سلام
من یه زمانی خیلی معتقد به کپی رایت شده بودم و میخواستم همه چیزم رایگان باشه سر همین موضوع خیلی از توزیع های لینوکس رو به صورت نصب تکی تست کردم.
ببینید در اینکه هر کدوم از توزیع های لینوکس برای خودشون یه سیستم عامل قدرتمندی هستن شکی نیست ولی باور کنید اینکه بعضی ها میگن لینوکس میتونه کاملاً جایگزین ویندوز بشه اشتباه محضه.
لینوکس یه مزایایی داره در مقابل کلی معایت هم داره ویندوزم هم همینطور. من شخصاً بعد کلی جریانات که با توزیع های مختلف لینوکس داشتم به یه نتیجه رسیدم که بهترین توصیف ممکنه اینکه:
تا وقتی که نیاز و احتیاج به چیز مهمی دارید که در سیستم عامل فعلی شما (حالا هر چی میخواد باشه) تامین نمیشه یا اگرم میشه راضی کننده نیست سراغ یه سیستم عامل دیگه برید در غیر این صورت برای همون تفریحی یادگرفتن تو نرم افزار های مجازی سازی مثل VirtualBox یا WMWare نصبشون کنید.
توزیع هایی که استفاده کردم هم نظرمو دربارشون مینویسم شاید براتون مفید باشه:
Linux Mint: توزیعی مستقل بر پایه Ubuntu هستش که تقریباً ساده ترین توزیع لینوکسه و محیط مشابه ویندوز هم داره و به نظرم برای کسایی که میخوان از صفر لینوکس کار کنن بهترین انتخابه چون انقدر کار باهاش ساده است و هیچی نداره که یکم که میگذره حوصله تون سر میره و میرید سراغ یه توزیع دیگه
Ubuntu: بیشترین آموزش ها و راهنمایی های رایگان رو تو سطح نت داره و سرعت خیلی خوبی هم نسبت به سایر توزیع های خونگی براتون فراهم میکنه و معمولاً کاربرایی که نه مبتدی ان و نه خیلی حرفه ای سراغ این توزیع میان که یه تجربه متوسطی از لینوکس رو براشون ایجاد میکنه تو این توزیع بیشترین حس رسمی و جدی بودن لینوکس رو بین توزیع های خونگی حس میکنید.
Elementary: رابط کاربری خیلی زیبایی داره و عجیبه که در عین زیبایی باز مثل سایر توزیع های لینوکس سرعت سریعی داره و من این نسخه رو روی Flash USB نصب کردم سرعت اجراش از ویندوزی که روی HDD داخلی کامپیوترم نصب شده بود سریعتر بوداین توزیع هم بیشتر یه توزیع خانگی و ساده هست که تمرکز بیشترش روی کار های روزمره و عادی مثل وب گردی، پخش فیلم و موسیقی و... است و مثلاً برای نصب تو لپ تاپ و استفاده خانوادگی یه محیط دلچسبی داره.
OpenSuse: یکی از سخت ترین توزیع هایی بود که نصب کردم همشم برام از اول نصب مشکل پیش میاد مثلاً همون اول آمدم دیدم مدیر بسته YAST میخوام برنامه ها رو آپدیت کنم اخطار میده اخطارش رو سرچ کردم و متوجه شدم متاسفانه این توزیع نسبت به اوبونتو اون همه راهنمایی رایگان نداره و برای پیدا کردن راه حل مشکل هاش بیشتر باید بگردم کلاً توزیعی بود که قشنگ پدرمو در آورد تا آخر سر ولش کردم جالب اینجاست که این توزیع رو تو بعضی سایت ها بهترین توزیع برای لپ تاپ گفته بودن ولی برای من آداپتور Wi-Fi لپ تامم رو شناسایی نمیکرد
کلاً بخواین مثل من هی توزیع های مختلف رو تست کنید مثل من آخرش اطلاعاتتون هم از دست میدید من که یه بار کلاً کل سیستمم رو اولش بلد نبودم پارتیشن بندی لینوکس چطوریه فرمت کردم رفت یعنی قشنگ به معنای واقعی کلمه تجربی یاد گرفتما![]()