چهارمين روز از ماه سپتامبر سال ۱۹۹۸ روز مهمي براي صنعت تکنولوژي در تاريخ به حساب ميآيد.
در اين روز محبوبترين و کاربرديترين سرويس اينترنتي دنيا يعني موتور جستوجوي گوگل به صورت رسمي راهاندازي شد.
حالا چيزي حدود پانزده سال از آن زمان ميگذرد و صنعت تکنولوژي و سرويسهاي اينترنتي تغيير و تحولات زيادي را تجربه کردهاند. با اين همه اما گوگل توانسته است در طول سالهاي مختلف با اين تغييرات همراه شود و توانسته سليقه و نياز کاربران را تامين کند.
حالا به مناسبت پانزدهمين سالگرد تولد محبوبترين و پرطرفدارترين موتور جستوجوي اينترنتي دنيا، مجله گاردين به بررسي و معرفي پانزده موضوعي که کمتر کسي درباره گوگل ميداند پرداخته است که ميتواند براي اغلب ما جالب و جذاب باشد.
اين مجله از نام اصلي و واقعي اين شرکت گرفته تا اولين دوودل گوگل را بررسي کرده و در ميان تمام آرشيو لري پيج و سرگئي برين جستوجو کرده است تا جالبترين موضوعاتي را که کمتر کسي درباره گوگل ميداند پيدا کرده و منتشر کند. به گزارش بهار حالا ميتوانيد حقايقي جالب را که درباره گوگل نميدانستيد، اينجا دنبال کنيد.
۱. نام گوگل در اصل BackRub بوده است. در اولين روزهاي فعاليت اين موتور جستوجو در صفحه اول آن اين جمله نوشته شده بود: BackRub يک پيمايشگر وب است که براي جستوجو در سرتاسر وب طراحي شده است.
۲. گوگل از سال ۲۰۱۰ تا حالا به طور متوسط در هر هفته يک شرکت را خريده است.
۳. اولين طرح گوگل يک طرح از مردي در حال سوختن بود. در واقع اين طرح به دنبال اين موضوع به تصوير کشيده شد که لري پيج و سرگئي برين موسسان گوگل در سال ۱۹۹۸ به فستيوال مرد سوزان رفته بودند و اين طرح را به سايت گوگل اضافه کرده بودند تا کاربران متوجه شوند که آنها در آخر هفته، بيرون از دفتر کارشان هستند.
۴. گوگل اولين آشپز ويژه دفتر خودش را به نام چارلي آيرز در ماه نوامبر سال ۱۹۹۹ استخدام کرد. در آن زمان گوگل تنها ۴۰ نفر کارمند داشت.
۵. چارلي آيرز بهتدريج عنوان سرآشپز مخصوص شرکت گوگل را گرفت و سرپرستي ده کافه رستوران مختلف در مقر اصلي گوگل در مانتين ويو در کاليفرنيا را به عهده داشت. اين درست زماني بود که تعداد کارمندان گوگل به ۱۵۰ نفر رسيده بود.
۶. کاربران سرويس جيميل ميتوانند از آن در بيش از ۵۰ زبان مختلف شامل زبان ولز، باسک، تاگالوگ، مالايايي، تلوگو و چروکي استفاده کنند.
۷. حدود هزار نفر از کارمندان گوگل زماني که اين شرکت در سال ۲۰۰۴ براي اولين بار وارد بازار بورس و سهام شد، ميليونر شدند.
۸. يکي از آن ميليونرها باني براون بود که با فعاليتهايش در گوگل توانست در سال ۱۹۹۹ و در طول يک هفته سود ۴۵۰ دلاري را براي اين شرکت ايجاد کند.
۹. کليد يا بخت و يا اقبال (I’m feeling lucky) که از راههاي ديگري به صفحه نتايج جستوجو ميرود تا کاربران را مستقيما به اولين نتيجه جستوجويشان ببرد، بهطور تخميني در هر سال باعث از دست دادن ۱۰۰ ميليون دلار از درآمد آگهيهاي آنلاين گوگل ميشود.
۱۰. شايد باورش سخت باشد؛ اما گوگل حتي بزها را هم استخدام ميکند. اين شرکت در سال ۲۰۰۹ حدود ۲۰۰ بز را براي يک هفته اجازه کرد تا علفهاي هرز اطراف محوطه مقر اصلي اين شرکت را بخورند و خاک آن براي گل کاري، چمن کاري و درخت کاري آماده شود.
۱۱. اولين توئيت رسمي گوگل در شبکه اجتماعي توئيتر اين عبارت بود: I’m feeling lucky
۱۲. تقريبا تمام درآمد شرکت رقيب يعني موزيلا از گوگل بهدست ميآيد. گوگل سالانه ۳۰۰ ميليون دلار به موزيلا ميپردازد تا بتواند موتور جستوجوي قراردادي و اصلي مرورگر فايرفاکس موزيلا باشد.
۱۳. لري پيج و سرگئي برين موسسان گوگل تنها ۱۶ درصد از کل سهام اين شرکت را در اختيار دارند.
۱۴. اين ۱۶ درصد سهام گوگل، براي آنها درآمد خالصي در حدود ۴۶ ميليارد دلار ايجاد ميکند.
۱۵. يک کارمند جديد و تازهوارد به گوگل نوگلر (Noogler) ناميده ميشود و کارمند سابق و پيشين گوگل هم زوگلر (Xoogler) ناميده ميشود.