من با rezaonline.net موافقم. واقعیت اینه که چیزی به نام بهترین زبان برنامه نویسی وجود نداره مهم اینه که شما برنامه نویس خوبی بشید و مهارت خوبی در ابتکار زدن و دیدگاه های تئوری مهم برنامه نویسی پیدا بکنید نظیر برنامه نویسی شیئ گرا. من مدت ها قبل برنامه نویسی رو با Visual Basic 6.0 شروع کردم و ازون موقع خیلی می گذره اما بعد از مدتی که برنامه نویسی رو کنار گذاشته بودم وقتی برگشتم دیدم که با C# هم خیلی راحت می تونم برنامه بنویسم. بعد که با Python آشنا شدم دیدم یادگیری اون هم برام جالبه. همین طور HTML، CSS و PHP. اما به طور کلی میتونم این طوری راهنماییتون کنم:
1- دنیای امروز دنیای وب هست بنابراین تأکید روی وب رو باید همیشه مد نظر داشته باشید. پس صرف نظر از زبان برنامه نویسی محبوبی که انتخاب می کنید باید بر سه مورد مسلط باشید : HTML، CSSو javascript. در مورد javascript معمولا از خودش به طور سنتی استفاده نمیشه و از jQuery یا angularJS استفاده می شه. اما برای یادگیری اینها باید از javascript شروع کنید. برای یادگیری این زبان ها از صفر سایت www.w3schools.com سایت خوبیه و خودش هم همین روند رو پیشنهاد کرده. البته درون PHP هم هست در مراحل بعدی. همچنین با سایت codecademy.com هم میتونید این زبان ها و زبان های دیگه رو یاد بگیرید.
2- خوب بعد از اینکه با این ظواهر وب آشنا شدید که به اونها front end می گویند یعنی بخش جلویی یک برنامه وب، باید در مورد زبان اصلی که موتور محرکه است تصمیم بگیرید یا back end. اتفاقات خیلی مهمی در عقبه یک برنامه وب می افته که قدرت اون ها به قدرت زبان برنامه نویسی بستگی داره. اون اتفاق ها بیش تر شبیه برنامه نویسی دسکتاپ هستند اما باز هم نکات بسیار زیادی دارند که مخصوص خود اونهاست. خوب اینجا اگر بخواهید زبان رو انتخاب کنید باید توجه کنید که زبان کنونی، به خصوص در ایران PHP هست. حتی در بعضی قسمت ها ASP. پس PHP رو باید یاد بگیرید به خاطر جو کنونی که وجود داره. اما توجه کنید اتفاقی که الآن داره در جهان میفته حرکت به سمت زبان های جدیدتر و پویاتر مثل Python و Ruby هست. شاید در سال های آینده اینها حتی بازار رو بر PHP تنگ کنند. پس در عین حال که به فکر الآنتون هستید مثلا با PHP، به فکر آینده تون هم باشید با Python یا Ruby. در مورد Python و Ruby برای اینکه برنامه نویسیش براتون جذاب بشه هر دوی اینها قابلیت برنامه نویسی برای مبایل رو به سادگی فراهم کردند (به سایت های kivy.org و ruboto.org مراجعه کنید). اما یک چیز مهم رو هم فراموش نکنید PHP، Python, Ruby همه اینها محصول دنیای Open source هستند، پس باید کم کم با ویندوز خداحافظی کنید و یاد بگیرید با لینوکس کار کنید مثلا Ubuntu پس در کنار اینها لازمه لااقل یادبگیرید یک سری کارهای پایه توی لینوکس چه طور انجام میشه.
3- بعد از اینها باید یک frame work انتخاب کنید. برنامه نویس های کنونی همه برنامه شون رو از اول شروع نمی کنند بنویسند معمولا چهارچوب های نسبتا آماده وجود داره مثل lavarel، django, یا zend. پس باید با فریم ورک ها آشنا بشید. و بعد از اون شاید ترجیح بدید با cms ها کارکنید. سیستم های مدیریت محتوا که خیلی آماده تر هستند و به میزان کمی از برنامه نویسی احتیاج دارند. البته با اون ها در مراحل اول نیز میتونید شروع کنید اما بالاخره باید بفهمید که در زیرساخت اونها چه می گذره. cms ها مانند wordpress و drupal
چی شد ترسیدید. برنامه نویس شدن یک روزه اتفاق نمی افته. برنامه های اولتون خیلی ساده اند، بهینه نیستند، بعدا بهشون می خندید اما لازم اند برای برنامه نویس شدن. یواش یواش هم ظاهر برنامه هاتون قشنگ تر میشه هم قدرت و بهینه سازیش. اما چیزی که مهمه اینه که زیاد شک نکنید. سعی و خطا رو هر چه زودتر شروع کنید و تجربه کسب کنید.
پس آخرش اینه که الآن خیلی سخت نگیر و زودتر شروع کن. موفق باشی.