نقل قول نوشته اصلی توسط mri_6889 نمایش پست ها
حرف شما تا حدودی درست است و البتّه درست بودن آن نیاز به کارشناسی حقوقی دارد. به همین دلیل هم من کلمه احتمالا را مطرح کردم. البتّه اگر شرکتی در آمریکا دارای دفتر باشد، حتما باید از قوانین آن تبعیت کند. ضمن اینکه حتّی همین سرویس دادن به آمریکا هم فعّالیت در آمریکا محسوب میشود(البتّه مطمئن نیستم سرویس دادن هم فعالیت محسوب میشود یا باید دفتر داشته باشند و همین دلیل کلمه احتمالا را مطرح کردم و همینجا نیاز به بررسی حقوقی آن هم در قوانین آمریکا دارد).

قوانین تحریم آمریکا علیه ایران میگوید اگر افراد یا شرکتها یا بانکهای سایر کشورها با شرکتها یا افراد ایرانی معامله کنند(سرویس دادن هم نوعی معامله است) نمیتوانند در آمریکا فعّالیت تجاری انجام دهند. در صورتی که در آمریکا فعّال باشند و از این قانون تخلّف کننند، باید برای آن به دولت آمریکا جریمه پرداخت کنند. این در واقع همان تحریم های ثانویه است قرارداد برجام برای لغو آن است. تحریم های ثانویه(تحریم های مربط با موضوع اتمی) حتّی اشخاص و شرکتهای کشورهای ثالث را در صورت معامله با ایران مجازات میکند. مجازات هم منع فعّالیت در آمریکا یا ادامه فعّالیت به شرط پرداخت جریمه است. در واقع آنها مجبورند بین تجارت با ایران یا آمریکا یکی را انتخاب کنند. دقیقا به همین دلیل بود که شرکتهایی مثل سامسونگ فروشگاه نرم افزاری خود(Samsung Apps) را برای ایران در آن زمان تعطیل کرد. همچنین نوکیا هم با اینکه شرکتی فنلاندی است، از ایران خارج شد. حتّی به دلیل تحریم بنادر ایران، کشتی های چینی هم حاضر به پهلو گیری در بنادر ایران نبودند. چون آنها تجارت و با آمریکا را سودمند تر از تجارت با ایران میدانستند.
مثلا تعدادی از بانکهای اروپایی مثل بانک فرانسوی BNP Paribas به دلیل معامله با ایران و نقض قوانین تجریم ایران، از سوی آمریکا جریمه سنگین شدند. اگر آنها این جریمه را نمیپرداختند، مورد تحریم آمریکا(به دلیل نقض تحریم ایران) قرار میگرفتند و از فعّالیت و معامله با آمریکا منع میشدند.

دقیقا علّت تشدید تحریم ها و مشکلات اخیر در رابطه با تحریم همین موضوع است. برجام هم در پی رفع همین موضوع است. علّت اینکه بانکهای خارجی در حال حاضر با وجود تصویب برجام، هنوز حاضر به همکاری با بانکهای ایرانی نیستند دقیقا همین ترس از جریمه آمریکا مشابه جریمه BNP Paribas است. چون آمریکا مشخص نکرده که کدام فعّالیت ها با برجام در ایران برای آنها مجاز میباشد. در نتیجه با وجود باز بودن سوئیفت به دلیل اینکه بانکهای خارجی حاضر به معامله و مبادله با بانکهای ایرانی نیستند، همچنان امکان حواله سوئیفت از ایران به سایر کشورها و باز کردن LC وجود ندارد. شما مثل اینکه بی خبر هستی.....

وب مانی به همین دلیل که میخواست از سیستم مالی آمریکا مستقل باشد، به اشخاص آمریکایی سرویس نمیدهد. مثلا در حال حاضر شرکت رقیب وبمانی به نام Wallet One که آن هم روسی است و خدماتی شبیه وب مانی ارائه میدهد، به دلیل اینکه به آمریکا سرویس میدهد، اگر بفهمد شما ایرانی هستید، پشتیبانی از شما میخواهد که موجودیتان را صفر کنید و حسابتان را ببندید. چون به ایرانی ها سرویس نمیدهد. البتّه لازم به ذکر است که Wallet One در آمریکا دفتر دارد.
درود...Wallet One ایران تحریم نکرده راحت می تونید ثبت نام کنی و حساب باز کنید...