عرضه خدمات نسل چهارم تلفن همراه بعنوان آخرین فناوری ارتباطی روز جهان، برای نخستین بار در ایران و با بهرهبرداری از شبکه LTE ایرانسل در مشهد مقدس آغاز شد و ایران به جمع کشورهای عرضه کننده خدمات 4G پیوست.
به گزارش روابط عمومی ایرانسل، شبکه نسل چهارم مشهد، صبح روز پنجشنبه، طی مراسمی و با حضور مدیرعامل و مدیران ارشد ایرانسل و جمعی از اصحاب رسانه در هتل پارس مشهد راه اندازی شد تا این شهر علاوه بر پوشش نسل سوم تلفن همراه، نخستین شهر تحت پوشش نسل چهارم فناوری موبایل در ایران باشد.
پس از اخذ پروانه رسمی ارتقای شبکه به نسلهای سوم و چهارم تلفن همراه و ارائه موفقیتآمیز خدمات نسل سوم باند پهن همراه در بیش از ۶۷ شهر کشور توسط ایرانسل، شبکه 4G/LTE (نسل چهارم) به عنوان آخرین نسل فناوری ارتباط حال حاضر دنیا، برای نخستین بار در ایران و توسط ایرانسل راهاندازی شد.
با راهاندازی شبکه نسل چهارم ایرانسل، برای اولین بار در ایران و از مشهد مقدس، مشترکین تلفن همراه و کاربران خدمات باندپهن همراه کشور میتوانند اینترنتی با کیفیت جهانی را تجربه کنند و با استفاده از سیمکارتهای Usim به عنوان سیمکارتهای نسل جدید ایرانسل، خدمات نسل چهارم را جایگزین سایر روشهای دسترسی به اینترنت کنند.
نسل چهارم یا 4G تمام قابلیتهای مدرنترین گوشیهای موجود در بازار را پشتیبانی میکند و با استفاده از این خدمات امکان دریافت و مشاهده فایلهای ویدئویی با کیفیت HD، بازی به صورت آنلاین و بدون تاخیر زمانی، استفاده همزمان برای چند کاربر بدون کاهش کیفیت خدمات، استفاده از برنامههای کاربردی (اپلیکیشن) و محصولات و خدمات مبتنی بر اینترنت با سهولت و کیفیت فوق العاده فراهم خواهد شد.
همچنین همزمان با راه اندازی رسمی عرضه این خدمات در مشهد مقدس و به منظور دسترسی گستردهتر به خدمات LTE، مودمهای باندپهن همراه ایرانسل با قابلیت پشتیبانی از فناوریهای GPRS، EDGE، 3G و 4G به بازار عرضه شد. باتوجه به اینکه درحال حاضر تعداد محدودی از گوشیهای تلفن همراه، قابلیت پشتیبانی از خدمات LTE را دارا هستند، این مودمها با هزینه بسیار کمتر امکان دسترسی به تمامی قابلیتهای نسل چهارم ایرانسل را برای کاربران فراهم میسازند.
علیرضا قلمبر دزفولی، مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل در مراسم بهرهبرداری از شبکه 4G ایرانسل با اشاره به راهاندازی آن همگام با اپراتورهای برتر جهان گفت: نخستین شبکه LTE در سال ۲۰۰۹ در استکهلو و اسلو راهاندازی شد و سپس در سال ۲۰۱۱ کره جنوبی صاحب چنین شبکهای شد و اکنون در سال ۲۰۱۴ شبکه نسل چهارم ایرانسل در مشهد راهاندازی شده است.
وی افزود: LTE نسل چهارم فناوری شبکههای موبایل است و پهنای باند بیشتر که امکان انتقال فابلهای حجیمتر و پرمحتواتر را در مدت زمان کمتری میسر میسازد، بهبود مدت زمان پاسخگویی شبکه که اجازه ارتباطات در لحظه (Real Time) را میدهد و بهبود عملکرد شبکه که امکان برقراری و حفظ ارتباط در حین حرکت سریع را فراهم میسازد، برخی از مهمترین مزایای آن هستند.
دزفولی، سرعت دانلود در شبکه نسل چهارم را بین ۱۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود را بین یک تا ۱۵ مگابیت بر ثانیه و مدت زمان پاسخگویی را بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلی ثانیه عنوان کرد.
وی با اشاره به روند توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور گفت: تغییرات رفتاری کاربران و تقاضای روزافزون برای استفاده از خدمات مبتنی بر داده، نیاز به سرعت و کیفیت بیشتر در انتقال دادهها، نیاز به دسترسی دائمی به خدمات دیتا، از رده خارج شدن فناوریهای نسل دوم و وایمکس و توقف تولید تجهیزات و ارایه پشتیبانی از سوی تامینکنندگان تجهیزات و رشد، توسعه شبکه ملی اطلاعات و تکامل فناوریهای پهن باند همراه (نسل ۳ و ۴) به عنوان راهکار پایدار دسترسی یکپارچه به خدمات دیتا از ملزومات توسعه اینترنت پهن باند است.
دزفولی، حرکت در جهت تحقق اهداف چشمانداز ۲۰ساله، نهادینهسازی برای توسعه و تولید علم و تحقیقات، افزایش سهم تولید ناخالص ملی در تولیدات علمی، توسعه و تقویت جنبش نرم افزاری و تاکید بیشتر بر رویکردهای نوآورانه، تحقق رشد اقتصادی سریع، ثابت و پیوسته، کارآفرینی مفید و کاهش نرخ بیکاری، تعامل جهانی فعال در تمامی بخشها و مشارکت موثر در اقتصاد جهانی، حمایت از کارآفرینی، فعالیتهای نوآورانه و توسعه قابلیتهای فنی و تحقیقاتی، تکیه بر مزیتهای رقابتی و ایجاد مزیتهای جدید، تقویت بخشهای خصوصی و تعاونی به عنوان محرکهای اصلی رشد اقتصادی، ارتقای قابلیتها و توان بخش تعاونی و تسهیل دسترسی آن به منابع، اطلاعات و فناوری، و بهبود ارتباطات و توسعه، برقراری پیوندهای فنی، اقتصادی و مالی میان موسسات تعاونی، برآورده ساختن نیازها و خواستههای جوانان و فراهم ساختن بستر لازم برای مشارکت فعال آنها در فعالیتهای اجتماعی و مدیریت نخبگان از جمله دلایل توسعه پهن باند برشمرد.
منبع: irancell.ir
بخشی از نوشته