به نظر من رقابت با گوگل امکان ناپذیر نیست . ولی باید اول کار رو درک کرد ، رقیب رو درک کرد و برنامه ریزی درستی کرد . یاد اون مثالی افتادم که در هندوستان فیل رو وقتی بچه است به یک درخت (حتی کوچک) میبندن . هر چی تلاش میکنه نمیتونه رها بشه . این تو ذهنش حک میشه که من از این درخت نمیتونم رها بشم . وقتی که بزرگ میشه بازم به همون درخت میبندن . شاید با اون عظمتش تکون بخوره درخت رو از جاش بکنه ولی چون دیگه حک شده تو ذهنش که نمیتونه ، هیچ وقت امتحان نمیکنه . برای مثال امروزی باید بگم خود بنده با سیاست های جدید گوگل برای قوانین کپی رایت ، جدیدا بسیاری از سرچ هامو با یاهو انجام میدم . در گشور ترکیه که رندگی میکنم ، طرح نو ، اطلاعات محلی دقیق و بهتر ، الگریتم محلی و نتیجه بهتر و تبلیغات خیلی از مردم ترکیه در کنار گوگل از موتور جستجوی yandex استفاده میکنن . اگه همینجور پیش بره احتمال جلو زدن از گوگل رو هم در 2-3 سال آینده خواهد داشت .
پس باید درست برنامه ریزی کرد . نمیدونم هدف استارتر عزیز از موتور جستجو چیه ؟ ولی اگه قصد رقابت با گوگل رو داره امکان ناپذیر نیست ! ولی حقیقت گرا باشیم . نیاز مالی و انسانی شدیدی خواهد داشت و از عهده ی یک پروژه یک نفره با یک طراح و برنامه نویس خارج است .