سلام و درود.واقعا جامع توضیح دادینمن از سال 85 با MyBB دارم کار میکنم. از اول پولی بود ولی طراحش اونو فکر کنم سال 2003 با شعار Free never tasted so good رایگان کرد.
در کل شما موقع انتخاب اسکریپت های رایگانی مثل MyBB نباید توقع پشتیبانی داشته باشید، فکرش رو بکنین وقتی یه برنامه نویس یا فرد مسلطی که بتونه کمکتون کنه، میتونه وقتش رو صرف درآمد زایی کنه چرا باید به طور مجانی به شما سرویس بده؟ بخش اصلی هزینهای که اسکریپتهای پولی میگیرن در واقع برای همین پشتیبانی از استفادهکننده هست.
این وضعیت متأسفانه توی پشتیبانیهای فارسی خیلی بدجوره! ایرانیا به طرز عجیبی عجول و طماع هستن؛ دو روز با هم کار میکنن و تا یه چیزی یاد میگیرن مغرور میشن، بهونه گیری میکنن، از سایت اصلی انشعاب پیدا میکنن و یه سایت جدا میزنن، آخرش هم میبینن سایتشون بازده چندانی نداره، سرد میشن و کلا کار رو تعطیل میکنن! چند وقت پیش دیدم روی یکی از سایتهای پشتیبانی MyBB فارسی یه کتاب pdf رو به قیمت 15,000 تومن گذاشته بودن! من اول فکر کردم نویسندهش تجربیات 12-10 سالهش رو با این قیمت داره میفروشه! در حالیکه نویسنده چنین تجربهای نداشت و مطالب کتابش با جستجوی ساده به زبون فارسی قابل دسترسی بود! زحمت نویسنده فقط Copy و Paste کردن و تبدیلشون به pdf بود! جالب اینجاست که نویسندهش توقع داشت از این کتاب استقبال هم بشه!
نه فقط MyBB، برای وردپرس و بقیه اسکریپتهای پرکاربرد هم تا جایی که اطلاع دارم قضیه همینجوریه. رزومه اعضای اصلی طراح اسکریپت رو که نگاه کنین، سابقهای حدود 20 سال برنامهنویسی حرفهای مدارک تحصیلی مثل دکترای تخصصی دارن، اونوقت پشتیبانهای ایرانی هم میبینی که دبیرستان رو تموم نکردن و هنوز با املای کلمات فارسی مشکل دارن!
بگذریم ... مجانی بودن یه چیز دلیل نمیشه پشتیبانی ازش هم مجانی باشه. بهتره وقتی از MyBB استفاده کنین که در درجۀ اول تسلط خوبی به زبون انگلیسی داشته و در درجۀ دوم با HTML، CSS (برای طراحی ظاهر گرافیکی) و تا حد متوسطی PHP آشنا باشین و خودتون بتونین کارها رو پیش ببرید. قالبهای رایگان زیادی توی اینترنت وجود داره که میتونین خودتون دستکاری کنین و برای سایتتون استفاده کنین. پلاگینهای کاربردی رایگان زیادی هم وجود داره که با کمی تسلط به PHP میتونین امکاناتی که میخوایین رو بهش اضافه کنین یا اینکه اونو با نسخۀ جدید MyBB یا PHP سازگار کنین.
نیاز به پشتیبانی خاصی هم اگه داشته باشین میتونین توی سایت اصلی درخواست بدین. همینطور میتونین از سایتهای پشتیبانی پولی MyBB عضو بشین یا توی سایتهای freelancing یا همین سایت پونیشای خودمون، پروژه ارایه کنین تا برنامهنویسها بهتون کمک کنن. برای پرداخت مبالغ ارزی هم صرافیهای آنلاین زیادی وجود دارن.
اگه میخوایین از اسکریپتهای رایگان دیگهای استفاده کنین، PHPBB و !Discuz گزینههای خوبی هستن. با هر دوشون کار کردم. PHPBB سابقۀ بیشتری داره ولی خیلی بهروز نیست. !Discuz هم یه انجمنساز چینی با امکانات خیلی زیاد و چشمگیر هست که به راحتی میتونه با هر انجمنساز پولی رقابت کنه، بخصوص ساختار پروفایلهای اعضاش و قابلیت Design It Yourself که به اعضای انجمن اجازه میده جای عناصر یا بخشهای انجمن رو به دلخواه خودشون با Drag & Drop جابهجا کنن. فکر کنم یکی دو ساله نسخۀ فارسیش اومده ولی در کل پشتیبانیش برای کاربرهای غیرچینی خوب نیست!
حالا جواب آقا امید که گفتند :
درود آقا احسان.میبینید که در همین تاپیک ارسال 21
طرف امده همین کودک 13 و 14 ساله رو
که تا الان کلی هم کلاهبرداری کرده
میگه حرف اول و اخر میزنه !!!!
