نوشته اصلی توسط
haadey
من از سال 85 با MyBB دارم کار میکنم. از اول پولی بود ولی طراحش اونو فکر کنم سال 2003 با شعار Free never tasted so good رایگان کرد.
در کل شما موقع انتخاب اسکریپت های رایگانی مثل MyBB نباید توقع پشتیبانی داشته باشید، فکرش رو بکنین وقتی یه برنامه نویس یا فرد مسلطی که بتونه کمکتون کنه، میتونه وقتش رو صرف درآمد زایی کنه چرا باید به طور مجانی به شما سرویس بده؟ بخش اصلی هزینهای که اسکریپتهای پولی میگیرن در واقع برای همین پشتیبانی از استفادهکننده هست.
این وضعیت متأسفانه توی پشتیبانیهای فارسی خیلی بدجوره! ایرانیا به طرز عجیبی عجول و طماع هستن؛ دو روز با هم کار میکنن و تا یه چیزی یاد میگیرن مغرور میشن، بهونه گیری میکنن، از سایت اصلی انشعاب پیدا میکنن و یه سایت جدا میزنن، آخرش هم میبینن سایتشون بازده چندانی نداره، سرد میشن و کلا کار رو تعطیل میکنن! چند وقت پیش دیدم روی یکی از سایتهای پشتیبانی MyBB فارسی یه کتاب pdf رو به قیمت 15,000 تومن گذاشته بودن! من اول فکر کردم نویسندهش تجربیات 12-10 سالهش رو با این قیمت داره میفروشه! در حالیکه نویسنده چنین تجربهای نداشت و مطالب کتابش با جستجوی ساده به زبون فارسی قابل دسترسی بود! زحمت نویسنده فقط Copy و Paste کردن و تبدیلشون به pdf بود! جالب اینجاست که نویسندهش توقع داشت از این کتاب استقبال هم بشه!
نه فقط MyBB، برای وردپرس و بقیه اسکریپتهای پرکاربرد هم تا جایی که اطلاع دارم قضیه همینجوریه. رزومه اعضای اصلی طراح اسکریپت رو که نگاه کنین، سابقهای حدود 20 سال برنامهنویسی حرفهای مدارک تحصیلی مثل دکترای تخصصی دارن، اونوقت پشتیبانهای ایرانی هم میبینی که دبیرستان رو تموم نکردن و هنوز با املای کلمات فارسی مشکل دارن!
بگذریم ... مجانی بودن یه چیز دلیل نمیشه پشتیبانی ازش هم مجانی باشه. بهتره وقتی از MyBB استفاده کنین که در درجۀ اول تسلط خوبی به زبون انگلیسی داشته و در درجۀ دوم با HTML، CSS (برای طراحی ظاهر گرافیکی) و تا حد متوسطی PHP آشنا باشین و خودتون بتونین کارها رو پیش ببرید. قالبهای رایگان زیادی توی اینترنت وجود داره که میتونین خودتون دستکاری کنین و برای سایتتون استفاده کنین. پلاگینهای کاربردی رایگان زیادی هم وجود داره که با کمی تسلط به PHP میتونین امکاناتی که میخوایین رو بهش اضافه کنین یا اینکه اونو با نسخۀ جدید MyBB یا PHP سازگار کنین.
نیاز به پشتیبانی خاصی هم اگه داشته باشین میتونین توی سایت اصلی درخواست بدین. همینطور میتونین از سایتهای پشتیبانی پولی MyBB عضو بشین یا توی سایتهای freelancing یا همین سایت پونیشای خودمون، پروژه ارایه کنین تا برنامهنویسها بهتون کمک کنن. برای پرداخت مبالغ ارزی هم صرافیهای آنلاین زیادی وجود دارن.
اگه میخوایین از اسکریپتهای رایگان دیگهای استفاده کنین، PHPBB و !Discuz گزینههای خوبی هستن. با هر دوشون کار کردم. PHPBB سابقۀ بیشتری داره ولی خیلی بهروز نیست. !Discuz هم یه انجمنساز چینی با امکانات خیلی زیاد و چشمگیر هست که به راحتی میتونه با هر انجمنساز پولی رقابت کنه، بخصوص ساختار پروفایلهای اعضاش و قابلیت Design It Yourself که به اعضای انجمن اجازه میده جای عناصر یا بخشهای انجمن رو به دلخواه خودشون با Drag & Drop جابهجا کنن. فکر کنم یکی دو ساله نسخۀ فارسیش اومده ولی در کل پشتیبانیش برای کاربرهای غیرچینی خوب نیست!