من هم کلا مخالف نظرات و صحبت های برخی دوستان و استارتر هستم.
چند نکته وجود دارد،
مشتری مصرف کننده ای بیشتر نیست و اصلا قرار نیست سواد خاصی در این حوزه داشته باشد. این یک نقص برای مشتریان ما نیست. شما اگر حوصله پاسخ دهی به مشتریان کم سواد خود را ندارید بهتره صراحتا بیان کیند که جز مشتریان با سواد به دیگران سرویس نمی دهید. البته این کار شهامت می خواد، من شخصا تو همین سایت تو پیام خصوصی موارد زیادی بوده که گفتم من این کانفیگ را نمیکنم براتون چون سواد کافی برا داشتن چنین سروری را ندارین و بعد من با این دستمزد پشتیبانی نمیتونم بدم بهتون.
در مورد توهین مشتری،
قضیه کاملا دو طرف و پایاپای هست. هم سرویس دهندگان با صفاتی که شما فرمودین هستند هم مشتریان. از جمله همون سرویس دهنده ای که خودتان به عنوان یک محبوب ازش یاد کردید، کافی یک سرچ در مورد شاکیانش در سطح نت داشته باشید، از جمله خود بنده به عنوان یکی از قدیمی ترین فعالان این حوزه به هیچ وجه توصیه نمی کنم ایشان را و معتقدم حتی اگر مجانی هم سرویس دهی کنند ارزش نداره باشون کار کرد، اینجا بحث را به حاشیه نمی برم.
در مورد قیمت درخواستی مشتری و آفر،
به هر حال این واقعیت وضع اقتصادی کشور ما است، بازار کساد است به معنای حقیقی. در ایران که بد تر از خارج.
اما شما ببین دیتاسنتر ها خارج را، در سال های اخیر چپ و راست میان آفر های 30 تا 80 درصد تخفیف برای 3 ماه میدن، یکی بخر دو تا ببر میدهند چون بازار کساد است ! و خوب این می شود که این الگو در هاستینگ ها و ریسلرها و ... نمود بیشتر پیدا می کند و البته برخی هم ناشیانه توسعه دهنده اش می شوند. اما در قیاس با وضعیت اقتصادی به نظر من خیلی عجیب نیست این قیمت های نادر.
خیلی ها برای زنده ماندن نیازمند این هستند با سود 1% کار کنند. این یک سیاست اقتصادی است نه دلیل تازه کاری، خود بنده معمولا 60% سرور را با سود 20% به فروش می رسانم باقیش را گاهی بدون سود و باقیش را به مشتریان قدیمی تر با قیمت پایین تر و گاهی تا 5% سود می دهم. تا مشتری حفظ شود. و از طرفی بتوانم رونق کسب و کار را حفظ کنم. شاید من پول 10 سال تمدید سرور را داشته باشم، اما توجیح اقتصادی کار من این است که درآمد من کفاف هزینه ها را بدهد در وعده اول، بعد از آن بحث سود آوری مطرح است. مادامی که شما فروش نداشته باشید، هر چند درصد سود در نظر گرفته باشید بی اثر است....
در کل من بیشتر کم تجربگی و خامی در صحبت های دوستان دیدم تا تجربه و بینش عمیق نسبت به مسئله. من موافق فرهنگ غلط حاکم در کشور هستم. اما اون را خاص مشتریان یا سرویس دهندگان نمی بینم و دو طرفه می دونمش.
پسر بچه 16 ساله
من یک مشتری داشتم براش اسکریپت نوشتم با توافق قیمت 700 هزار تومان، بعد فهمیدم این بابا سن و سالش خیلی کمه ... و در نهایت هم اواخر کار شاکی که من نمیخوام دیر شده اسکریپت اون نیست که باید باشد، پول را بهش پس دادم. اسکریپت هم هنوز رو دستم هستش. یک مدت رفت و برگشت باز، دوباره خدمات خواست و بهش دادم. اما الان به جرات میگم این پسر بچه مشتری من یکی از برگ های برنده من شده، اتفاقا بین مشتریان من جزو موفقترین هاش هست و تا حالا چندین سایت را بزرگ کرده و فروخته که خود من متعجب شدم از هنرمندیش در این کار، پسر بچه ای که با کارت بانکی خواهرش کار میکند چون حساب بانکی نداشت!
به اعتقاد من در حوزه کاری ما، نسل جدید خیلی موفق تر هستند. یک تاجر خوب با مشتری شکل میده تجارتش را، نه اینکه وقتش را پای شکل دهی مشتریان تلف کند!