مدیرگروه انفورماتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کمبود موتور جستوجوگر ایرانی نیاز اولیه کشور در زمینه فناوری اطلاعات است که موجب وابستگی شدید مردم به موتورهای خارجی میشود.
سیدمحمود تارا در گفتوگو با ایسنای منطقه خراسان، اظهار کرد: متاسفانه جامعه شهری کشور از نظر سواد فناوری اطلاعات در برخورد با پیشرفتهای فناوری فاصله بسیاری داشته و جوانان نیز به جای کاربردهای شهروندی به استفادههای تفریحی از اینترنت روی آوردهاند.
وی افزود: ایجاد سواد فناوری اطلاعات در کشور یک موضوع ملی بوده و باید تمام ساختارهای کشور به خصوص مدارس وارد بحث آموزش فناوری اطلاعات شوند.
مدیرگروه انفورماتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: فعالیتهای آموزشی کامپیوتر درسیستم آموزشوپرورش کشور تئوری بوده و جنبه کاربردی ندارد و این به علت عقب بودن معلمان از فناوریهای اطلاعاتی و رایانه است.
تارا اظهار کرد: ایجاد فضاهای کاربردی مانند خدمات الکترونیک، مشاوره الکترونیک و نوبتگیری الکترونیک برای شهروندان علاوه بر آموزش برای افزایش سواد فناوری اطلاعات جامعه شهری ضروری است.
وی بیان کرد: دولت و شرکتها با سرمایهگذاری در بخش خدمات الکترونیکی در کشور علاوه بر رشد خدمات، میتوانند شاهد رشد سختافزاری در آینده نیز باشند.
مدیرگروه انفورماتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: یکی از نیازهای اولیه در فناوری اطلاعات، نبود موتورهای جستوجوگر کشوری و یا استانی است که این امر موجب وابستگی بسیار شدید مردم به موتورهای خارجی شده است.
تارا در ادامه گفت: توان فکری و تخصصی در زمینه ایجاد موتورهای جستوجوگر در کشور وجود دارد و تا کنون موتورهای استانی و کشوری در قالب پروژههای بزرگ وکوچک ساخته شده ولی متاسفانه در مراحل اولیه متوقف شده و این نیز به علت نبود انگیزه لازم و پایین بودن کارایی این موتورها نسبت به موتورهای خارجی است.
وی تاکید کرد: زمانی کشور دارای موتورهای جستوجوگر مستقل خواهد بود که ازطرفی دولت و سازمانها با قرار دادن بودجه انگیزههای لازم را ایجاد کرده و از طرفی مردم نیز خواهان موتورهای جستوجوگر ایرانی باشند.