-
February 19th, 2015, 23:05
عضو انجمن
پاسخ : ایده ؟
به نظر من حتی شرکت های کوچیک میتونن تو عملکرد شرکت های شناخته شده تاثیر بذارن و اونارو بکشن سمت خودشون
مثال میزنم
وقتی ایرانسل شروع به کار کرد همراه اول 12 سال بود اپراتور رسمی کشور بود و حسابی بین مردم جا باز کرده بود و عمومی شده بود
دیسیپلین اول ایرانسل این بود که قیمت های سیمکارت هاش یک پنجم همراه اول بود
اولین ایده اش این بود که گفت هرکس شماره ی خودش رو خودش انتخاب کنه!
خیلیا برای اینکه شماره های رند رو بگیرن مثلا:09355555555
اومدن ایرانسل ثبت نام کردن
بعد از اینکه شماره رو انتخاب کردن دیدن همون موقع سیمکارت رو داد بهشون.درحالی که همراه اول یکسال بعد از ثبت نام سیمکارت رو پست میکرد
تالیا هم دقیقا با ایرانسل شروع به کار کرد اما اصلا موفق نشد چون راه همراه اول رو پیش گرفته بود چیزه خاصی نداشت
ایرانسل بعد از یه مدت کاری کرد که همراه اول با 15 سال سابقه قیمت خط هاشو نصف کرد!
بعد اومد سرویس mms,gprs رو ارائه داد.بازم این سرویسا موجب شد خیلیا برن سمت ایرانسل.
بازم همراه اول رو کشوند دنبال خودش و همراه اول این دوتا سرویس رو ارئه داد
یه مدت بعد اومد طرح های تخفیفی و.... رو داد و همراه اوله قدیمی هم به دنبالش کشیده شد!بعد مسابقات پیامکی و..... که بازم موجب شد خیلیا برن سمت ایرانسل و همراه اول رو بدنبال خودش کشوند.بعد هم سیمکارت جایزه و.....
دیجی کالا قدیمیه درست.
میلیاردیه درست
اما شما تو فروشگاه اینترنتیه نو پای خودت میتونی کاری بکنی که خیلیا حتی مشتری های دی جی کالا رو بکشی سمت خودت
چیزه جدید.
این منطق که چون اون قدیمیه بهتره و موفق تره رو بذار کنار.مایکروسافت هم 30 سال از گوگل قدیمی تره!
ولی این انتظار رو هم نداشته باش که امروز عصر فروشگاهتو راه بندازی فردا صبح میلیارد شی.زمان میبره.رفته رفته راه میوفتی
-
تعداد تشکر ها ازtaksis به دلیل پست مفید
-
February 19th, 2015 23:05
# ADS
-
February 19th, 2015, 23:16

نوشته اصلی توسط
chatsaz
نقطه ضعف بزرگ دی جی کالا وسایر فروشگاه ها اینکه که تمام اجناس رو موجود نداره وقتی شما میخوایید وسیله مورد نظرتون رو بخرید احتمال 80% داره اون کالا ناموجود باشه
وقتی شما یک انبار پر از جنس داشته باشید و همیشه همه اجناستون موجود باشه و منبعی کاملی باشید مطمعن باشید خیلی پیشرفت میکنید
چ
موجود نبودن جنس هم میتونه یکی نقاط ضعف دیجی کالا باشه.
- - - Updated - - -

نوشته اصلی توسط
taksis
درسته اونموقع دی جی کالا اولین فروشگاه اینترنتی رو باز کرد.اما چون اولین بود ضرر هم داد!
چون ایرانی ها معمولا به هرچیز جدیدی یه حالت گارد نشون میدن.
بنز خودرو میسازه،جنرال موتورز هم خودرو میسازه
حالا چون بنز اولین خودروسازی بوده جنرال موتورز موفق نشد؟؟اتفاقا از بنز هم بالاتر زد
اینا همه برمیگرده به ما که چیزه جدیدی رو پیاده کنیم و اجرا کنیم و جا بندازیم تا عموم مردم جذب اون ایده بشن و مارو با اون بشناسن.
شرکت پپسی همیشه تو تبلیغاتش نوشته pepsi when coc is not(پپسی زمانی که کوکا کولا نیست)
اومده از موفقیت کوکا برای خودش استفاده کرده.برند سازی کرده.برعکس ایرانیا نیومده خودشو بهتر از کوکا جا بزنه و تلاش کنه برای زمین زدن کوکا تا خودش بره بالا
مهم تر از سرمایه و تلاش به نظر من هوش و تفکره.زیرکی.زرنگی.
