بله . ممکنه درصد خوبی از پذیرندگان با این طرح کنار بیان ( در حالی که اصلا روی این مورد تبلیغ نشده که یه وقت اون فروشنده ساده ای که صبح تا شب تو مغازه اش هست و از همه جا بی خبر .. نفهمه کارتخوان کارمزد داره ) ولی به تدریج شما وقتی وارد مغازه ای میشی که نیاز به خرید داری و اون مغازه کارت خوانش رو جمع کرده باشه . دو راه داری . یا این که بری یه جای دیگه خرید کنی که باز 50% امکان این که اونجا هم کارتخوان نداشته باشه وجود داره یا این که پول بگیری دستت و بری خرید .
ضمن این که ممکنه این درصد تو بیزینس های کوچک اینقدر کم باشه که ندید گرفته بشه . ولی فرض کنین برروی کارتخوان های فروشگاه های رفاه این کارمزد اعمال بشه .
اگر متوسط فروش روزانه هر فروشگاه رفاه رو در طول روز 3میلیارد ریال حساب کنیم ( که 100% میدونم بیش از این هست ) و در صد کارمزد تراکنش رو هم 0.5% بگیریم میشه روزانه 15 میلیون ریال کارمزد مستقیم .
این غیر از این هست که در بازه های واریز شاپرک هم نقدینگی به صورت جابجا در مسیر واریز هست و رسوب این نقدینگی در اختیار بانک عامل .
حالا حساب کنید حداقل 100 فروشگاه رفاه در کل کشور داشته باشیم میشه روزانه 1500 میلیون ریال کارمزد مستقیم و رسوب حدود 300 میلیارد ریال نقدینگی منتظر واریز .
در کنار این حساب کنید که این فقط فروشگاه رفاه بود . شهروند .. هایپر استار .. هایپر مارکت ها و دیگر مشاغل فروشنده بزرگ مثل فروشندگان لوازم خانگی ...
واقعا عدد بزرگی خواهد بود میزان کارمزد مستقیم ... اما آیا کمک به زیرساخت این شبکه بانکی خواهد کرد ؟