ضمنا یادتون باشه که کلّا فناوری وایمکس از داره منسوخ میشه(حدّاقل در ایران و البته تقریبا در جهان). هرچند نسل جدید فناوری WiMax تحت عنوان WiMax 2.0 به ایجاد شد که سرعت بیشتری داشت. امّا به فاصله کمی پس از آن فناوری های 3G و 4G ارائه شد که باعث منسوخ شدن WiMax حتی ورژن 2.0 آن شد. هم اکنون استاندارد جدید
WiMax Advanced تضمین میکند تا اپراتورهای WiMax بتوانند با کمی تغییرات و بدون هزینه زیاد به 4G ارتقاء یابند. فناوری TD-LTE یا LTE-TDD در واقع همان 4G است که از قابلیت استفاده در حرکت محروم است(چون اگر این قابلیت رو داشته باشه، میشه همون موبایل 4G). هم مبین نت و هم ایرانسل به دلیل اینکه این موضوع(منسوخ شدن وایمکس) را میدانستند، دیگر شبکه وایمکس خود را چندان توسعه ندادند. بجای آن ایرانسل که یک اپراتور است و به ارائه 4G روی سیمکارتهای خود به عنوان راهکار اینترنت بیسیم روی آورده. امّا مبین نت هم اخیرا مجوز 4G بر اساس TD-LTE را دریافت کرده است و به زودی به این فناوری ارتقاء خواهد داد. به زودی شاهد سیمکارت های 4G مبین نت خواهید بود که بر روی مودمهای 4G کار میکند. بنابراین در خرید اینترنت WiMax به این نکته مهم نیز توجّه داشته باشید. هرچند مبین نت وعده داده که برای مشترکان فعلی وایمکس خود امتیاز تخفیفی برای ارتقاء به 4G و خرید سیمکارت و مودم آن در نظر میگیرد.
لینک خبر
نتیجه: به نظر من اگر بخواهید آینده نگر باشید، بهتر است یک مودم جیبی 4G با WiFi از بازار(نه ایرانسل یا رایتل یا همراه اول که آن را روی شبکه خود قفل کرده اند) خریداری کنید. پس از آن یک سیمکارت 4G ایرانسل فعلا روی آن بیاندازید و منتظر 4G مبین نت باشید. چون وایمکس بزودی تعطیل خوهد شد و جای خود را به LTE-TDD خواهد داد.
پی نوشت: اینکه گفتم وایمکس مبین نت بهتر است، بخاطر نسبت سرعت به قیمت گفتم. چون متاسفانه 4G ایرانسل این نسبت رو ندارد.