1. بله تا حدودی بلد باشی خوبه. ولی لازم نیست خیلی متبحر باشی.
2. بلد نیستم. فکر نکنم. باعث میشه که برنامه شما شبیه برنامه های دسکتاپ بشه. مثل ایمیل یاهو و جیمیل.
3. خوب یک سری برنامه های آماده هست. یه کار خیلی باحالی که انجام میده getElementById را ساده میکنه. توسط تابع $(). getElementById خیلی کاربردی هست اگه کار کرده باشی. میبینی که چه مزه ای میده. راحت و آسون... . میتونی افکت ایجاد کنی و.... خیلی کارای باحال دیگه....
4. بله بطور ساده تری میشه همان کارها را انجام داد.
5. بله اگه اینها را خوب یادبگیری میتونی خودت مثل مخترع این تکنیک کشف اش کنی. ولی به سختی. اون شخص روی این قضا خبره بوده و با شناخت و اشرافی که به این قضیه داشته کدها و اکتیو ایکس ها را کنار هم چیده و استفاده کرده.
یه جا من یه pdf آموزش jquery فارسی دیده بودم. سعی میکنم برات بزارم.
jquery و دیگر فریم ورکها این قابلیت را فراهم میکنند که شما براحتی بدون در نظر گرفتن نوع مرورگر کد جاوااسکریپت بزنید و باعث ایجاد کدهای ساده تر و قابل انتقال تر بر روی انواع مرورگرها شود.
چون اگه شما کد بزنی ممکنه در مرورگرهای مختلف درست جواب نده. فریم ورک این مشکل را حل میکنه.
آژاکس یک تکنیک هست که از ترکیب جاوا اسکریپت و xml تشکیل شده. زمانی که اولین بار آژاکس معرفی شد در یک مقاله اینطور نبود که قبلاً قابلیت خاصی را در مرورگر ایجاد کرده باشند بلکه یک تکنیک بود که با همان توانایی های موجود در مرورگر این تکنیک پیاده سازی شد.