نگاه کنید,من چند ساله از mybb کار میکنم و الان دیگه خودم کارهای فروم رو میکنم و پلاگین میزنم و .......شما هم با این سیستم کار کردین و ما شاگرد شما حساب میشیم.چون تجربه شما بیشتره و ما شاگردیم.
قبلا,من برای پشتیبانی در گوگل واسه پشتیبانی سایت mybbiran رو پیدا کردم.
اونجا سوال میپرسیدم و اینکه سوالات دیگران رو هم میدیدم.
اما جواب اولشون این بود که شما کپی رایت رو رعایت کردین یا نه.اول چک میکردن که کپی رایت رعایت شده یا نه.اگه رعایت نشده باشه که اصلا جواب نمیدن(کار بسیار خوبیه که باید حتما کپی رایت رعایت شه).اگرم رعایت شده باشه فقط میگن حذف کن و نصب کن.از ریشه مشکل رو برطرف نمیکنن.برید شما سایت رو چک کنید.من خیلی سوال میپرسیدم.چون بلد نبودم.
سوال پرسیدن عیب نیست.ندونستن عیبه.حالا من هرچی سوال پرسیدم,اگه دروغ نباشه فقط دو تا از سوالام رو جواب کامل گرفتم.بقیش رو گفتن حذف کن و نصب کن..حتی تو سوالات دیگران ببینید.
مثلا یکی میگه چطوری یک متغیر فلان چیز رو توی قالب بیارم.میگه حذف کن و نصب کن.بازم درست نمیشه.نمیاد بگه که برو توی قالب و توی اون قسمت این کد رو بذار.همینو همین اول نمیگه.
من با مدیرانش دوست شدم.الانم هستم.با همشون نه.با مدیران ارشد و .... بجز یک نفر که یک کمک بهم کرد,هیچکدوم حتی جوابمو نمیدادن.
به مدیر اصلی پیام دادم که دوست عزیز,چرا تالار شما اینطوریه.چرا جواب سوالات رو نمیدین؟چرا کسانی رو مدیر کردین که فقط میگن حذف کن و نصب کن.اما هیچ چیزی بلد نیستن.یک نمونش مدیر امنیتش.که توی یک پتچ امنیتی که یک باگ اومد.به کسانی که mybb داشتن پیام میداد و میگفت این کد رو بذار تا سایت شما پتچ شه.اما داخل اون کد یک دست کاری میکرد و نفوذ میکرد و اسم تیمشو بالا میبرد.
به این کاری ندارم.همه مدیران رو هم نمیگم.سوء تفاهم نشه.مدیران با لیاقت هم دارن.توی یک سایت یا کلا همه جا خوب و بد هست.اما دوتا از مدیرانش رو از لحاظ علمی خیلی ها قبول ندارن.یک نمونشو گفتم.
به مدیر اصلیش گفتم آقا چرا شما جواب سوالات رو نمیگید؟چرا همش میگید کپی رایت و یا حذف کن و نصب کن (برید داخل سایتشون ببیند.اکثر والات همینو گفتن)چرا جواب یک نفر رو خیلی راحت نمیگید؟چرا مدیرانتون فقط بخاطر بالا رفتن تعداد تاپیک,فقط جمله به جمله و نصفه به نصفه جواب میدن
سر همین,یوزرمو بن کرد.جوابمو نداد.اما نمیدونه همون روز با باگ mybb یوزرمو از بن آزاد کردم :D واسه همین با اون یوزرم پست نمیدم که نفهمه.
حالا بعد گشتم توی گوگل,با سایت my-bb آشنا شدم.
آقای توفیقی مدیر این تیم.
به ولا,هر سوالی که کردم,میشه گفت 80% اونو از ریشه واسم حل کردن حتی خودشون دسترسی ازم میگرفتن و حل میکردن یا از ریشه حل میکردن و حتی توی پ.خ هم جواب سوالمو میدادن و میدن
مثلا من پلاگین برچسب و تگ رو خیلی وقت پیش نصب کردم.
این باگ داشت.باگشم میدونستم.اما سر سهل انکاری خودم و فراموش کردم که پتچ کنم,یکی تونست سایتمو انجکت کنه(بعد گفتن از سرچ نفوذ شه.چه شایعه ای.اونم همون مدیر مای بی بی ایران که به حساب مدیر امنیت هستش به دروغ توی سایت و قسمت امنیت این حرف رو زد )
اما از تگ انجکت شد و یوزرم زده شد.حتی با
گشم یکی دیگه از تیم های امنیتی قبلا داده بود.اما نگاه نکرده بودم.
حالا از این شاخه به این شاخه نرم
رفتم به مدیر mybbiran گفتم.ایشون جواب ندادن .به دو تا از مدیران دیگش گفتم که آقا بگ داره و خیلی از سایت ها در خطرن.اما بازم جواب ندادن
رفتم پیش آقای توفیقی,پ.خ بهشون دادم و به یک روز نکشید و فایل پتچ شده سالم رو بهم داد و داخ سایتشم گذاشت.
