل درک باشه و میشه بصورت تخصصی تر بیانش کرد جالب اینجاست یکی از دوستان که مدعیه از اخبار و موضوعات مطلعه چند لحظه پیش به من اطلاع داد تا چند ساعت دیگه اینترنت بحالت قبل برمیگرده و همه افراد بشکل سابق دسترسی خواهند داشت ! ( امیدوارم صحت داشته باشه ) چون اخبار های رسمی از قطعی ادامه دار حکایت داره

ضمناً اضافه کنم با توجه به زیرساخت های کلی کشور اتفاقا همان موضوع 0 و 1 را در نظر بگیرید چون نه امکان ایجاد ابزارهای کنترلی بروی پهنای باند سراسری بصورت دائمی وجود داره ( بدلیل نبود زیر ساخت های مشابه با کشور چین و ... ) هدف صرفا مدیریت بحرانه و همین نبود زیر ساخت حالا حالاها باعث میشه تر و خشک باهم بسوزن ! یا همه یا هیچکس !
در این کشور هیچ چیز دیگر بعید نیست!
مثل خیلی چیزهای دیگر که میگفتیم نه بابا امکان نداره و شد
یادمه دلار که به 5 هزار تومان رسیده بود همه میگفتیم اگر دلار به 7 هزار تومان برسه همه برشکست خواهند شد و با افزایش 100% روبرو میشدیم ولی در یک بازه چند ماهه دلار تا 19 هزار تومان رشد کرد و بعد از مدتی به 10 هزار تومان برگشت همه میگفتند خداروشکر ارزون شد!!! و دوباره بعد از مدتی مجددا به 33 هزار تومان رسید و دوباره تا 22 هزار تومان پایین اومد و دوباره گفتیم خداروشکر ارزون شد
در این سالها کاری با ما کردند که تحلیل دلار 7 هزار تومانی یادمون رفت ، بعید نیست برای اینم ما رو به مرگ بگیرن تا به باز شدن کسب و کارهامون با صدتا منت راضی بشیم! و از اونجایی که ما مردم ایران با هر شرایطی خودمون رو عادت میدیم احتمالا بازارهای سیاه اینترنت بین الملل راه خواهد افتاد! دسترسی به اینترنت تبدیل به یک رانت بزرگ خواهد شد...
شواهد تفکیک ترافیک از دوماه قبل از قطعی دیده میشد، اینسایت اینستاگرام در ماه گذشته ترافیک پیج های ایرانی رو از 4 شهر برازجان و رفسنجان و یاسوج و اشنویه نشون میداد و روی مراکز ixp این شهرها ترافیک بین الملل تفکیک شده بود!
باید برای هر چیزی آماده باشیم

- - - Updated - - -

البته یک مساله دیگر هم هست که باید بهش توجه داشته باشیم.
مدیر عامل ایرانسل از قطع اینترنت در روز 18 دی ماه تمرد کرده بوده است و برای همین عزل شد.
احتمالا با تمرد ایرانسل و بهم ریختن اوضاع کشور مجبور شدند کل شبکه رو بیارن پایین!
من نمیدونم توی زیرساخت چه خبره ولی فکر میکنم یکی از دلایلی که الان این قطعی وجود داره مربوط به زیرساخت فیلترینگ هست و به دلایل فنی نمیتوان شبکه رو یکدفعه به حالت اولیه برگردوند و باید مرحله به مرحله دسترسی ها رو دوباره اوکی کرد که کاری زمان بر هست
به هر حال اگر بخوان کاری بکنن اول چند بار تست میکنن و به قولی تا بخوان بگن شفتالو اول چند بار شف شف میکنن تا واکنش دیگران از جمله متخصصین رو ببینن!