من یه مشکلی با بیتکوین و امثالش دارم اونم اینه که این بیت کوین ارزشش دقیقا بخاطر چیه ؟
فرض کن شما یه کشور داری که کلا 10 نفر جمعیت داره و شما حکومت اون کشوری شما میخوای منابع کشورو بین مردمت تقسیم کنی
منابع کشور مثلا 10 کیلو طلا 100 بشکه نفت و 5 تا اسلحه (برای محافظت از این منابعه)
اگه بیای اینارو بین مردم تقسیم کنی که نمیشه با اسلحه ها به جون هم میفتن نفتارو میسوزونن و طلا هارم به اجنبیا در ازای چیزایی که ارزشش کمتره میفروشن و اخر سر از گشنگی میمیرن

اما میای یه کاری میکنی !
چکار ؟ میای اسکناس چاپ میکنی
این اسکناسا نمادی از اون منابع کشوره ، به مردم میگی در ازای کار و خدمات بهتون اسکناس میدم اونام میگن باشه
مردم بین خودشون این اسکناسارو در ازای کالا یا خدمات دیگه جابجا میکنن و حال میکنن
در مقابل توام با سرمایه گذاری و هوش سیاسی سعی میکنی این منابعو حفظ کنی یا تبدیل به منابع با ارزش روز بکنی تا ارزشت بین کشورای دیگه حفظ بشه
حالا بقیه موارد بماند
اما بیتکوین !
من هنوز هیج جایی یا چیزی پیدا نکردم که بیتکوین نماد اون باشه !

آیا بیتکون خودش حکم همون طلا و نفتو داره ؟ آیا به خودی خودش ارزش داره ؟ اگه ارزش داره چرا ارزش داره ؟ یعنی چه سودی برای بقا یا تکامل آدما داره ؟
مثلا خود نفت باعث به وجود اومدن خیلی چیزا شده که ما نمیریم وگرنه باید تو 20 سالگی هممون میمیردیم !
طلا رو دقیقا نمیدونم ولی اونم مثل نفت باید یه کاربردایی داشته باشه
اسلحه و باروت باعث میشه نمیریم و بکشیم اونایی که میخوان بکشنمون

بالخره ما ها همه آدمیم و هرچیزی که میخواد بین ما با ارزش باشه باید یه ربطی به بیولوژی ما داشته باشه یعنی بشه باهاش زنده موند/ بهتر زندگی کرد / احساس شادی کرد و ...
ارزش بیتکوین بخاطر چیه ؟