خیلی عالی....
-
-
February 19th, 2015, 23:17
ایرانسل شعبه ایران یکی از بزرگترین اپراتور های بین المللی تلفن همراه در دنیا یعنی MTN بود و سرمایه گذاری کلانی برای آن صورت گرفت... در حالیکه همراه اول تمام سودش میرفت تو جیب دولت و عملا همه چیزش سنتی و قدیمی شده بود. همراه اول تا قبل از اینکه خصوصی (یا شایدم نیمه خصوصی) بشه، تقریبا داشت ورشکست میشد.
من نمیگم سرمایه گذاری الزاما پول هست... شما اگر بتونید start-up تون رو با افراد مورد نیازی که داوطلبانه کار می کنند، راه اندازی کنید، بسیاری از هزینه های شما کاسته میشه. شما اگر بتونید ایده جدید بدید، رقابت براتون کم هزینه تر میشه. شما اگر بتونید راهکار جدیدی کشف کنید، هزینه های جاری تون کاهش پیدا می کنه. پس سرمایه میتونه "زمان"، "نیروی انسانی"، "روش"، و ... رو هم شامل بشه نه صرفا پول.
مشکلاتی که مطرح کردید در مورد بحث موجودی و قیمت، البته خیلی وقت هست دیگه دیجیکالا با چنین مشکلاتی روبرو نیست، چون انبار خودش رو راه اندازی کرده. اما این مشکل از وضع اقتصادی کشور و نابسامانی بازار نشات گرفته و همه رو تحت تاثیر قرار میده، حتی دوستان جدیدی که می خوان وارد این صنعت بشوند. من سال 84-85 به مدت یک سال فروشگاه آنلاین قطعات کامپیوتر راه اندازی کرده بودم. آن زمان حتی وارد کننده ها به آسانی حاضر نمی شدند لیست کالا و قیمت خود را در اختیار ما قرار دهند! الان خیلی وضع بهتر شده، اما یکسری مشکلات هنوز باقی هستند و کار چندانی نیز نمی توان در رابطه با آن ها انجام داد مگر اینکه سرمایه لازم را در اختیار داشته باشید.
ضمنا شما در رابطه با خیلی از مسائل بازار آزاد و دنیای تجارت آگاهی ندارید... بحث انحصار در واردات و فروش کالا رو نمی دونید... بحث نحوه واردات... مشکلات ارزی... مشکلات فروش... مشکلات حمل و نقل و خیلی چیز های دیگه...
ویرایش توسط nexinel : February 19th, 2015 در ساعت 23:21
!GOODBYE FOREVER
!I HAVE NO WEBSITE
-
تعداد تشکر ها از nexinel به دلیل پست مفید
-
February 19th, 2015, 23:22

نوشته اصلی توسط
saeedj
همون اول كه گفتين: با توجه به این که میخواستم یک فروشگاه آنلاین مثل دیجی کالا رو راه اندازی کنم به این موضوع رسیدم تا وقتی دیجی کالا باشه کسی میاد از فروشگاه ما خرید کنه ؟
مسلماً جواب منفی هست ولی...
.
.
.
.
نخير...بنظر من ميشه و ارتباطي به موفقيت ديجي كالا نداره.
چندين سايت ديگه هم در كنار اين غول ها ميتونن مطرح باشن.
منظور بنده با توجه به شرایط موجود و یکه تاز بودن دیجی کالا و فروش رویایی دیجی کالا هست.
-
-
February 19th, 2015, 23:27

نوشته اصلی توسط
taksis
به نظر من حتی شرکت های کوچیک میتونن تو عملکرد شرکت های شناخته شده تاثیر بذارن و اونارو بکشن سمت خودشون
مثال میزنم
وقتی ایرانسل شروع به کار کرد همراه اول 12 سال بود اپراتور رسمی کشور بود و حسابی بین مردم جا باز کرده بود و عمومی شده بود
دیسیپلین اول ایرانسل این بود که قیمت های سیمکارت هاش یک پنجم همراه اول بود
اولین ایده اش این بود که گفت هرکس شماره ی خودش رو خودش انتخاب کنه!
