سلام،
منم اشتباه فکر میکردم مثل شما. اشتباه هست این حرف. لپ تاپ ها اینطور هستند ولی موبایل ها نه. ببینید موبایل شما هیچوقت نمیتونه از برق مستقیم استفاده کنه برای مصارفش ( در این لحظه ). تست کردنش هم ساده هست، می تونید باتری رو دربیارین و تست کنین. البته شاید بعضیا بگن باتری باید باشه ولی از برق مستقیم استفاده می کنه، بازم می تونید تست رو اینطور انجام بدید که بذارید موبایل خاموش بشه و بعد درحالیکه باتری وصل هست، برق رو متصل کنید. گوشی شروع می کنه به شارژ شدن و این خودش یک دلیل برای این هست که موبایل شما نمیتونه از برق مستقیم استفاده کنه. اما در لپ تاپ ها تست کنید، می بینید کاملا برعکس هست... البته همیشه پیدا می شوند دوستانی که میگن اولویت بندی میشه، اول باتری شارژ میشه و سپس برق مستقیم ( در موبایل )، به این ها بگویید باشه و بروید چون اگر فکر کنید به منطقی نبودن حرفشون پی می برید ( چرا در لپ تاپ این اتفاق نمی افته پس؟ ).
من خودم رعایت نمی کنم این مورد رو و شب تا صبح میزنم به شارژ... به طور کلی کار من اصولی و درست نیست ولی برای راحتی خودم این کارو انجام میدم، هزینه این راحت طلبی رو هم میدم... بستگی داره به کیفیت باتری شما... من مثلا iphone 6 دارم 4 ساله ( تقریبا ) و در همه این مدت شب تا صبح میزدم به شارژ... الان طبق گفته battery health که نسخه بتا هست در iOS 11، سلامت باتری من 80% هست... یعنی آسیب زده ولی 20% در 4 سال... مثلا هر 5 سال یک بار باید فکر تعویض باتری باشم با هزینه 100 هزار تومان تقریبا... هزینش به راحتیش می ارزه برای دستگاهی که کیفیت داشته باشه، ولی اگر کیفیت باتری دستگاه کم هست باید رعایت کنید دیگه... چون باید دائما پول باتری بدید...

با احترام.