خوب من الان استفاده کننده هستم.کسی که میزنه تنها پشتیبانی رسمی,باید کاربر محور باشه.سوالات و مشکلات کاربر رو برطرف کنه و جواب بده و کلا تسلط داشته باشه
اما از وقتی با آقای توفیقی آشنا شدم,دیگه mybbiran نمیرم.چون حتی توی پ.خ مشکلم رو حل میکنه.اونم از ریشه
حالا من به عنوان یک استفاده کننده,واسه من جواب دادن و حل شدن مشکلمه.وگرنه از کجا بدونم که ***ن یا کارهای دیگه رو میکنن.به من ربطی نداره
واسه اینکه یک نفر رو شناخت خوبه.اما هدف من از پشتیبانی و توقع من,حل مشکلمه.نه اینکه اسپم و کپی رایت و مغروری باشه
وقتی کسی مشکلمو حل کنه,منم رسما به آقای توفیقی گفتم بخاطر این همه طف که میکنید و اینکه جواب رو کام میدین,سایتتون رو رایگان بیارید روی سرورم و پشتیبانتون میشم که بتونم جبارن کنم
واسه من استفاده کننده,پشتیبانی مهمه.برید توی mybbiran و my-bb ببینید توی کدوم یکی بیشتر پاسخ دقیق میدن و اینکه توی کدوم یکی اسپم زیادتره.خوب معلومه mybbiran اسپم زیاد میدن بخاطر باا رفتن تعداد ارسال.
مثا میخواد یک مشکل رو بر طرف کنه,10 تا ارسال میده.که فقط بخواد بگه مثا این متغیر رو فان جا بذار.
حاا به من چه ربطی داره که چی میگذره؟
سوءتفاهم نشه,فقط واسه اینکه گفتید این طرف اینطوریه یا ..... من طرفداری نمیکنم.من از پشتیبانی ها به صورت کام گفتم.وگرنه من اگه ببینم my-bb بده,چرا بیام بگم خوبه
حتی اگه ببینم شما هم دارید کمکم میکنید واسه تالارم,میام همیشه از شما تبلیغ میکنم.دیگه من کاری ندارم که ببخشید.عذر میخوام.شما چکارهایی کردین و .....
حتی بخاطر همین گفتم my-bb خوبه که مشکلاتم رو بهشون میگفتم حل میکردن.اونم رایگان.خیلی کمک ها کردن.حالا دیگه بیشتر کارهارو خودم میکنم.اما بازم سوالی داشتم از ایشون میپرسم و حیف که فعلا سرشون شلوغه,وگرنه میگفتم بیات توی تالار گفتمان تیمم,قسمت mybb مدیر بشن
حتی اگه من ببینم کار شما دیگر دوستان خوبه,چرا از شما تبلیغ نکنم؟حتی پشتیبانتون میکنم.توی تیمم مدیرتون میکنم و ............
پس اول باید بدونیم که پشتیبانی رسمی یعنی چی.باید بدونیم که وقتی میزنیم سایت پشتیبانی,باید مشکل کاربر رو حل کنیم.نه اینکه فقط گیر بدیم.
مای بی بی اسکین هم دیده بودم,خوب بود.یک چند بار رفته بودم سوالاتشو دیدم خوب بود.
پس نظر شخصی هرکسی محترمه.دیگه من گذشته طرف کاری ندارم.چرا بیام غیبتشو بکنم.
در ضمن گفتین که :
من واسه یک پلاگین که لازم دارم,برم کل اینترنت رو بگردم و وقتمم و صرف این کنم که آیا این پلاگین رو خودش نوشته یا نه؟این حرف منطقی نیست.و بازم میگم,کاربران,جواب گرفتن و پشتیبانی عالی رو میخوان.نه اینکه فقط اخطار و کپی رایت و ادعای مدیریت.دیگه کسی نمیاد بگرده که آیا این مال خودشه یا نه.برم یک روز بگردم که اینو پیدا کنم؟چرا؟ چون مردم شریف ما
اهمیت نمیدن
فایلی که دانلود میکنند
کپی برداریه یا دز..زد.ی یا اصلا طرف
چقدر بلده یا اصلا کیه و کجاست
منم نظر شخیمو گفتم.
در ضمن,پست های شما رو هه دیدم و کارتونو دیدم.عالیه.دوست دارم همکاری کنیم.
بازم نظر شما محترمه.
- - - Updated - - -
اگر کمی نیاز دارید من در خدمتم.میتونم کمکتون کنم.اگرم بلد نبود از دوستانم میپرسم.پ.خ هست بپرسید یا ایمیل بدین
iedb.team@gmail.com