خیلیا برای اینکه شماره های رند رو بگیرن مثلا:09355555555
اومدن ایرانسل ثبت نام کردن
بعد از اینکه شماره رو انتخاب کردن دیدن همون موقع سیمکارت رو داد بهشون.درحالی که همراه اول یکسال بعد از ثبت نام سیمکارت رو پست میکرد
تالیا هم دقیقا با ایرانسل شروع به کار کرد اما اصلا موفق نشد چون راه همراه اول رو پیش گرفته بود چیزه خاصی نداشت
ایرانسل بعد از یه مدت کاری کرد که همراه اول با 15 سال سابقه قیمت خط هاشو نصف کرد!
بعد اومد سرویس mms,gprs رو ارائه داد.بازم این سرویسا موجب شد خیلیا برن سمت ایرانسل.
بازم همراه اول رو کشوند دنبال خودش و همراه اول این دوتا سرویس رو ارئه داد
یه مدت بعد اومد طرح های تخفیفی و.... رو داد و همراه اوله قدیمی هم به دنبالش کشیده شد!بعد مسابقات پیامکی و..... که بازم موجب شد خیلیا برن سمت ایرانسل و همراه اول رو بدنبال خودش کشوند.بعد هم سیمکارت جایزه و.....
دیجی کالا قدیمیه درست.
میلیاردیه درست
اما شما تو فروشگاه اینترنتیه نو پای خودت میتونی کاری بکنی که خیلیا حتی مشتری های دی جی کالا رو بکشی سمت خودت
چیزه جدید.
این منطق که چون اون قدیمیه بهتره و موفق تره رو بذار کنار.مایکروسافت هم 30 سال از گوگل قدیمی تره!
ولی این انتظار رو هم نداشته باش که امروز عصر فروشگاهتو راه بندازی فردا صبح میلیارد شی.زمان میبره.رفته رفته راه میوفتی
البته در این مورد اگر کسی با قدرت شروع نکنه، توسط سیستم های شناخته شده تر خورده میشه.
مثلا فرض کنید همین دوستمون که میگن ایده ای دارن که توی ایران اجرا نشده، اگر با قدرت بالا و خصوصا تبلیغات قوی (که لازمش سرمایه ای هست که دوستمون nexinel میگن) کارشون رو شروع نکنن، از تقلید کننده های شناخته شده ترشون عقب میفتن.
وقتی کار نویی انجام میشه، تازه خیلی های دیگه پیش خودشون میگن که چرا ما انجام ندیم؟ حالا بفرض اگر منِ نوعی بدون تبلیغات خوب کارم رو شروع نکنم و ایده رو بنام خودم نشناسونم، و بعد سیستم شناخته شده ای مثل دیجی کالا اون ایده رو بگیره و ادامه بده، این کار جدید بنام کی شناخته میشه ؟ مسلما اون سیستم بزرگ تره...
پس برای همچین کاری باید با قدرت ایرانسل شروع کرد که بشه همراه اول رو کشوند دنبال خودت...
-
تعداد تشکر ها از startToday به دلیل پست مفید
-
February 19th, 2015, 23:39

نوشته اصلی توسط
nexinel
ایرانسل شعبه ایران یکی از بزرگترین اپراتور های بین المللی تلفن همراه در دنیا یعنی MTN بود و سرمایه گذاری کلانی برای آن صورت گرفت... در حالیکه همراه اول تمام سودش میرفت تو جیب دولت و عملا همه چیزش سنتی و قدیمی شده بود. همراه اول تا قبل از اینکه خصوصی (یا شایدم نیمه خصوصی) بشه، تقریبا داشت ورشکست میشد.
من نمیگم سرمایه گذاری الزاما پول هست... شما اگر بتونید start-up تون رو با افراد مورد نیازی که داوطلبانه کار می کنند، راه اندازی کنید، بسیاری از هزینه های شما کاسته میشه. شما اگر بتونید ایده جدید بدید، رقابت براتون کم هزینه تر میشه. شما اگر بتونید راهکار جدیدی کشف کنید، هزینه های جاری تون کاهش پیدا می کنه. پس سرمایه میتونه "زمان"، "نیروی انسانی"، "روش"، و ... رو هم شامل بشه نه صرفا پول.
مشکلاتی که مطرح کردید در مورد بحث موجودی و قیمت، البته خیلی وقت هست دیگه دیجیکالا با چنین مشکلاتی روبرو نیست، چون انبار خودش رو راه اندازی کرده. اما این مشکل از وضع اقتصادی کشور و نابسامانی بازار نشات گرفته و همه رو تحت تاثیر قرار میده، حتی دوستان جدیدی که می خوان وارد این صنعت بشوند. من سال 84-85 به مدت یک سال فروشگاه آنلاین قطعات کامپیوتر راه اندازی کرده بودم. آن زمان حتی وارد کننده ها به آسانی حاضر نمی شدند لیست کالا و قیمت خود را در اختیار ما قرار دهند! الان خیلی وضع بهتر شده، اما یکسری مشکلات هنوز باقی هستند و کار چندانی نیز نمی توان در رابطه با آن ها انجام داد مگر اینکه سرمایه لازم را در اختیار داشته باشید.
