سلام دوستان،
چند وقته دارم درباره قیمت طراحی سایت فروشگاهی تحقیق میکنم و واقعاً بین عددهایی که شرکتها و فریلنسرها میگن، موندم! برای یه پروژه مشابه، از چند جا استعلام گرفتم: یکی گفت ۳۰ میلیون، یکی ۷۵، یکی حتی تا ۱۲۰ میلیون هم رفت بالا!
جالبتر اینکه همشون میگن طراحی اختصاصی انجام میدن و هیچکدوم دقیق نمیگن تفاوت فنی این قیمتها کجاست.
من سعی کردم بفهمم این اختلاف از کجا میاد؛ آیا واقعاً فرقش فقط در ظاهر سایت (UI/UX) هست، یا تو ساختار فنی بکاند، امنیت، بهینهسازی و مقیاسپذیری هم تاثیر داره؟
مثلاً یکی از شرکتها گفت ما از فریمورک Laravel استفاده میکنیم و تمام سیستم مدیریت کالا و سفارش رو از صفر طراحی میکنیم. ولی یه تیم دیگه گفت با وردپرس و ووکامرس همون امکانات رو تحویلت میدیم و نهایتاً یهسری افزونه اختصاصی اضافه میکنیم. حالا سوال من اینه: آیا واقعاً کاربر نهایی (مشتری سایت) فرق این دو رو حس میکنه؟ یعنی اگر از نظر طراحی رابط کاربری (UI) هر دو تمیز باشن، اون ۹۰ میلیون تفاوت هزینه تو تجربه کاربری و فروش واقعی تأثیر محسوسی داره؟
از دید من، مهمترین چیز تو سایت فروشگاهی سه مورده: سرعت، اعتماد، و سهولت خرید. ولی وقتی با طراحها صحبت میکنم، هرکدوم از یه زاویه نگاه میکنن. یکی میگه سئو مهمتر از همهست و باید کدنویسی تمیز و سبک باشه. یکی میگه طراحی گرافیکی خاص، حس برند میسازه و ارزش داره براش هزینه بشه. یکی دیگه هم تأکید میکنه که بخش پنل مدیریت باید اختصاصی باشه تا توی آینده راحتتر توسعه پیدا کنه.
راستش من به عنوان کسی که تازه میخواد سفارش طراحی فروشگاه اینترنتی بده، نمیدونم باید کدومو اولویت بدم.
یه سوال دیگه هم دارم از دوستانی که تجربه واقعی دارن:
کسی بوده که اول با یه قالب آماده (مثلاً ووکامرس یا پرستاشاپ) شروع کرده باشه، بعداً رفته باشه سمت طراحی اختصاصی؟ اگر آره، واقعاً بعد از اون تغییر، تفاوت تو فروش یا عملکرد سایت حس شده؟ یا بیشتر تفاوت تو ظاهر و کلاس کار بوده؟
بعضیا میگن طراحی اختصاصی باعث میشه سرعت بارگذاری خیلی بهتر بشه چون کدها دقیقاً برای نیازهای شما نوشته میشن، نه یه قالب عمومی. ولی از اون طرف، دیدم قالبهای آمادهای که با یه بهینهسازی درست و هاست خوب، عملکرد خیلی خوبی دارن. واقعاً این ادعا که «سایت اختصاصی همیشه سریعتره» درسته؟ یا فقط وقتی پروژه خیلی بزرگ و پرترافیکه (مثلاً فروشگاه با چند هزار محصول) این تفاوت محسوس میشه؟
بحث پشتیبانی هم برام مهمه. شرکتی که ۱۲۰ میلیون قیمت داده میگه یه سال پشتیبانی فنی و امنیتی رایگانه. در مقابل، فریلنسرها معمولاً یه ماه پشتیبانی میدن و بعد از اون هر تغییری هزینه جدا داره. میخوام بدونم تو تجربه بقیه، این تفاوت تو پشتیبانی واقعاً خودش رو نشون میده یا فقط روی کاغذه؟
در نهایت، من دنبال یه پروژه مطمئن و بلندمدتم. نه دنبال ارزونترینم، نه دنبال لوکسترین. میخوام بدونم واقعاً اون هزینههای بالاتر چقدر به تجربه کاربر و فروش بیشتر منجر میشن.
دوست دارم نظر و تجربه واقعی شماها رو بدونم؛ چه از دید طراحها و توسعهدهندهها، چه از دید کارفرماهایی که قبلاً پروژه مشابه داشتن. اگر کسی میتونه یه دید منطقی بین هزینه، کیفیت و نتیجه نهایی بده، واقعاً کمک بزرگی بهم میکنه

فرق سایت فروشگاهی ۳۰ میلیونی با ۱۲۰ میلیونی چیست؟