مرسی از توضیحتون...بیشتر کنجکاویم بخاطر این بود که چرا الان این خبرگزاری ها یادشون افتاده راجع به این موضوع مطلب بنویسند...
خیر دوست عزیز!پروژه هایی به این عظیمی که با کمک چندین سازمان مختلف به جمع آوری اطلاعات همه مردم(حتی شهروندان خودشون) اقدام میکنند فقط برای مبارزه با تروریسم نیست...اسنودن هم تو مستندش میگه که از این اطلاعات برای پروژه های اقتصادی و ... استفاده میکنند!وقتی کوچکترین دلیلی وجود نداره که آقای x یا خانوم y دارند کاری خلاف قانون انجام میدن به هیچ وجه نباید به حریم خصوصیشون تجاوز کرد...
بله شاید شما اهمیت ندید که خصوصیترین اطلاعاتتون (از جمله کلماتی که در گوگل جستجو میکنید و هزارن چیز دیگه) در جایی ذخیره بشه و توسط ارگان های مختلف برای تجزیه تحلیل کلی مورد سو استفاده قرار بگیره ولی برای خیلی ها اهمیت داره ! این ها چیزی ساختند که اگر یه روزی دست آدمای نادرست بیوفته دنیارو بهم میریزه و از همه مهمتر باعث خودسانسوری میشه!
تو مستند citizenfour خیلی خوب این قضیه رو شرح دادن که اینکار چه پیامدهایی حتی واسه افراد عادی داره...
یچیز جالب هم این هست که آخر مستند خبرنگار به صورت غیرمستقیم میگه که یکی دیگه پیدا شده که داره باهامون همکاری میکنه و راجع به پروژه های nsa اطلاعات در اختیارمون قرار میده...و تو یه کاغذ واسه اسنودن مینویسه که آمریکایی ها 1.5 میلیون نفر رو دائما با پهباد زیرنظر دارند !!!!و اسنودن که خودش این همه اطلاعات فاش کرده براش باورنکردنیه که آمریکا داره همچین کاری میکنه!!!
تازه اطلاعاتی که فاش شده یه قسمت کوچکی از کارهای nsa رو نشون میده و همش برای
حمایت از حریم خصوصی مردم آمریکا هست نه کسایی مثل ما !!!اسنودن توی مستندش یجا میگه که اگر nsa بفهمه من فقط اطلاعاتی که راجع به نقص حریم خصوصی شهروندان آمریکا هستو منتشر میکنم شاید یکم آروم بشن و بفهمن که من خیانتکار نیستم ...
لازم نیست خودشون بشین دونه دونه اطلاعات رو آنالیز کنن!نرم افزارهایی که طراحی کردند اینکارو براشون انجام میده !اگر اطلاعاتی راجع به یه شخص خاص بخوان پیدا کنند فقط کافیه یه شماره یا یه چیز اختصاصی که فقط مخصوص شما هست رو توی نرم افزارشون جستجو کنند! مثل شماره تلفن ، کارت بانکی ، کدملی و ...! اونوقت تمام اطلاعات شما براشون نمایش داده میشه...از خصوصی ترین اطلاعاتتون در شبکه های اجتماعی فیسبوک ، توییتر ، گوگل گرفته تا تماس هایی که گرفتید یا سایت هایی که مشاهده کردید...
خلاصه که خیلی خفنن!