ضمنا شما در رابطه با خیلی از مسائل بازار آزاد و دنیای تجارت آگاهی ندارید... بحث انحصار در واردات و فروش کالا رو نمی دونید... بحث نحوه واردات... مشکلات ارزی... مشکلات فروش... مشکلات حمل و نقل و خیلی چیز های دیگه...
سپاس
بنده که قرار نیست ره صد ساله رو یک شبه برم پس زمان میبره تا به این موارد تسلط پیدا کنم.
قرار نیست علامه دهر باشی که موفق باشی صد البته که دانستن بهتر از نداستن هست.
- - - Updated - - -

نوشته اصلی توسط
startToday
البته در این مورد اگر کسی با قدرت شروع نکنه، توسط سیستم های شناخته شده تر خورده میشه.
مثلا فرض کنید همین دوستمون که میگن ایده ای دارن که توی ایران اجرا نشده، اگر با قدرت بالا و خصوصا تبلیغات قوی (که لازمش سرمایه ای هست که دوستمون nexinel میگن) کارشون رو شروع نکنن، از تقلید کننده های شناخته شده ترشون عقب میفتن.
وقتی کار نویی انجام میشه، تازه خیلی های دیگه پیش خودشون میگن که چرا ما انجام ندیم؟ حالا بفرض اگر منِ نوعی بدون تبلیغات خوب کارم رو شروع نکنم و ایده رو بنام خودم نشناسونم، و بعد سیستم شناخته شده ای مثل دیجی کالا اون ایده رو بگیره و ادامه بده، این کار جدید بنام کی شناخته میشه ؟ مسلما اون سیستم بزرگ تره...
پس برای همچین کاری باید با قدرت ایرانسل شروع کرد که بشه همراه اول رو کشوند دنبال خودت...
دقیقاً چون هنوز کوچیکیم جرات اجرای این ایده رو نداریم و داریم تمامی جوانب رو میسنجیم...
ویرایش توسط hotler : February 19th, 2015 در ساعت 23:36
-
-
February 20th, 2015, 01:02
بهتر است قبل از هر چیز ایده خودتون رو رسما در ایران، اروپا و آمریکا ثبت (Patent) کنید. با اینکه روند ثبت در هر کشور مجزا هست و هنوز سیستم جامعی وجود ندارد، اما برخی سایت ها روند کار رو برای شما تسهیل کرده اند. با این کار، حق انحصاری استفاده از این ایده به مدت مشخص (مثلا در ایران 20 سال) به شما واگذار میشه و هر مورد نقض حقوق رو اگر مشاهده کردید، میتونید به دادگاه مراجعه نموده و با ارایه مدارک، جلوی آن ها را گرفته و خسارت مطالبه کنید.
!GOODBYE FOREVER
!I HAVE NO WEBSITE
-
تعداد تشکر ها از nexinel به دلیل پست مفید
-
February 20th, 2015, 01:11
عضو انجمن

نوشته اصلی توسط
hotler
درود
با توجه به این که میخواستم یک فروشگاه آنلاین مثل دیجی کالا رو راه اندازی کنم به این موضوع رسیدم تا وقتی دیجی کالا باشه کسی میاد از فروشگاه ما خرید کنه ؟
مسلماً جواب منفی هست ولی...
یک مورد به ذهنم خطور کرد که شاید بشه از این طریق فروشگاهم رو توی اذهان عمومی جا بندازم ولی نمیدونم تا چه حد موفق میتونه باشه. احتمالی که خودم میدم بالای 80% هست ولی خب بازم ریسک داره. تا الان توی ایران ندیدم شرکتی یا فردی این روش رو پیاده کنه البته که در خارج از کشور به وفور مشاهده میشه و صد البته که بنده هم از این قضیه ایده برداری کردم و میتونم اولین شروع کننده باشم.
