باسلام
با قسمت سوم آموزش سی پلاس پلاس در خدمتتون هستم، در این قسمت قصد دارم انواع داده ها را به طور مختصر توضیح دهم
در زبان سی پلاس پلاس شش نوع داده داریم که عبارتند از : int , float , char ,void ,bool double
نوع char برای ذخیره سازی کاراکتر مانند "a" , "b" , "c" و... به کار میرود
نوع int برای ذخیره سازی اعداد صحیح مانند "123","1234"و... به کار میرود
نوع float برای ذخیره سازی اعداد اعشاری مانند "1.2","1.5" و... به کار میرود
نوع double برای ذخیره سازی اعداد اعشاری بزرگتر از float به کار میرود
نوع bool برای ذخیره سازی حالت درست و نادرست ( true , false ) به کار میرود
نوع void برای حالت های پوچ و خالی به کار میرود که در جای مناسب به طور کامل تری در رابطه با آن توضیح خواهم داد
همچنین با استفاده از کلماتی مانند signed , unsigned , long , short میتوان داده های جدیدی ایجاد کرد
در جدول زیر میتوانید انواع داده ها به همراه مقادیر قابل قبول آن ها را مشاهده کنید
نوع : بازه قابل قبول : bool true , false char 127 تا 127 unsigned char 0 تا 255 signed char 127- تا 127 int 32767- تا 32767 unsigned int 0 تا 65535 signed int 32767- تا 32767 unsigned short int 0 تا 65535 signed short int 32767- تا 32767 long int 2147483647L- تا 2147483647L signed long int 2147483647L- تا 2147483647L unsigned long int 0 تا 4294967295 float 10-38 تا 1038 double 10-308 تا 10308 long double 10-4932 تا 104932 wchar_t دو بایت برای ذخیره سازی کاراکتر های یونیکد
اعلان متغیر ها
البته قبل از این که به شیوه ایجاد متغیر بپردازیم ، بهتر توضیح مختصری در رابطه با متغیر داشته باشیم
متغیر چیست ؟
من متغیر رو به این صورت تعریف میکنم ، فضایی بر روی حافظه است که می توان بر روی آن داده ذخیر کنیم
نحوه ی ایجاد متغیر :
نام متغیر نوع متغیرمثال :
int vbiranنحوه مقدار دادن به متغیر ها :
به حالت های مختلفی میتوان به متغییر ها مقدار داد ( هنگام ایجاد متغیر ، پس از ایجاد متغیر با دستور انتساب (=) و... )
با یک مثال کلی این بخش رو به پایان می رسونیم
توضیحات : همان طور که مشاهده میکنید ابتدا سه متغیر (x,y,c) تعریف میکنیم ، چون میخواهیم از کاربر سه عدد صحیح دریافت کنیم پس هر سه متغیر را از نوع int تعریف میکنیمکد HTML:#include <iostream> int main() { using namespace std; int x , y , c=20 ; cout<<" -- START PORGRAM --- "<<endl; cout<<" Please Enter Two numer: "<<endl; cout<<" Number one: "; cin>>x; cout<<" Number one: "; cin>>y; cout<<" Output : "<<x+y+c; cout<<"\n"<<" -- END PORGRAM --- "; }
به دو متغیر اول (x,y) هیچ مقداری نمیدهیم ، اما به متغیر سوم (c) هنگام تعریف یک مقدار هم میدهیم (c=20)
سپس چند تا مقدار را چاپ میکنیم و از کاربر مقدار x و y را میگیریم
که در نهایت به عنوان خروجی جمع مقدار سه متغییر را چاپ میکنیم
توضیحات تکمیلی در رابطه با دستورات استفاده شده و کاربرد آن ها را در قسمت های بعدی ارائه خواهم داد
امیدوارم مفید واقع شده باشد