در مورد کپی رایت 3 چیز یادم هست که هر جا بحثش میشه بیان میکنم
1 : تقریباً سال 1380 حدوداً 12 سالم بود ، میرفتم بازی کامپیوتر میخریدم 1000 تومن ، بعد میدیدم کرک داره هر چی از دهنم در میومد به فروشنده میگفتم که این چه کاریه وقتی بازی میفروشین باید کرک کنیم
خب مثل آدم بزارین راحت نصب شه دیگه کرک و اینها برا چیه ! الان که یه خورده اطلاعاتم بیشتر شده فهمیدم ......................................
2 : حدوداً 2 سال پیش توی یه سایت که اتفاقاً یکی از مدیراش که اونجا خیلی بهم گیر داد توی همین تالار هم هستش ! رفتم یه قالب مال VBulletin که برای mybb کپی کرده بودند رو دانلود کردم ، بعد بک گراند که یه کد رنگ بود رو میخواستم عکس بزارم عکس خواصی مد نظرو نیومد ، عکس قالب همون سایت ( که ازش قالب دانلود کردم ) رو برداشتم و گذاشتم بعد همون روز یه مشکل پیش اومد تو یه تاپیک دیگه پرسیدم ، به جای اینکه جواب سئوالم رو بدند همه ریختن سرم که شما چرا عکسی که ما طراحی کردیم رو بدون اجازه برداشتی
انگار نه انگار که خودشون قالب های vbulletin رو کپی میزنند ، زحمت چند ماه مردم رو ! و جالب اینجاست همون عکس رو خودشون طراحی نکرده بودن و از یه سایت دیگه برداشته بودند !
3 : چند مدت پیش یه اداره رفته بودم برا یه کاری ، دیدم ویندوز سرور نصب هست ، پرسیدم چقدر بابت لایسنس ویندوز دادید ؟ مسئولش جواب داد : مگه اینها پولی هستن ؟
مشکل اینجاست:
- مثلاً منی که از کوچیکی اصلاً نمیدونستم کرک برا چی هست و یه عمر استفاده کردم حالا ازم میخوان کپی رایت رو رعایت کنم !
- اون آقایی که یه قالب که زحمت چند ماه/سال یه نفر هست رو از بیخ کپی میزنه ، از نظر خودش هیچ مشکلی نداره ولی به منی که یه عکس 50 کیلوبایتی رو بدون اجازه کپی کردم کلی حرف بارم کرد ( تازه بعدش فهمیدم عکسه رو هم از یه جا دیگه برداشته بود )
- خیلی از کسائی که باید تو فکر لایسنس و ... باشن حتی نمیدونن یکی از پایه ترین بخش هر کامپیوتر که سیستم عاملش هست پولیه ! چه برسه به ....
من که امیدی به رعایت کپی رایت توی ایران ندارم ! ( یه جورایی واسه همینم دنبال کامپیوتر نرفتم )
یکی از مهمترین دلایلش هم درآمد میانگین هر خانواده هست !