این ایده در صورتی میتونه موفق واقع بشه که بتونیم در صدا و سیما هم وارد بشیم به نظر شما چرا دیجی کالا در صدا و سیما تبلیغات نمیده ؟
مورد بعد به نظر شما با چه حد سرمایه اولیه میشه شروع کرد ؟ برای فروشگاهی مثل دیجی کالا ، البته دنبالش هم هستیم سیستم اختصاصی پیاده کنیم ولی بازم باید فکر همه جاش رو بکنیم.
نظر شما چیست ؟
این حرف شما عین این میمونه که چون یک سوپرمارکت هست دیگر نباید درمحل باشد
قطعا مشتری دنبال بالاترین خدمات است و البته تضمین و اطمینان
همه چیز پول و خرید نیست
به شخصه پس از 7 سال کار در نت و 10 سال بودن در اینترنت هنوز 5040 رو حتی باز هم نکردم !
مثلا موردی که درمورد دیجی کالا نظر من بود نظرات کاربران و تحویل سرعش بود
-
تعداد تشکر ها از Netfollower به دلیل پست مفید
-
February 20th, 2015, 01:21
عضو انجمن
خب بدبختی همینه دیگه.ادم وقتی یک ایده تو ذهنش میاد قبل از اجرا باید یه کاری یه فکری بکنه اون ایده لو نره.......
من سال ۸۲ یه برنامه رو نوشتم و ارائه دادم.تو ایران اولین بود.اخرای سال ۸۳ بود دیدم یه نفر دیگه همون برنامه رو با همون ظاهر منتها با زبان basic داده بیرون و حتی ادعا کرده بود که از سورس های نرم افزار من توشون استفاده کرده!!!!!حالا بیسیک کجا،سی و سی پلاس پلاس کجا!
طرح دوست عزیزمون nexinel هم خوبه من هم همینکارو کردم،بعد از بلایی که سر نسخه اول نرم افزار سرم اومد
نرم افزار رو ثبت کردم،مشخصات من رو با ادرس دفتر و زبان هایی که باهاش برنامه رو نوشتم و اسم نرم افزار و..... رو بصورت عمومی منتشر کردند و قید کردند کسی اگر ادعایی درباره ی این برنامه داره پونزده روز بعد از انتشار این صفحه وقت داره با شماره یا ایمیل فلان تماس بگیره.اعلام کنه
حالا شما هم اگر طرحی برنامه ای داری بعد از طراحیش ثبت کن.اجراش کن.که بعدا کسی نره بگه مال من بود.که شما هم مجبور بشی بکی من نبودم دستم بود تقصیر استینم بود.تو ایران معمولا حقدار بدهکار میشه
-
تعداد تشکر ها از taksis به دلیل پست مفید
-
February 20th, 2015, 02:04

نوشته اصلی توسط
taksis
خب بدبختی همینه دیگه.ادم وقتی یک ایده تو ذهنش میاد قبل از اجرا باید یه کاری یه فکری بکنه اون ایده لو نره.......
من سال ۸۲ یه برنامه رو نوشتم و ارائه دادم.تو ایران اولین بود.اخرای سال ۸۳ بود دیدم یه نفر دیگه همون برنامه رو با همون ظاهر منتها با زبان basic داده بیرون و حتی ادعا کرده بود که از سورس های نرم افزار من توشون استفاده کرده!!!!!حالا بیسیک کجا،سی و سی پلاس پلاس کجا!
طرح دوست عزیزمون nexinel هم خوبه من هم همینکارو کردم،بعد از بلایی که سر نسخه اول نرم افزار سرم اومد
نرم افزار رو ثبت کردم،مشخصات من رو با ادرس دفتر و زبان هایی که باهاش برنامه رو نوشتم و اسم نرم افزار و..... رو بصورت عمومی منتشر کردند و قید کردند کسی اگر ادعایی درباره ی این برنامه داره پونزده روز بعد از انتشار این صفحه وقت داره با شماره یا ایمیل فلان تماس بگیره.اعلام کنه
حالا شما هم اگر طرحی برنامه ای داری بعد از طراحیش ثبت کن.اجراش کن.که بعدا کسی نره بگه مال من بود.که شما هم مجبور بشی بکی من نبودم دستم بود تقصیر استینم بود.تو ایران معمولا حقدار بدهکار میشه
فکر کنم در صورتی که ایده رو هم ثبت کنیم ، باز هم شاهدش باشیم که کپی برداری کنند.
ایده ما توی فضای مجازی میخواد منتشر بشه ، و عملاً چیزی نیست که نشه از روش کپی کرد ، جدای از اون تیو خارج از ایران خیلی از کمپانی های مطرح دارن از این ایده استفاده میکنند
-