
نوشته اصلی توسط
iranwebshop
سلام و عرض ادب
همکاران قدیمی حتما سایت ایستگاه istgah.com رو یادتون هست حدود 15 سال پیش ....
در این میان سایتهای هم بودند که خیلی تلاش کردند تا در این بازار سهمی داشته باشند از جمله ایران تجارت و نیاز روز و هفتگردون و پیام سرا و تک نیاز و نیاز میهن و غیره ... که تا حدودی هم موفق بودند اما هیچگاه نتونستند علارقم اراعه امکانات بهتر از ایستگاه سبقت بگیرند و ایستگاه علارقم قالب بسیار ساده به علت سئو خیلی خوب و سبکی قالب و اعتبار و نامی که در این بازار کسب کرده بود در این بازار سهم قابل توجهی داشت و هنوز هم اولین انتخاب بود.
سالها گذشت و سایتهای اگهی در حال رقابت شدید با هم بودند تا اینکه تلفنهای هوشمند وارد بازار ایران شد و اروم اروم گوشی های قدیمی با سیستم عامل جاوا و سیمبیان جای خودشون رو به سیستم عامل اندروید دادند و با رشد چشمگیر سرعت اینترنت شرکتهای همراه اول و ایرانسل تغییرات اساسی در حال به وجود اومدن بود.
با تغییر این شرایط سایتهای همچون کافه بازار و مایکت و غیره به سرعت رشد کردند و بر روی گوشی های اکثر افراد نرم افزارهایی نصب میشد که هر کدام یکی از نیازهای مردم رو به اسونترین شکل برطرف میکرد از جمله این نرم افزار ها اپلیکیشن دیوار برای سیستم عامل اندروید بود که توسط تیم کافه بازار تولید و در دسترس کاربران قرار گرفت.
با توجه به سادگی و سرعت بالای دیوار مردم بیشتر تمایل پیدا کردند نیازمندی و خدمات خودشون رو در دیوار ثبت کنند و دیوار با سرعت بسیار زیادی تونست جایگاه خودش رو در بازار تثبیت کنه و در مدت زمان کوتاهی از همه رقیبان قدیمی پیشی گرفت و اگر دقت کنید میبینید که دیوار در حال حاظر رتبه 12 سایت الکسا ایران رو به خودش اختصاص داده و با سایت شیپور که اون هم دارای اپلیکیشن موبایل هست و بعد از دیوار به وجود اومد در حال رقابت شدید با هم هستند در این میان کمتر کسی از سایت ایستگاه حرفی میزنه و این دو اپ قدرتمند تونستند با موفقیت جایگاه اون رو به خودشون اختصاص بدن.
این مثال رو میشه برای سایتهای خدماتی زیادی به کار برد از جمله سرویس ایمیل Yahoo.com که هم سهام خودش رو به شدت در بازار جهانی از دست داد و هم با اومدن رقیب جدی مثل Gmail.com از طرف شرکت گوگل دیگه نتونستد جایگاه قبل رو داشته باشه و با اومدن نرم افزارهای پیام رسان محبوبی همچون وایبر و تانگو و ویچت یا تلگرام یا واتس اپ نرم افزار محبوب خودش یعنی YahooMesenger رو هم از دسترس کاربران خارج کرد و همین اتفاق برای WindowsMesenger هم افتاد و شرکت مایکروسافت علارقم اینکه این سیستم در ویندوز اراعه میشد نتونست با دیگر رقبا در این عرصه رقابت کنه.
بچه های دهه 60 و 70 حتما یادتون هست قبلا چقدر blogfa.com و PersianBlog.com محبوب بودند اما از اونها هم دیگه اثری نیست و حتی سایت پر طرفدار Cloob.com هم اخیرا اعلام کرد بعد از گذشت یک دهه قصد داره این سرویس رو غیر فعال کنه !
چرا ؟
کاملا مشخصه کاربران به شبکه های اجتماعی و سیستمهای پیام رسان هوشمند روی اوردند امروزه خیلی از کامپیوترها و لپ تاب ها در خونه ها خاموش شده و جای اونها رو گوشی های هوشمند گرفته .
در این بازار اگر کسی نتونه کسب و کار خودش رو با تکنولوژی روز هماهنگ کنه و نو اوری هم نداشته باشه قطعا شکست خواهد خورد.
موضوع دیگه ای که خیلی مهم هست سطح آگاهی مردم و هوشمندی اونها در انتخاب محصولات و خدمات اراعه شده هست مردم ما بسیار باهوش و مشکل پسند شدند و با توجه به گستردگی و تنوع محصولات و خدمات اراعه شده قبل از هر خرید تحقیق میکنند و خدمات و محصولات و قیمت اونها رو با هم مقایسه میکنند.
به باور من کسب و کاری در این عرصه موفق خواهد شد که با ترکیب تکنولوژی روز و نواوری سعی در رفع نیاز های مردم به بهترین شکل ممکن و سریعترین راه داشته باشه و مثل سایتهای دیجی کالا بتونه تبلیغات و اطلاع رسانی قدرتمندی هم در سطح اینترنت داشته باشه که لازمه اون هم یک تیم بسیار قوی و حرفه ای هست.
در پایان پیشنهاد من برای این دوستمون که تاپیک چه کسب و کار اینترنتی رو پیشنهاد میدید؟
پیشنهاد من فعالیت در زمینه تولید اپلیکیشن موبایل هست توصیه میکنم که با مطالعه و تحقیق در جستجوی افراد باهوش و با استعداد برای تشکیل یک تیم قوی برنامه نویسی اندروید باشند و با بررسی و تحقیق در مورد نیازهای بازار و مردم سعی کنند اپلیکیشن هایی تولید و عرضه کنند که بتونه یک مشکل و نیاز رو به اسونترین شکل ممکن برطرف کنه و اونها رو در مارکتهای فروش اپ قرار بدن و با استفاده از روشهای نوین تبلیغاتی و البته اراعه پشتیبانی و خدمات مناسب سعی در فروش و بازاریابی و کسب اعتبار در این زمینه رو داشته باشند.
براتون ارزوی موفقیت میکنم ...